ЕДИНАДЕСЕТИ клас - Тема 2

• 37 455
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Във всички училища го има. Аз усетих какво ще се случи още май месец и поисках разговор с директора. Оказа се, че човекът се вслуша в това, което му казах.
Не обичам бележкарството, но първо ненавиждам чрез оценки учителят да проявява отношение към ученика, а второ системата така е направена, че оценките са основополагащи за вход във ВУЗ. В нашия случай УНСС право приемат с общ успех от дипломата.

# 661
  • София
Затова трябва да има приемни изпити.
Еталонът не е един и същи за децата, но аз още не мога да се пречупя и да ходя да уговарям учителите да си преосмислят позициите. А и в нашето училище това не се толерира по никакъв начин.

# 662
Ами то си има приемни изпити, но и оценките по даден предмет са балообразуващи.
Аз не уговарям учителя, а  искам заслужената оценка за труда на сина ми. Той няма никакви страхове да анулира оценката, ако се наложи, защото е сигурен в знанията си.
Никога не съм харесвала пасивната позиция, за каквото и да било.

# 663
  • у дома с любимите си хора
The Invisible , много се радвам, че се е разрешил случаят.
Аз от сутринта подавам сигнали до 112, до общината, до полицията. Живеем в ненормална държава. От 6 сутринта се строи, пробива, чука, правят се кофражи. И нито патрулка дойде, само ме препращат тук и там и си измиват ръцете. При разрешително за работа от 14-16 без почивни и празнични дни, се работи от 6-17/18 часа всеки ден, вкл. събота и по празници. Скъсахме се да подаваме сигнали със съседите и нищо. Направо съм бясна от безобразието и безхаберието. Хич не мога да си затворя очите, да си запуша ушите и да се правя, че нищо не е станало.

# 664
Вилиан, напълно те разбирам.
Институциите не работят в тази държава. Заради незаинтересованост , корупция или други причини, нямам представа?
Човек се уморява всекидневно да се бори с вятърни мелници, но тава е бг реалността.
Да сложим розовите очила и мислим по-позитивно Sunglasses

# 665
  • на Мелмак
Радвам се, че си се намесила и оценката е поправена Hug
Понякога едно подрязване на крилата оставя отпечатък за цял живот.
Аз така поправях оценка по химия.
Повечето институции са неработещи за съжаление. Съчувствам ви!

# 666
  • София
Както писах оня ден, че на девойката деня е двойно критичен, се оказа, че едва тази сутри се реши проблема. За щастие в нейна полза, но беше в пред инфарктно положение. Ситуацията е подобна като при The Invisible. Предметът е ПП Математика, но оценките са 6 за първи срок, 5 за втори и искаше да й остави 5 за годината. От понеделник до вчера я е изпитвала 3 пъти писмено, като в Школо се нанасяха и впоследствие изтриваха оценки. Имаше оценки от 4 до 6 и не знаехме първо откъде идват и второ дали са окончателни. Вчера е било черешката на тортата, последно изпитване - 30 задачи за 30 минути. Според девойката не е имало физическа възможност да се решат за толкова кратко време, пък било то и вярно. Успява да реши 12 и учителкта й казва: "ето, вижждаш ли, че не си за 6". Няма да се впускам в подробности, но след половин ден спорове, говорене, възражения от страна на девойката и класната, учителката по математика отново изтрива годишната оценка и казва, че ще си помисли дали да я промени на 6. В крайна сметка тази сутрин вече има нанесена шестица. Надявам се, че това ще е последната корекция. Та така и в нашата МГ има учители, които могат да съсипят бъдещето на едно дете.
Като изключим драмата с математиката, завършва с пълно 6.

# 667
Марти, вашите драми по-големи от нашите Grinning
Браво на момичето ти, че се е преборило и доказало Heart
При нас, даже не е казал оценките, просто ги нанася, даже не може да се бориш.
Аз променена оценка още не съм видяла, следобед пак ще звъня на класния.

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 12:48 от The Invisible

# 668
Марти, вашите драми, по-големи от нашите Grinning
Браво на момичето ти, че се е преборило и доказало Heart
При нас, даже не е казал оценките, просто ги нанася, даже не може да се бориш.
Аз променена оценка още не съм видяла, следобед пак ще звъня на класния.
Учителят по предмета може да промени оценката, не съм много сигурна, но мисля че трябва да поиска разрешение от Школо, защото като мине определен период от време не могат да ги коригират. Има начин, дано не излизат с извинението, че не могат да ги оправят.  Затова бъдете настоятелна - класният, ако е възможно да поеме ангажимент и да говори с колегата си. Успех!!!

# 669
  • София
Когато аз объркам оценка, кликвам върху нея и се отваря прозорец, в който пиша какво е основанието да я променя. Промяната става от училищния администратор на Школо. Понякога това е отнемало няколко часа, понякога е ставало на следващия ден. Най-добре се обадете на класния ръководител.

# 670
Класният каза, че днес ще мине през дирекцията, администратор да я оправи. Той е втора смяна.
 Не знам има ли срокове, дали да бъда твърде настоятелна

# 671
Тази борба с наглостта, моят син с неговата артистична душа не би могъл да преживее. Аз съм се примирила с това АОМ. На въпроси дали да говоря с учителя ми отговаря, само посмей да ме срамиш. Ние сме минали консултации с психолог заради учителски "тормоз". Важно ми е детето да ми е здраво. Знам че не е активна позиция, но ми е страхотно че не се депресира от това че някой педагог избива комплекси върху него. И разбира че и трябва да приеме, че има неща, които не може да промени.. и да иска, но това не ги прави правилни и редни. Защото както беше се случило в  нашата си сфера на изкуството, можеше да ми го пречупят за нула време. Тогава психоложката намери правилния подход . И сега младежът е дзен. А аз само ви се жаля.

А за да бъде красотата пълна моят има отново 5 и по физическо. Нищо че е в училище, където се предполага че са наясно, че всяко дете има специфични качества и че липсата на слух, глас, око, физика няма как да се компенсира.

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 10:05 от _re_ge

# 672
  • Варна
Много се радвам за положителните развръзки, момичета! Всеки от нас е привнасял негативи от личния си живот в служебния, и учителите са хора и не правят изключение. Да, трябва да са много по-внимателни, защото от решенията им зависи често пътят на млади хора, но вярвам, че с диалог могат да се изчистат недоразуменията.
Щерката също беше в позиция да "преговаря" за изпитване за повишаване на оценката по БЕЛ. Учителката явно е била благосклонна и я изпитваше до последния възможен момент, а от снощи вече си имам и аз пълна отличничка Simple Smile Голяма радост беше (все се съмнява, че се е справила добре). За мен радостта дойде най-вече от думите на дъщеря ми: "Догодина по-сериозно и ще покажа на госпожата, че си заслужавам шестиците!"

Ех, реге, наистина ли точно във вашето училище се намират такива човечета... Много жалко! Как не разбират тия хора, че в дипломата тази оценка по спорт тежи също толкова, колкото по БЕЛ и може да спъне кандидатстване в последствие. Разбирам, че искат да са обективни, ама да не си ги носят от вкъщи тия оценки, та да им свидят! По предмети, в които се искат физически данни/талант според мен критериите трябва да бъдат старание, напредък (спрямо началото на годината), уважение към дисциплината (екип, присъствие, дейно участие), а не стриктни нормативи. И тук сравнението с критериите по БЕЛ/Мат е излишно, защото за 2 часа седмично можеш да се научиш да решаваш квадратно уравнение или да разпознаваш частите на изречението, но да станеш по-бърз не може.

# 673
При кандидастване в университет в БГ с балообразуваща оценка по мат коя се взима -тази от ОП или от ПП?

# 674
  • Пловдив
Би трябвало да е ООП. Не всички ученици избират профил Математика.

Общи условия

Активация на акаунт