ЕДИНАДЕСЕТИ клас - Тема 2

• 37 458
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Да, утре мисля да отида при директора.
Изчака 17.30 последния ден за нанасяне на оценката, за да няма какво да се направи.

# 646
  • София
Моля, кажете как се  анулира оценка от 11 клас.
По математика първият срок има 5, вторият пет 6 и му оставя 5 за годината. Направо съм бясна.
Няма как да се бори за ФМИ с тази оценка.
Без думи.
Ученикът има право в края на 12. клас да подаде заявление за промяна на оценка от втори гимназиален етап.
Сега няма как да стане.
Моят съвет е, да се обадите на колегата. Ако сте видели оценката в ел. дневник, а не сте говорили с него, да го направите. Понякога, внасяйки много оценки човек може да сгреши.

# 647
  • у дома с любимите си хора
The Invisible , съчувствам ти. Дъщеря ми така я смачкаха в 9-ти клас по история (любим предмет и учител идиот): при 5 първи срок и 6 втори, ѝ остави 5 за годината. И като казвам идиот- наистина е такъв - цяла година им обяснява откъде да си купят марихуана в САЩ, как да избягат от полицията....ScreamАз писах жалба до директорката, класната и до него. Нищо не се промени, нищо. Разбрахме, че е чел публично жалбата ми пред класа, за да я унизи. Без думи бях.Оказа се, че имало много жалби и от други родители. Това, което се случи беше, че следваща година имаха друг преподавател, но този си остана в училище.
Иначе по казуса - мисля, че в 12 клас имаше вариант да се яви на изпит за промяна на оценката. Но тук има уловка- явява се пред комисия, която е съставена от учители в училището, а знаеш, че " гарван гарвану око не вади". Отделно , че промяна не означава непременно нагоре, може и да е надолу.
Моето дете мислеше да се явява в 10 клас за промяна, но като разбра, че комисията е от учители на училището се отказа и не защото не знаеше, а защото беше убедена, че ще я порежат за назидание. Минаха 2 години от казуса, още ѝ горчи. И до ден днешен като се разминава с въпросния учител се обръща на другата страна и не го поздравява.
Записа ПП история само заради любовта си към предмета.

# 648
А само в 11 не може ли?
Не знам какво да обесня на сина. Толкова се труди

Последна редакция: чт, 26 юни 2025, 19:38 от The Invisible

# 649
  • у дома с любимите си хора
Не, в 12 клас е. Мисля, че беше след оформянето за годината и беше в някакви кратки срокове - примерно 3 дни.
Наистина му съчувствам на младежа и на безсилието да му помогнеш. Не го разбирам това мачкане, честно.
При моето дете още липсват срочна и годишна оценка по единия профил, така че може би наистина да поговориш утре с директора или с учителя, както те е посъветвала Ганис.

# 650
  • Пловдив
Invisible,
Дъщеря ми учи в същото училище.
Всички учители там имат респект(да не кажа друго) от директорката.
Според мен още утре намери директорката! Запознай я със ситуацията. Дори и на тази оценка да може да се повлияе в 12 клас,нека отсега е запозната и да е наясно. Директорката,имам предвид.
А пък, кой знае, може и още сега да се "поправи"годишната оценка.
Аз така бих направила.
Успех!
Кажи какво е станало.

# 651
Да дам развръзката. Говорих с класния за да поискам телефона на въпросния учител. Той съдейства и говори с него. Бил се объркал. Категорично не вярвам в това, защото и друг път е проявявал лично отношение към групичката на сина ми. Наричал ги тъпи, че нямали мозък и за един  и че не били за това училище.
А какво ставаше ако не бях повдигнала въпроса. Остава оценката, която е написал . Не е сериозно.
JiD дано не ви преподава този учител. Срам за гилдията е. Всяка година има жалби срещу него.

Последна редакция: чт, 26 юни 2025, 19:33 от The Invisible

# 652
  • Пловдив
Браво!
А за квалификациите по отношение на децата - нямам думи!

# 653
The Invisible, ужасна ситуация. Дали не би бил някакъв вариант да се подаде писмена молба до директора, в която да поискаш преразглеждане на годишната оценка и той да се ангажира да свика комисия или какъвто е там административния протокол? Поне той да се опита да поговори с преподавателя, за да му се разбере мотива за това решение.

точно така се прави. Пиша за да знаят и други. Подава се сигнал към директора. Той назначава независима комисия, преразглеждат ситуацията. Знам, че може да стане и с  разговор с преподавател, но той щом е направил тази гадост значи си има свои си субективни аргументи. Позната, преди години така оспори оценката на класното и независимата комисия назначена от директора реши че детето е ощетено. И му качиха оценката и така се получаваше, че се качваше и съответно оценката за срока.  После й изпратиха по мейл и обяснението на учителката която се позовава на не'знам кой член, че определянето на оценката ставало и чрез възприятие на преподавателя за начин по който работи детето през годината, а не било математика (оценката беше по математика между другото : ) ) тъй че не само въз основа на бележки.

Нашата госпожа по БЕл за да предотврати подобно развитие на нещата, днес без да имат бел в програмата въпбще му е добавила още три петици ( тест изпитване и участие !?)  по някакъв БЕЛ ИУЧ та да се бетонира оценката. Аз няма да влизам в пререкания. Очевидно е лично отношение и че няма намерение да взема под внимание 4-те шестици първия срок и срочната оценка тогава.

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 00:26 от _re_ge

# 654
_re_ge
Явно зависи от директора. Нашият е запознат много добре с въпросния учител и непрекъснатите жалби към него, и нищо не прави.
Училището е МГ, а това е учител по математика. Недопустимо е. С всеки друг предмет бих направила компромис.

# 655
Ами в нашето училище и ние сме така по нашия си специалния предмет. Един индивид  коли и беси, публична тайна е че ако не си сред  любимците си бездарник. Синковецът го  беше сурнал на пред предпоследно място  от цялото училище по оценки,  пишеше му едни тройки, саркастични коментари, спънки по изложби.  Мъка мъчна. Накрая някой с много връзки тази година е подал сигнал, защото явно не е ощетено само моето дете  и прекъсна това издевателство. Оценяването стана с комисия и гледай ти, моят хич не бил толкова трагичен.

Лошо е това което се случва с децата, несправедливо е но понякога мелницата е прекалено голяма и каменна и освен да си строшиш  главата друго не става. Трябва някой изотзадзе да я подхване и полека лека да я събори.

# 656
  • Plovdiv, Bulgaria
Поздравления за всички наши деца! Големи, с планове, свободни и дръзки.
The invisible  останах без думи и си спомних ситуация на големия ми син по БЕЛ обаче.  И това беше класната му. Добре, че сега не преподава на малкия ми син. В същата гимназия е ЕГ Пловдив.
Иначе за информация- Големия ми син анулира 2 години по математика и се справи отлично тогава. Подават се две отделни заявления за всяка година, която иска. Изкара 6-ци.
Иначе малкия младеж завърши с пълен отличен, взе 2 степени/колана/ онзи ден по карате и започна шофьорски курсове. Щастлив е, а ние още повече. Наближава имен ден, рожден ден и така. Търси усилено работа, но най-вероятно ще работи в белгийската фирма на брат му.
А сега да кажа, че ви пиша от летището и пълен напред към Сардиния. Дори и едноччасовото закъснение не ме ядосва.

# 657
  • София
Болната ми тема... The Invisible, браво, че си действала! Но защо изобщо се стига до такива ситуации е въпросът? Както и да е, развръзката е страхотна Kissing Heart

шушито, да си изкараш перфекшън в Сардиния! Да се заредиш на макс Kissing Heart

# 658
Поздравления за всички деца, преборили годината, къде отлично, къде не чак толкова. За някои ваканцията явно е започнала /шушито завиждам Heart/, други още чакаме на нисък старт.
Наборът има рожден ден другата седмица, но нищо не иска. Чудя се как да го изненадам.

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 13:43 от The Invisible

# 659
Моля, кажете как се  анулира оценка от 11 клас.
По математика първият срок има 5, вторият пет 6 и му оставя 5 за годината. Направо съм бясна.
Няма как да се бори за ФМИ с тази оценка.

Ле-ле, има и по …. не знам как да се изразя учители от нашето училище. Аз си мислих, че това го има само при сина ми.

Общи условия

Активация на акаунт