КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания, тема 41

• 7 678
  • 182
  •   1
Отговори
# 60
Да, разбрах, именно това ми се стори прекалено.

# 61
Здравейте,

Може ли препоръка за хомеопат за Пазарджик или Пловдив? Дъщеря ми е с алергичен ринит и съответно кашлица, неповлияваща се от нищо. Тъй като съм много внимателна относно лекарствата, схемите които ни изписват лекарите силно ме стресират. Затова искам да се насоча към хомеопатията. Ще се радвам да ми препоръчате към кого да се обърна.

# 62
  • Бургас
В темата пише хомеопат от Пазарджик-Мечка Малинарка.

# 63
Здравейте, мога ли да използвам обикновен дезодорант по време на лечението?

# 64
Здравейте, мога ли да използвам обикновен дезодорант по време на лечението?
Що да не можете?
Аз не съм почитател. Малко сода за хляб под мишниците върши чудеса срещу миризма от изпотяване.

# 65
Здравейте,

Може ли препоръка за хомеопат за Пазарджик или Пловдив? Дъщеря ми е с алергичен ринит и съответно кашлица, неповлияваща се от нищо. Тъй като съм много внимателна относно лекарствата, схемите които ни изписват лекарите силно ме стресират. Затова искам да се насоча към хомеопатията. Ще се радвам да ми препоръчате към кого да се обърна.

Здравейте, аз лично не работя с деца /поддържам само при нужда някогашните. В Пазарджик класик е Фьодор Дечев. За Пловдив има доста колеги, ще ви пишат четящите тук, надявам се /нямам преки впечатления, но зная, че има добри колеги/

# 66
  • Пловдив
Здравейте, синът ми 10г и половина днес беше ударен от приятелче с камък по веждата, случайно стана всичко, леко му е сцепена, с таткото преценихме, че не е за лепене. Отидох до аптеката, там позната ми каза да промия с кислородна вода, после да туширам с реванол и му сложих стерилна лепенка. За болката, отока и синина ми даде Арника монтана 30ch, и ми каза през два часа по три, четири гранули да давам. Дадох му 3 гранули към 6, сега в 9 пак 3 гранули, но му ги дадох да ги смуче, а не във вода. Дайте съвет да дам ли пак ако е буден към 11, утре как да давам и да ги разтварям ли във вода, сега прочетох, че се дават задължително разтворени във вода и като се замислих, предишни хомеопатии съм ги разтваряла тези топчета, но не се сетих по рано. Да се притеснявамли, че съм ги дала тези два приема така? Брагодаря предварително за отговора.

# 67
Здравейте, синът ми 10г и половина днес беше ударен от приятелче с камък по веждата, случайно стана всичко, леко му е сцепена, с таткото преценихме, че не е за лепене. Отидох до аптеката, там позната ми каза да промия с кислородна вода, после да туширам с реванол и му сложих стерилна лепенка. За болката, отока и синина ми даде Арника монтана 30ch, и ми каза през два часа по три, четири гранули да давам. Дадох му 3 гранули към 6, сега в 9 пак 3 гранули, но му ги дадох да ги смуче, а не във вода. Дайте съвет да дам ли пак ако е буден към 11, утре как да давам и да ги разтварям ли във вода, сега прочетох, че се дават задължително разтворени във вода и като се замислих, предишни хомеопатии съм ги разтваряла тези топчета, но не се сетих по рано. Да се притеснявамли, че съм ги дала тези два приема така? Брагодаря предварително за отговора.
Не се притеснявайте. Имате 2 приема в гранули, които та били от спешен порядък. Аз бих разтворила за себе си, за днес, 2 гранули в 50 мл вода 2 след разбъркване енергично да взема 3 пъти по една лъжичка.

# 68
  • Пловдив
Благодаря за отговора, аз съм добре, не ми трябва нищо Simple Smile Но за него се чудя как да продължавам днес с Арниката, защото си го боли главата, отекло е малко, няма голяма подутина или синьо.

# 69
Ако след удар боли главата, не раната е хубаво консултация с лекар. Раната е ясно, че ще боли.. По мое мнение.

# 70
  • София
На същото мнение съм. Посетете лекар!

# 71
То няма и да стане синьо като е пил арника
Относно това, че го боли главата, в спешното са ми обяснявали по повод многобройните удари на моя син - че трябва да наблюдавам за виене на свят, гадене и подобни, няма ли, няма страшно. Арника обхваща и гази част, не само цепнатата вежда, но всеки си преценява. При тези дози на два часа, не повече от три дни според мен арника.

# 72
  • Пловдив
Благодаря на всички за отговорите. Не му се вие свят, няма гадене, явно не се изразих правилно, болката е около самата рана, част от челото, а не цялата глава да го боли, а и вече няма такава, днес съм му дала само 2 пъти Арника, и след първия прием още го спря. Благодаря още веднъж на всички.

# 73
Благодаря за отговора, аз съм добре, не ми трябва нищо Simple Smile Но за него се чудя как да продължавам днес с Арниката, защото си го боли главата, отекло е малко, няма голяма подутина или синьо.
Аз ви разбрах, че нямате нужда, а такава има детето Wink но тъй като не познавам вашето дете и не бих посмяла на него да му дам лекарство, понеже не съм му майка, ви казах за себе си какво бих дала като лекарство, ако ми беше ударена главата.
Хубаво е, че днес е добре.

# 74
Един въпрос и от мен - кога през деня е времето за прием на шуслерови соли? Имам предписани номер 10 сутрин и 9 вечер. Дали е удачно вместо обед, номер 9 да пия на обяд?

Общи условия

Активация на акаунт