Кредит за майка ми на мое име, не знам какво да правя….

• 5 258
  • 202
  •   1
Отговори
# 105
Сега, не знам какво работиш и къде живееш, но:
- ако се намери кой да ти отпусне голем заем, купи си жилище. Ако ще боксониера да е (студио), но да е твое. Ако ще във Видин или Лом, но да имаш покрив над главата си свой. И си смени работата. Пробвай поне за касиерка в Лидъл да те вземат или във някоя фирма, в която ще получаваш поне 1500 лева заплата.
Не е нормално с минимална заплата да издържаш дома на приятеля си.

Лидъл, кауфланд и всички тези големи вериги са на разстояние 50км от мен.

# 106
Бащата на гаджето пък каква работа има при вас? Приятеля ти безработен ли е? Бедни ли сте?

# 107
Независимо какво решиш по отношение на помощта и кредита за майка ти, решението е и трябва да бъде само т в о е.
Това, че приятелят ти следи ти какво правиш с твоите пари, и че ти казва какво да правиш и какви решения да взимаш, и че те манипулира и дава ултиматуми (или...или), и най вече че се сърди и ти ограничава контактите с майка ти е о г р о м е н   червен флаг.

Приятелят ти е токсичен!!!! Помисли си дали освен теб, и той няма огромна вина, че си станала една безгласна буква.

# 108
Много съмнителна история.

# 109
А как успяваш да се вмъкнеш в минималната заплата за храна и всичко необходимо за дома? То каква сметка да ти държи, то не остават пари за харчене за себе си.
Права сте, не ми остават. Но не се оплаквам. Свикнала съм вече по този начин

Никой умен човек не свиква с това. Умните хора търсят по-добра работа, по-добри доходи, по-добър живот... Защо си живуркаш така, ако темата не е пързалка?

# 110
Бащата на гаджето пък каква работа има при вас? Приятеля ти безработен ли е? Бедни ли сте?
Ами ние живеем заедно. Не е безработен, работи и има добри доходи. Но той не пожела да се изместим някъде да живеем само двамата и си останахме тук

# 111
Щом има добри доходи, а ти не, защо ти взима всичките пари за храна и т.н. ?

Прочете ли какво написах в предишния си пост?

# 112
Ами ние живеем заедно. Не е безработен, работи и има добри доходи. Но той не пожела да се изместим някъде да живеем само двамата и си останахме тук
Разбирам. Остава майка ви да даде добра и правдоподобна причина за заем. След това продължавате с каквото е необходимо.

# 113
Щом има добри доходи, а ти не, защо ти взима всичките пари за храна и т.н. ?

Прочете ли какво написах в предишния си пост?
Да, прочетох, аз осъзнавам, че ме манипулира, но не мога да направя нища по въпроса, имам някакъв страх.
Стигало се е до караници особено за храната защото то почти всичко ми заминава там с тези цени и като остана на края на месеца без нищо и той като ме попита къде са ми парите и аз като му кажа, че всеки ден готвя и той ме отговаря с просто Ми недей да готвиш и до там. И всеки път едно и също.

# 114

Въпроса ми единствено беше, според вас да помогна или не…дори и да не ми го отпуснат този кредит просто ми е някакво такова, че съм длъжна да помогна. А вие ме нападнахте.

Ох, горкичката. Все някой друг трябва да и решава нещата.
Ами ако искаш тегли, ако искаш не тегли.

Да живея при приятеля ми в неговата къща съм, но парите ни не са общи. Неговите са си негови, моите са си мои-но той ми държа сметка за тях-къде,за какво и как съм похарчила. Всичко нужно от храна до всичко каквото трябва в тази къща купувам аз. Само сметките ги плаща баща му.
Joy
Не, неговите пари са си негови. Твоите също са негови.
Значи си шугър мама Joy

В една друга тема една потребителка ме пита какво е паразит.
Твоят приятел е много добро описание.
Но и ти си го заслужаваш. Защото позволяваш.
Даже не мога да ти съчувствам дори.

Ето ти още един съвет.
Зарежи този човек.
И започни да си използваш мозъка.

# 115
Сега и ако в леглото го задоволяваш при всяко поискване и по всеки начин, значи е уцелил джакпота.

# 116
Сега и ако в леглото го задоволяваш при всяко поискване и по всеки начин, значи е уцелил джакпота.
Ами ще се учудите, но не.

# 117
Вземи се в ръце. Зарежи го този, отиди на 50+ км, намери си работа. Първо ще си на квартира, после ще теглиш кредит и ще си купиш нещо свое. Или работи там, където работи и майка ти щом нейната заплата е в пъти по-голяма от твоята. Това, че живееш в дома на приятеля си не означава ти да харчиш до стотинка твоята заплата, а той да не внася пари у дома поне за яденето и сметките на 1/3. Да не говорим, че всеки внася пропорционално на заплатата/ доходите, а не фифти-фифти. И всеки трябва да има пари фонд "и аз съм човек", т. е за лични разходи. Дали ще си купиш червило, дали обувки, дали ще си направиш маникюра, дали ще пиеш кафе с приятелка, той за тези пари сметка не трябва да ти търси. Те са си лични. Едни 10% да речем. Ама наистина лични.

# 118
На колко си?

# 119
  • София
[quote author=Subbornh link=topic=1730589.msg49153456#msg49153456 date=1736875686

Въпроса ми единствено беше, според вас да помогна или не…дори и да не ми го отпуснат този кредит просто ми е някакво такова, че съм длъжна да помогна. А вие ме нападнахте.
[/quote]   
Не, не си длъжна.
Ако парите са за здраве - естествено ще теглиш и ще  платиш каквото трябва.
Но  за нищо друго не си длъжна да рискуваш.
След като майка ти взема добра заплата и бонуси - да си задоволява  прищевките сама. Ако не и дадат да се оправя от бонусите, постепенно.
Защо при тези доходи не иска тя да тегли парите? Не си длъжна да ни обясняваш, но я питай настоятелно и  си изясни  и.
Майката има ли приятел или мъж? Да не би да иска да го впечатли с нещо?

Общи условия

Активация на акаунт