Кредит за майка ми на мое име, не знам какво да правя….

• 5 246
  • 202
  •   1
Отговори
# 75
Скрит текст:
По-изгодно би било на нейно име кредит и ти да внасяш, че  е до време.  Моят брат бе поръчител на двама приятели, така стана че плати той  ,но не от такъв порядък, отдавна беше. И си взе поука.
 Проблемът си е твой ,като решиш да се давиш - давиш се.
 Не можела да отказва - трябва да си все бременна но явно отказваш. И за мен е  лоша кредитна история  и не бих казала да На никого.   За здраве на близък и бъбрек може, не само пари. За друго е НЕ.                                                                             

Тя майка й за това я манипулира, защото щерката не може да отказва.

Ама "злият" приятел, който не харесвал тъщата - да бе...
Ако не беше "зъл", дори и да не харесва тъщата, няма да се сърди на приятелката си, че се чуват и виждат.

# 76
  • София
Цици ли иска, лифтинг ли?

Зъл е и злобен.

# 77
Този кредит не е с установен размер, защото е на принципа "колкото повече толкова повече". Grinning Накрая може и да спадне на 10 000 или на бърз кредит 5 000. Малко е повече от нищо. Колкото може ще я изчучуниже, както се казва.
Даже момичето ще и е благодарно, че е по-малко.

# 78
Този кредит не е с установен размер, защото е на принципа "колкото повече толкова повече". Grinning Накрая може и да спадне на 10 000 или на бърз кредит 5 000. Малко е повече от нищо. Колкото може ще я изчучуниже, както се казва.
Въпроса ми единствено беше, според вас да помогна или не…дори и да не ми го отпуснат този кредит просто ми е някакво такова, че съм длъжна да помогна. А вие ме нападнахте.

# 79
  • София
Няма да те нападам, ще те помоля и на мен едно кредитче да ми теглиш, че иначе имам много парички, ама си ги дадох за нов бизнес и той ей сега ще литне и за половин година съм ти ги върнала с някой лев отгоре, а?

# 80
  • София
Дотук:
Първо не можеш да споделиш проблема:
Скрит текст:
Сумата е много голяма както и ножицата. Едно са 20 000, друго - 40 000. Мен ме притеснява друго, че приятелят не харесва майката и не дава на авторката да общува с нея. А той дори не й е съпруг.
Ами ако майка е задлъжняла от залози? Може да е зависима и затова да не я харесва човека.
Не няма такива неща,
друг е проблема, но не мога точно да споделя какъв е.
Скрит текст:
Казва ми, че ще може да плаща по 1200-1300 лева на месец. Нямам представа за колко време може да се върне този кредит с лихви и т.н.
Иначе с приятелят ми сме от 6години заедно, нямаме деца нямаме нищо.. но и не мога да си представя да го оставя толкова съм свикнала с него. Каквата и да направя в тази ситуация знам, че ще съжалявам..
След това не знаеш какъв е:
Скрит текст:
Авторката не отговаря на доста въпроси.
Със сигурност има причина приятелят й да не харесва майка й.

Защо решихте, че е насилник?
Значи е нормално снаха да не понася свекърва си, но ако зет не понася тъща си - "насилник?! Мхм ... интересен двоен аршин.
Аз ако знаех за какво са тези пари щях да напиша още в самото начало.
Скрит текст:
Тя днес ме извика каза ми и аз си тръгнах просто защото доста объркано ми стана. Това не са малко пари въобще. Утре ще и звънна. Ще я разпитам. Само не знам дали може да у направила нещо, което не трябва. Тя имя някакъв проблем не само аз съм го забелязвала. Както стои и се говори за нещо с теб изведнъж започва да говори за нещо коренно различно или както прави нещо отива накъде другаде и прави някакви други неща, и тя през това време не се осъзнава, даже не знае какво е говорила какво е правила. Ходи на лекар за това и казаха, че е от стрес

След това ти била казала, но ти не вярваш:
Скрит текст:
Значи първо не искаш да споделиш защо иска ти да теглиш парите, сега пък не знаеш причината.
Оф, стана скучна тая пързалка.
Това казах преди малко. Може би крие много неща от мен.
Каза ми нещо, но не вярвам,
Скрит текст:
за това не искам да споделя, ще я питам отново да ми каже за каква са, защото днес нямах нито време нито исках да говоря повече с нея и просто се тръгнах. Като разбера ще пиша.

И въпреки че подозираш, че те била лъжела, ти – ах добрата, жертвоготовната, се чудиш дали да не теглиш кредита...

Никак не лъжеш, аха.
Аман от тролчета.

Жалко, че не помня никове, защото знам, че вариация на това съм чела и преди. Ще ми отнеме повече време да го открия.

# 81
Приемам, че темата не е пързалка. Прочетох, че баба ви е купила имот за майка ви. Тя може да ипотекира къщата и да получи кредит за ремонт например.
Има нещо мътно в историята. Здрави ли майка ви баба ви.
Не мисля, че е ви дадат кредит за  минимална заплата официално.
За приятелят не знам, може и да е разумен

# 82
Парите защо са?
Ако не е за спешен случай или лечение не бих си стартирала живота с такова цкр. Имаш право да откажеш и не се чувствай тъпо от факта.

Приятеля го разкарай, той е истинската пиявица .

И на мен първосигналната реакция ми беше такава като прочетох какво е казал. Аз лично няма да търпя такова нещо. Но после се замислих, че той може да е здравият разум в двойката, а а не злодеят, докато авторката да е баламурницата, която за пореден път ще бъде използвана. А и не виждам как тя, с минималната си заплата, ще взема кредит??? Явно някакъв убийствен бърз кредит ще да е, а това си е главата в торбата.
Щом не е за здраве или спешен ремонт според мен да не се съгласява.
Никой не повдигна и въпроса за наследството, какви имоти притежава майката? Ами ако е ипотекирала вече всичко?
Няма нищо на нейно име.
Как така няма нищо на нейно име, а взема кредит за ремонт на къщата? На чия къща?
Тя къде живее? Ти явно живееш в жилището на приятеля си, който вероятно има и по-високи доходи. Как си представяш да му увиснеш на врата - ти плащаш до стотинка кредита на майка си, а той те издържа на 100%?
Вземи и оправи първо своите финанси. Кредит и да ти дадат, банката ще иска да имаш минимум 6 месеца на работното място, да заведеш поръчител, да си на постоянен договор, ще сметнат и каква вноска могат да ти отпуснат. Никоя банка няма да даде такъв необезпечен кредит. Имам ипотека, знам как отпускат кредити банките. Нищо, че сега ми предлагат и потребителски, предварително одобрен, човек трябва да има глава на раменете си и да мисли с нея.
Не е нормално човек, който плаща квартира, има добра заплата и бонуси и може да отдели 1000+ лева месечно за заем да не може да се стегне и събере сумата за 2-3 години. Стой далеч и от бързите кредити, че майка ти ще те удави с тях.

# 83
Въпроса ми единствено беше, според вас да помогна или не…дори и да не ми го отпуснат този кредит просто ми е някакво такова, че съм длъжна да помогна. А вие ме нападнахте.

Ако след всичко написано още се чудиш трябва да си много глупава. Или поне будала.

# 84
Теглете! Green Heart
Защо не, така може би ще решите няколко  проблема.

# 85
  • София
Все някой мята пачките през терасата…

# 86
Приемам, че темата не е пързалка. Прочетох, че баба ви е купила имот за майка ви. Тя може да ипотекира къщата и да получи кредит за ремонт например.
Има нещо мътно в историята. Здрави ли майка ви баба ви.
Не мисля, че е ви дадат кредит за  минимална заплата официално.
За приятелят не знам, може и да е разумен
Здрави са и майка ми и баба ми. Баба ми въобще не иска да чува за никакви заеми и такива неща и гледаме да не говорим пред нея за това. И аз мисля, че няма да ми дадат толкова много пари, исках да си споделя защото вие поне може да ми кажете кое е по-правилно.

# 87
  • София
Ти под запрещение ли си, че не знаеш кое е правилно?

Без ясна обосновка за такава голяма сума?

# 88
[/ quote]
[/quote]
По принцип съм за да се помогне на майка/ баща/брат / сестра.
НО:
- НЕ, ако си на минимална заплата
- НЕ, ако не можеш да си позволиш ти да поемеш вноските, ако се наложи
- НЕ, щом нито ти, нито тя имате собствено жилище
- НЕ, щом този, който моли има поне три пъти по-големи финансови възможности от теб
- НЕ, ако си финансово зависим от друг човек или помощта ще те направи финансово зависима от друг.

# 89
Би имало смисъл да дадеш парите само ако са за здраве. Но след като ще има възможност да ги връща и след като не желаеш да кажеш за какво са тези пари явно не е за лечение или нещо подобно. Не виждам друга причина майка да иска от детето си да вземе кредит. Няма как да се прецени дали приятелят ти е прав или крив. Ако майкати се възползва от теб и приятеля ти го вижда е нормално да се държи така.
Напълно е възможно и да се възползва нямам представа.. аз не мога да казвам НЕ, въобще не мога да отказвам

Я изтегли и за мен едни 20-30 хиляди. Предварително благодаря

Общи условия

Активация на акаунт