Кредит за майка ми на мое име, не знам какво да правя….

• 5 257
  • 202
  •   1
Отговори
# 90
Парите защо са?
Ако не е за спешен случай или лечение не бих си стартирала живота с такова цкр. Имаш право да откажеш и не се чувствай тъпо от факта.

Приятеля го разкарай, той е истинската пиявица .

И на мен първосигналната реакция ми беше такава като прочетох какво е казал. Аз лично няма да търпя такова нещо. Но после се замислих, че той може да е здравият разум в двойката, а а не злодеят, докато авторката да е баламурницата, която за пореден път ще бъде използвана. А и не виждам как тя, с минималната си заплата, ще взема кредит??? Явно някакъв убийствен бърз кредит ще да е, а това си е главата в торбата.
Щом не е за здраве или спешен ремонт според мен да не се съгласява.
Никой не повдигна и въпроса за наследството, какви имоти притежава майката? Ами ако е ипотекирала вече всичко?
Няма нищо на нейно име.
Как така няма нищо на нейно име, а взема кредит за ремонт на къщата? На чия къща?
Тя къде живее? Ти явно живееш в жилището на приятеля си, който вероятно има и по-високи доходи. Как си представяш да му увиснеш на врата - ти плащаш до стотинка кредита на майка си, а той те издържа на 100%?
Вземи и оправи първо своите финанси. Кредит и да ти дадат, банката ще иска да имаш минимум 6 месеца на работното място, да заведеш поръчител, да си на постоянен договор, ще сметнат и каква вноска могат да ти отпуснат. Никоя банка няма да даде такъв необезпечен кредит. Имам ипотека, знам как отпускат кредити банките. Нищо, че сега ми предлагат и потребителски, предварително одобрен, човек трябва да има глава на раменете си и да мисли с нея.
Не е нормално човек, който плаща квартира, има добра заплата и бонуси и може да отдели 1000+ лева месечно за заем да не може да се стегне и събере сумата за 2-3 години. Стой далеч и от бързите кредити, че майка ти ще те удави с тях.
Да живея при приятеля ми в неговата къща съм, но парите ни не са общи. Неговите са си негови, моите са си мои-но той ми държа сметка за тях-къде,за какво и как съм похарчила. Всичко нужно от храна до всичко каквото трябва в тази къща купувам аз. Само сметките ги плаща баща му.

# 91
А как успяваш да се вмъкнеш в минималната заплата за храна и всичко необходимо за дома? То каква сметка да ти държи, то не остават пари за харчене за себе си.

# 92
Да живея при приятеля ми в неговата къща съм, но парите ни не са общи. Неговите са си негови, моите са си мои-но той ми държа сметка за тях-къде,за какво и как съм похарчила. Всичко нужно от храна до всичко каквото трябва в тази къща купувам аз. Само сметките ги плаща баща му.

Хайдееее, темата пое с пълна пара в нова посока...  Понеже заподозряхме, че е свестен, сега ни го показа в пълна прелест. Ми наистина или ти си някаква, която трябва да е под запрещение и съдебна защита, или темата е пързалка.

# 93
Още повече не харесвам приятеля ти. За мен този човек не струва. Но ти каза, че искаш да си с него. Чудя се защо искаш да си с този човек? Какво получаваш от него? И не говоря за материални неща.

# 94
  • София
Тук един plot twist с приятеля и всичко ще си тръгне по план темата.

# 95
  • София
Скрит текст:
Парите защо са?
Ако не е за спешен случай или лечение не бих си стартирала живота с такова цкр. Имаш право да откажеш и не се чувствай тъпо от факта.

И на мен първосигналната реакция ми беше такава като прочетох какво е казал. Аз лично няма да търпя такова нещо. Но после се замислих, че той може да е здравият разум в двойката, а а не злодеят, докато авторката да е баламурницата, която за пореден път ще бъде използвана. А и не виждам как тя, с минималната си заплата, ще взема кредит??? Явно някакъв убийствен бърз кредит ще да е, а това си е главата в торбата.
Никой не повдигна и въпроса за наследството, какви имоти притежава майката? Ами ако е ипотекирала вече всичко?
Няма нищо на нейно име.
Как така няма нищо на нейно име, а взема кредит за ремонт на къщата? На чия къща?
Тя къде живее? Ти явно живееш в жилището на приятеля си, който вероятно има и по-високи доходи. Как си представяш да му увиснеш на врата - ти плащаш до стотинка кредита на майка си, а той те издържа на 100%?
Вземи и оправи първо своите финанси. Кредит и да ти дадат, банката ще иска да имаш минимум 6 месеца на работното място, да заведеш поръчител, да си на постоянен договор, ще сметнат и каква вноска могат да ти отпуснат. Никоя банка няма да даде такъв необезпечен кредит. Имам ипотека, знам как отпускат кредити банките. Нищо, че сега ми предлагат и потребителски, предварително одобрен, човек трябва да има глава на раменете си и да мисли с нея.
Не е нормално човек, който плаща квартира, има добра заплата и бонуси и може да отдели 1000+ лева месечно за заем да не може да се стегне и събере сумата за 2-3 години. Стой далеч и от бързите кредити, че майка ти ще те удави с тях.
Тук съвсем пресоли.
По-леко с лъжите.

# 96
А как успяваш да се вмъкнеш в минималната заплата за храна и всичко необходимо за дома? То каква сметка да ти държи, то не остават пари за харчене за себе си.
Права сте, не ми остават. Но не се оплаквам. Свикнала съм вече по този начин

# 97
Хайдееее, темата пое с пълна пара в нова посока...  Понеже заподозряхме, че е свестен, сега ни го показа в пълна прелест. Ми наистина или ти си някаква, която трябва да е под запрещение и съдебна защита, или темата е пързалка.
После идва бащата на момчето. Сега само леко се загатва за него. Joy

# 98
Не тегли кредит!

# 99
Скрит текст:
Парите защо са?

Няма нищо на нейно име.
Тук съвсем пресоли.
По-леко с лъжите.
Абсолютно за нищо не съм излъгала, мога и да се заклея ако желаете. Ако имам някаква файда да излъжа ще излъжа, а аз искам само да си споделя. Вие ако искате ми вярвайте.

# 100
Значи допускаш, че майка ти може и да те използва. Това вече е червена точка.
О, а ти, ако стане нещо, няма да можеш да го обслужваш този кредит...
Аз не бих теглила при това положение.

Най-вероятно майката живее с кредити, но вече има лоша кредитна история, а сега може да набълбука и дъщеря си... Лошо...

Те няма и да ѝ дадат такива пари с нейната заплата, та няма нужда да се тормози.

# 101
Хайдееее, темата пое с пълна пара в нова посока...  Понеже заподозряхме, че е свестен, сега ни го показа в пълна прелест. Ми наистина или ти си някаква, която трябва да е под запрещение и съдебна защита, или темата е пързалка.
После идва бащата на момчето. Сега само леко се загатва за него. Joy
Извинявайте, желаете ли да си споделя целия живот? Тогава наистина ще ви се стори лъжа. Бих отделила това време да напиша всичко.

# 102
Едно съм сигурна, темата не е писана от ИИ. Grinning
С този начин на писане, мисля.че е мъж. И то...Mask

# 103
Сега, не знам какво работиш и къде живееш, но:
- ако се намери кой да ти отпусне голям заем, купи си жилище. Ако ще боксониера да е (студио), но да е твое. Ако ще във Видин или Лом, но да имаш покрив над главата си свой. И си смени работата. Пробвай поне за касиерка в Лидъл да те вземат или във някоя фирма, в която ще получаваш поне 1500 лева заплата.
Не е нормално с минимална заплата да издържаш дома на приятеля си.

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 20:16 от Mama Ru

# 104
  • София
Скрит текст:
Едно съм сигурна, темата не е писана от ИИ. Grinning
С този начин на писане, мисля.че е мъж.

Не е мъж. Някое скучаещо девойче е. Като онова, на което гинекологът бил казал, че е бременно в първи месец, работело от 14-годишно и имало не помня какъв стаж. Та и тук така: ще тегли големи кредити с минимална заплата, с която пък плаща всичко в една къща без сметките.
Такива не умеят да лъжат. Както се вижда и тук.

Общи условия

Активация на акаунт