Ако не е за спешен случай или лечение не бих си стартирала живота с такова цкр. Имаш право да откажеш и не се чувствай тъпо от факта.
Приятеля го разкарай, той е истинската пиявица .
И на мен първосигналната реакция ми беше такава като прочетох какво е казал. Аз лично няма да търпя такова нещо. Но после се замислих, че той може да е здравият разум в двойката, а а не злодеят, докато авторката да е баламурницата, която за пореден път ще бъде използвана. А и не виждам как тя, с минималната си заплата, ще взема кредит??? Явно някакъв убийствен бърз кредит ще да е, а това си е главата в торбата.
Щом не е за здраве или спешен ремонт според мен да не се съгласява.
Никой не повдигна и въпроса за наследството, какви имоти притежава майката? Ами ако е ипотекирала вече всичко?
Тя къде живее? Ти явно живееш в жилището на приятеля си, който вероятно има и по-високи доходи. Как си представяш да му увиснеш на врата - ти плащаш до стотинка кредита на майка си, а той те издържа на 100%?
Вземи и оправи първо своите финанси. Кредит и да ти дадат, банката ще иска да имаш минимум 6 месеца на работното място, да заведеш поръчител, да си на постоянен договор, ще сметнат и каква вноска могат да ти отпуснат. Никоя банка няма да даде такъв необезпечен кредит. Имам ипотека, знам как отпускат кредити банките. Нищо, че сега ми предлагат и потребителски, предварително одобрен, човек трябва да има глава на раменете си и да мисли с нея.
Не е нормално човек, който плаща квартира, има добра заплата и бонуси и може да отдели 1000+ лева месечно за заем да не може да се стегне и събере сумата за 2-3 години. Стой далеч и от бързите кредити, че майка ти ще те удави с тях.