Име за момче - Теодор или Божидар

• 1 390
  • 42
  •   1
Отговори
# 15
Теодор ми харесва повече. Братовчед ми е Божидар, по стечение на обстоятелствата живее в чужбина. Там се представя като Боб, защото не могат да му изговорят името.

# 16
От двете Теодор, заради изписването на латиница и заради по-хубавото галено.
Иначе, мисля, че всяко дете е божи дар. И след време ще станат твърде много, преекспонира се тази идея. Защо не му дадете някакво име, което ви харесва, въпреки, че е дълго чакано.

# 17
  • Телиш/Плевен
Благодаря ви за мненията Simple Smile Името е избрано точно заради значението, защото детето е дълго чакано и ни е дар от Бог. Не мога да преценя кое ми звучи по-добре и дали детето ще си го харесва, затова реших да пиша тук Simple Smile
Още две предложения в тази връзка:
Матей - „дар от Бога“
Самуил - „измолен от Бог“

# 18
  • There I was on a July morning
И двете имена са хубави, но Теодор ми харесва повече, както и галеното Теди или Тео.

# 19
Теодор, защото е международно име и познато в целия свят.

Теодоси/й е подобно име и означава същото - „от Бога даден“; Богдан: https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/19682685.

Успех!

# 20
  • Down south
Определено Теодор.

Божидар е красиво име. Произнасянето буква по буква и опитите да се обясни произношението на цялото име е изтощаващо. Основно за детето, родителите са само донякъде.
Имаме пример.

# 21
  • на брега на морето
Божидар.

# 22
Макар да значат едно и също, Теодор за мен е по-красивото име.
Има и преимуществото да се изписва лесно на латиница, докато Bozhidar, Bojidar... и как би се прочело... Не че това трябва да е водещо, разбира се.
И галеното Тео ми харесва повече от Божо.

# 23
  • София
Теодор в моята глава има малко по-нежно звучене, а Божидар е по-грубо. И двете са нормални имена, хубави.
Вижте дали галените им имена ви допадат-аз въобще не се замислям за галени имена, но има хора, на които са им важни.
Теодор с Тео или Теди, Божидар е Божо, например.

# 24
и моите синове се казват Теодор и Божидар, като голения е Теодор името ми харесваше на галено може Тео,Теди и .н ,Божидар настоя съпругами

# 25
Теодор избрах.
И моят син е роден след инвитро, но не е нито Теодор, нито Божидар. 🙂

# 26
  • София
Благодаря ви за мненията Simple Smile Името е избрано точно заради значението, защото детето е дълго чакано и ни е дар от Бог. Не мога да преценя кое ми звучи по-добре и дали детето ще си го харесва, затова реших да пиша тук Simple Smile
Още две предложения в тази връзка:
Матей - „дар от Бога“
Самуил - „измолен от Бог“

Самуил ❤

# 27
Теодор Blue Heart Прекрасно име с имен ден и има вариант за обръщение на галено

# 28
Теодор, без капка колебание.

# 29
Божидар.
Теодор винаги ми е звучало някак лигаво и прекалено женствено.

Общи условия

Активация на акаунт