Всеки родител ли обича детето си - клише или вярно твърдение

• 7 122
  • 255
  •   1
Отговори
# 225
Даже нещо по-интересно за мен - ако починалият остави завещание, в което не остави нищо на някое от децата си или половината си, има страни, където те могат да съдят другите наследници за част от наследството. Разбира се, такива дела са мътни и кървави..
Потвърждавам!- хич даже, не са мътни, ни кървави. Достатъчно е да се подаде иск, и се анулира завещанието му, после се прави делба от съда, не може да се обезнаследява..

# 226
  • До хладилника, който обичам
Това да, но могат да се оспорват дарения. Защото родителят може да прехвърли само на едното си дете.

# 227
Това да, но могат да се оспорват дарения. Защото родителят може да прехвърли само на едното си дете.
Няма юридическа тежест, какво значение има какво можел, искал...

# 228
Е, как да няма? Приживе родителят прехвърля и дарява имот на едното си дете. Най-честите около мен са с някакво условие, примерно право на ползване на определена част приживе или срещу гледане.

# 229
Ти нали , първо за в чужбина говореше?- сега, около теб...

# 230
Ти нали , първо за в чужбина говореше?- сега, около теб...
И в чужбина си има действащи закони, когато починалият не е оставил завещание, което се случва често. ... ...(основно за САЩ и Англия съм чела такива анекдотални разкази, но вероятно и в България има).
Ето, помагам. В предния коментар поясних, че това, което в чужбина правят със завещание, а в България с дарение/прехвърляне, се оспорва също. Дано не е чудно, че даже като живея в чужбина, продължавам да имам приятели, роднини и познати в България, с които общувам активно и ги считам за хора "около мен".

# 231
Не мисля, че е толкова просто. Имущество просто така прехвърлено на едното дете винаги може да се оспори от другото. Има други вратички обаче, които може да използва родителят, ако много държи да облагодетелства някое дете за сметка на други.

# 232
Не мисля, че е толкова просто. Имущество просто така прехвърлено на едното дете винаги може да се оспори от другото. Има други вратички обаче, които може да използва родителят, ако много държи да облагодетелства някое дете за сметка на други.
продажба
Но, тук, пак може да се оспорва.

# 233
продажба
Но, тук, пак може да се оспорва.
Точно. Малко по-трудно обаче. Особено ако има реален превод на парите и имотът е продаден на пазарни цени.

След това преведените пари, разбира се, може да изчезнат безследно някъде.

Може да се включат поставени лица, има варианти наистина. Родителят няма задължение завинаги да остане собственик на имотите си.

# 234
hechicera-Мислено те прегръщам. Няма как човек, който не е бил в твоето положение да разбере. За съжаление емоционалната интелигентност на много хора в България е тотал щета. Аз разбирам...Кумата ми наскоро ми даде много добър довод за справяне с тази ситуация от рода на: "Родителите вече са си свършили работата и нямаш нужда от тях, можеш да се справяш сама. Ако искаш да им помогнеш-помагаш, ако не-отказваш. Поставяш здравословни граници в отношенията с тях, благодариш, за това, което са ти дали, прощаваш и продължаваш по пътя си." Стискам палци съдебното дело да приключи така, както ще е най-добре за теб!

# 235
И в крайна сметка се оказва, че всико е за да получим нещо от някой. Който после ни интересува само ако ни изнася. Но докато получаваме услугата тя трябва да е топ и да се чувстваме топ с нея и да не ни мине някой ...
Докато не се включиха наследаствата се чудих. Сега вече ми е ясно за какво са разправиите.

# 236
А ако нямаше намесено наследство? Дългогодишни травми от неглижиращо родителство имат значение само в контекста на алтруизъм, иначе не? Интересен начин на мислене.

# 237
И в крайна сметка се оказва, че всико е за да получим нещо от някой. Който после ни интересува само ако ни изнася. Но докато получаваме услугата тя трябва да е топ и да се чувстваме топ с нея и да не ни мине някой ...
Докато не се включиха наследаствата се чудих. Сега вече ми е ясно за какво са разправиите.
Много удобно извъртане! Нещо да кажеш за родителите, които не са полагали особени грижи за едното дете, но после имат купища претенции именно към това дете??? И да, от родителите си човек само получава. А на децата си само дава. Когато родител не е дал обич и грижа на детето си, е нагло после да изисква същото.

# 238
hechicera_ Живяла си без наследство, но сега водиш дела да си го получиш. Значи няма нужда да казваш, че се хващаме за материалното, ти също определено  не си се отказала от него. За мен е по- коректно и бих  казала: не ви искам наследството, оправяйте се и не ме търсете за нищо оттук нататък. Това е моето мнение.

Защо да е коректно да се отказва от наследството си?
Защо е длъжна да се отказва от наследството си?
От къде на къде?
Може ли вие да ми докажете колко сте извисена духовно и с документи  как сте се отказали от всичко материално?
И как така казвате, че тя няма право да се бори и за малкото,  което и се полага?
Престъпление ли е да искаш това което ти се полага, че и има закони за тая работи.
Тоест тя е некоректна, а майка и и брат и са ангелчета.

Ех, Хечи. Твоята майка и брат ти и на погребение не заслужават да се отиде.
То аз и на моя баща не мисля да ходя, ако стане Grinning

# 239
А ако нямаше намесено наследство? Дългогодишни травми от неглижиращо родителство имат значение само в контекста на алтруизъм, иначе не? Интересен начин на мислене.
Ако си толкова неглижиран до описаните тук драми няма ли да се радваш да успееш да загърбиш всичко, да не си зависим от остатъците от някой, който не понасяш и не те понася?  Защото в крайна сметка всичко е се заплаща по един или друг начин. Важно е да си дадеш сметката каква цена плащаш, искаш ли да я платиш и какво в крайна сметка получаваш и не си ли хванат просто в капаните на емоции и една амбиция.

Общи условия

Активация на акаунт