Всеки родител ли обича детето си - клише или вярно твърдение

• 7 122
  • 255
  •   1
Отговори
# 240
Брей, какви наизустени съвети се дават тука Grinning

# 241
  • До хладилника, който обичам
Защото в крайна сметка всичко е се заплаща по един или друг начин.
Я се заплаща, я не. Че на оня свят може да има съд не знам какво грее човек тук и сега. Ако правилно разбирам, става дума за наследство от баби и дядовци (чрез починалия баща). Или трябва целия род да зачеркне, че да получи тиквен медал за мъченичество? Simple Smile
Това е донякъде като правото на гласуване. Имаш го. Дали ще го упражниш е твоя работа, но ти се полага.

# 242
Защото в крайна сметка всичко е се заплаща по един или друг начин.
Я се заплаща, я не. Че на оня свят може да има съд не знам какво грее човек тук и сега. Ако правилно разбирам, става дума за наследство от баби и дядовци (чрез починалия баща). Или трябва целия род да зачеркне, че да получи тиквен медал за мъченичество? Simple Smile
Това е донякъде като правото на гласуване. Имаш го. Дали ще го упражниш е твоя работа, но ти се полага.

Нямах в предвид страшнен съд, ами с дни и часове от собствен ограничен във времето живот и с времето на семейството и със семейството и собствените деца. Също с емоции , тревоги , нерви и пр. Т.е  да не стане така после , че неглижираш собствен личен живот и собствени деца за се занимаваш с минали неща
Също това дали е от баби и дядовци и пр.Наследници са предното поколение. Ако те имат нужда от средствата са си техни и си ги ползват. Закона е такъв.

# 243
  • До хладилника, който обичам
Цитат
Също това дали е от баби и дядовци и пр.Наследници са предното поколение. Ако те имат нужда от средствата са си техни и си ги ползват. Закона е такъв.
Ето, разбираш. Баби и дядовци са починали, бащата е бил наследник, наследството е било негово. Като е умрял, каквото е оставил, се разпределя между наследниците. Законът е такъв.

Отделен въпрос е, ако между наследниците възникнат проблеми - и те се разрешават отново с помощта на закона,  не с псевдо-благородие.

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 10:39 от Бу

# 244
...Отделен въпрос е, ако между наследниците възникнат проблеми - и те се разрешават отново с помощта на закона,  не с псевдо-благородие.
Естествено, естествено и се вадят всички мръсни ризи на показ. Т.че стигне ли се до там ... много жалко.

# 245
  • София /Абсурдистан
То всичко може да се оспорва, само че ще има ли резултат.

# 246
Нали наследствата си ги действат адвокати. Те точно това работят, защитават интересите на хората при кофликти. Нищо няма да избяга, което си е зз даден човек, затова аз не виждам драми.

Хечи също е била отгледана, а не дадена за осиновяване или зарязана в някой парк. С по-малко глезотии от брат си, доколкото разбирам. Но сигурно майка й я е кърмила, гледала, разхождала и всичко онова, което майките правят. Иначе тя е нямало да оцелее. Само заради това аз лично бих опитала да се помиря със самата себе си и да не страдам всеки ден, че съм била пренебрегната. Не за друго, ами просто полза няма. Майката се справя както може, понякога лошо, но пак е майка.

Това дето се обадили да се разходи кучето в работен ден, ами казваш не и това е. Като звънят после - не вдигаш. Ама пак не ми е драма.

# 247
И моите деца са 2 и еното има плейстейшън, другото няма . Едното получи едно, другото друго. Обаче ако се хванат да си дърпат едно на друго нещата за да се разправят и карат помежду си , тогава ще стана лоша . Всеки си разполага със своето нещо и другия пита за позволение да го ползва. Ако не е доволен от майка си може като иска да си отвори тема във форума и да се оплаче от мен.

... Това дето се обадили да се разходи кучето в работен ден, ами казваш не и това е. Като звънят после - не вдигаш. Ама пак не ми е драма.

Понякога родителите наистина са доста несъобразителни когато изискват внимание или време или услуги. Какво да ги правим. Реагираме според възможностите си и спрямо себе си.

# 248
Скрит текст:
И моите деца са 2 и еното има плейстейшън, другото няма . Едното получи едно, другото друго. Обаче ако се хванат да си дърпат едно на друго нещата за да се разправят и карат помежду си , тогава ще стана лоша . Всеки си разполага със своето нещо и другия пита за позволение да го ползва.
Ако не е доволен от майка си може като иска да си отвори тема във форума и да се оплаче от мен.
Скрит текст:
... Това дето се обадили да се разходи кучето в работен ден, ами казваш не и това е. Като звънят после - не вдигаш. Ама пак не ми е драма.

Понякога родителите наистина са доста несъобразителни когато изискват внимание или време или услуги. Какво да ги правим. Реагираме според възможностите си и спрямо себе си.
Joy

Ще получат със сигурност много ценни съвети, а на теб, извинявай, жална да ти е майка Sweat Smile

# 249
Казах ли аз, че има хора се припознаха Simple Smile

# 250
Едното получи едно, другото друго.

Е, да де. И двете са получили. Проблем е, когато само едното получава. Например една кола, втора кола, а на другото му се казва, че няма за него. С имота са искали да се случи същото. И насреща получават естествена реакция. Ти би ли дала всичко на едното си дете и да лишиш другото? Това какво показва?

# 251
Ааа .. не ме питай мен. вече съм обвинена във всички грехове и съм се припознала във всички криви образи Simple Smile

# 252
Ех, как бягаш по терлички  Mr. Green

# 253
Щот съм от лоша по-лоша ...

# 254
Хубаво е че си признаваш Grinning

Общи условия

Активация на акаунт