Подготовка за малкия човек - тема 28

• 33 029
  • 726
  •   1
Отговори
# 150
Аз в болницата ползвах Медела, не съм сигурна кой вид, от нея здраво ме боляха зърната. Вкъщи съм със синята спектра, супер е, масажната функция е топ и от нея не ме болят зърната, а добре си изцежда. Не съм ползвала хендс фри помпа засега, но съм чувала, че повечето не изцеждат толкова добре колкото класическите.

Видях, че синята спектра е на промоция във Вис Виталис. А иначе розовата е същата, но не е с батерии, а трябва да се включва в контакта, което може да няма значение за всички

# 151
  • София
Zimk02 , на Меделата и на Спектрата еднаква ли ти е фунията?
Аз в началото ползвах Спектра с фуния, която ми беше малка,боляха ме и мен, даже вазоспазми ми се получаваха, много гадно беше, като взех по-голямата фуния и се оправиха нещата

# 152
Не помня вече, Меделата беше на болницата, не моя. Мисля, че бяха еднакви фунии, 24 мм. Но не обърнах внимание тогава

# 153
Кой бебешки препарат за пране мислите да ползвате? Ако някой вече има лични препоръки, ще се радвам да сподели. 🤗

# 154
  • Варна
Взех Тео бебе лилав.

# 155
Аз взех на Бебо, без аромат е и съм доволна. Ще взема и омекотител, че някои от дрешките имат нужда, отново без аромат

# 156
А препоръки за препарат за измиване на шишета и биберони? Прах за пране и аз взех Тео бебе. За омекотител все още се чудя дали изобщо да ползвам.

# 157
  • София
Кой бебешки препарат за пране мислите да ползвате? Ако някой вече има лични препоръки, ще се радвам да сподели. 🤗
Започнах с лилавия Сано, който ми харесва най-много, даже цялото семейство вече се перем с него 🤣
Омекотител преди годинката не смятам да ползвам.
 Иначе съм взимала Тео бебе Лилав и с Алое и двата ми харесват също.

Персил сенситив също е много хубав,особено за чувствителна бебешка кожа според мен е най-подходящ, много деликатен аромат, за разлика от горните изброени.Но това, което не ми хареса е,че е много рядък, направо като вода, все едно е разреден.

# 158
  • София
Тео бебе ми е много ароматизиран. Миризмата е хубава, но миришеше целия апартамент, като изперях с  него. Не знам колко е приятно за малко бебе, което усеща всичко силно.
По онова време имаше някакъв green forest, иначе си пера с Сано Максима сенсизитив. Имам позната, която пере с Амалина вече 4 години и е много доволна. 
За помпата кърма е важно дали пасва на вас. Различните по-известни марки са си добри, но не всяка пасва на всяка гърда. Ако някой цеди добре с Авент, не значи, че и при вас ще е така. И някой път се пробват по 1-2-3 марки, докато нацелите подходящата. Ако има някой близък да ви даде поне за родилното д апробвате, пък после ще вземете друга, ако не ви пасва и се налага.
Помпата за кърма не е задължителен аксесоар. В България често е нужно заради лошите родилни практики, но иначе ако не се налага да се връщате рано на работа и нямате проблеми с кърмата, не е нужна.
Важно е да изберете и подходящия размер фуния. Понякога е малка или голяма за вашата гърда и на това се дължи травмирането или трудностите при изцеждане.

# 159
Аз прах с Фрош сензитив без аромат. Супер беше. Не използвам омекотители. Могат да раздразнят и без това чувствителната бебешка кожа.

# 160
Аз честно казано досега не съм чула някоя да е недоволна от спектра, ако е с правилния размер фуния. Би било интересно да чуя дали има такъв случай

# 161
  • Варна
За миене на шишета взех на фрош веро.
Омекотител не ползваме от години, а и за сушилнята не е ок да върти дрехи с омекотител по тях.
Тео бебе праха наистина е доста ароматизиран, но аз реших, че не съм нацелила дозата.

# 162
А за шише!? Определено съм с надеждата, че ще кърмя и на този етап искам поне едно -две шишета да взема- не цял комплект. И много се чудя между Nuk Perfect Match - Temperature Contro и Avent - Natural Response, като от тези стъклено или не? 🙄 Тези до колкото се информирах бибероните са наподобяващи зърното и примерно за комбинирано или за водичката, да не свикне пък с шише.

# 163
Не е точно така, както го описват, маркетингов трик е. Аз съм взела едно на Авент и ще вземе още едно по-голямо на Нук по сантиментални причини. Имах драма с кърменето на първото дете /от неправилни съвети се цедях и пресипвах в шише/, после ми писна, защото денят беше само това - цедене и хранене и започнах само да кърмя. Пиенето от шише повече от месец не се отрази.

# 164
Аз съм много доволна от Бебо - омекотител и прах. Много добре изпраха всичко и омекотиха материите. Нямат аромат. Взех си и стартов комплект за новородено - козметика. Ако я понесе, ще съм с тях. Аз харесвам бг производители. Вкъщи ползваме и Gama organica за съдовете, почистващо за прах и за под и прах за пране. Много съм доволна и от тях.

Общи условия

Активация на акаунт