Подготовка за малкия човек - тема 28

• 33 051
  • 726
  •   1
Отговори
# 165
Не е точно така, както го описват, маркетингов трик е. Аз съм взела едно на Авент и ще вземе още едно по-голямо на Нук по сантиментални причини. Имах драма с кърменето на първото дете /от неправилни съвети се цедях и пресипвах в шише/, после ми писна, защото денят беше само това - цедене и хранене и започнах само да кърмя. Пиенето от шише повече от месец не се отрази.
Аз бях в абсолютно същото положение и категорично, този път ще си го спестя, защото това е кошмарно....

# 166
Момичета, а за почистване на повърхностите, които ще имат контакт с бебето, какво ще вземете? Примерно за почистване на шкафа с дрехите, леглото, повивалника и тн? Търсих специално продукт, подходящ за бебета, излиза ми един на Фрош, но не се продава в държавата, където съм.

# 167
Момичета, а за почистване на повърхностите, които ще имат контакт с бебето, какво ще вземете? Примерно за почистване на шкафа с дрехите, леглото, повивалника и тн? Търсих специално продукт, подходящ за бебета, излиза ми един на Фрош, но не се продава в държавата, където съм.

Точно Фрош щях да предложа. Ако си някъде в Германия, Австрия, има ги в ДМ. Иначе трябва да потърсиш местни марки тогава.
Омекотител не е нужен за бебешките дрешки. По-скоро да не се отмие добре и може да предизвика кожни раздразнения. Просто няма нужда от него. Иначе пера с Фрош. Взех 5 бутилки на Черен петък от еМаг, но виждам сега, че е намален във ВисВиталис. Иначе в ДМ приложението има 15% отстъпка на цяла поръчка и може доста неща от там да си вземете.

# 168
FRIENDLY ORGANIC имат препарат, с който съм почиствала играчките, а също съм ползвала на Чико. Вторият мисля че ще го намериш в Холандия.

# 169
За пране съм взела Ариел baby, тепърва ще тествам.
За под и за играчки.и т.н на Бебо взех.

# 170
Прах взех любимият ми Sano Maxima, такъв ползвах и с децата. След като пораснаха малко може би към първата годинка взимах и Тео бебе зеленият.

От марката Бебо се отказах след, като една дама тук сподели, че олиото мирише ужасно и има странен аромат.

# 171
А за шише!? Определено съм с надеждата, че ще кърмя и на този етап искам поне едно -две шишета да взема- не цял комплект. И много се чудя между Nuk Perfect Match - Temperature Contro и Avent - Natural Response, като от тези стъклено или не? 🙄 Тези до колкото се информирах бибероните са наподобяващи зърното и примерно за комбинирано или за водичката, да не свикне пък с шише.

Avent са хубави, но пластмасовите. Стъклените превъртат понякога и се разлива млякото

# 172
Моята приятелка беше на Nuk и Avent първите две седмици и не беше доволна. После взе Dr Browns и каза, че е супер доволна и че май наистина помага за колики. На мен също ми препоръчаха в Рая тойс Dr Browns и казаха, че майките го предпочитат пред Avent

# 173
Ние сме с Авент вкъщи, а в болницата и дадоха Медела. Не е имало проблем никакъв след тях да засмуче на гърда. За бебета, които се кърмят, е много важно от шишето да не тече, ако бебето не суче.

# 174
Добро утро Simple Smile какви играчки за бебета/новородени ще препоръчате? Дадоха ми кърпа за гушкане, шумяща, за въртележка/количка някакви, активна гимнастика, но нещо по-специално сещате ли се, да купя☺️? Знам за бухалчето Оли, за друга по-специална май не се сещам в момента, не знам и заслужава ли си💐 после и на жирафчето Софи се радват май

# 175
Новородените не могат много неща да правят още, тези изброените стигат. Меко огледалце е добре, бебетата много обичат да се гледат. В активната гимнастика може и да е включено. Също и контрастни карти

# 176
Добро утро Simple Smile какви играчки за бебета/новородени ще препоръчате? Дадоха ми кърпа за гушкане, шумяща, за въртележка/количка някакви, активна гимнастика, но нещо по-специално сещате ли се, да купя☺️? Знам за бухалчето Оли, за друга по-специална май не се сещам в момента, не знам и заслужава ли си💐 после и на жирафчето Софи се радват май
Никакви играчки поне първите месеци. За новороденото заобикалящата среда осигурява достатъчна стимулация. Всякакви въртележки, пиукащи, шумящи играчки превъзбуждат и без това крехката нервна система, бебетата се изнервят, пречи им на съня и т.н. Първите 3 месеци и зрението им е слабо и нефокусирано. Вече като почнете да го поставяте по корем, може да подреждате контрастни карти пред него, за да фокусира. Не съм купувала, директно нарисувах такива с черен маркер, а в интернет има толкова много варианти, че може и да разпечатате без да давате 50+ лв за нещо, което също се ползва кратко и после го бутате в някой шкаф.

# 177
Чак 50 лв не. Контрастните карти ги взех от Тему за 4-5 лв. В Шеин даже май бяха по 2-3 лв същите. Иначе за другото е така. Не им трябват никакви стимули. Вече на 4-5-6 месеца е по-различно. И пак гледам да няма много играчки. Постоянно й подаряват, но съм изкарала само няколко. Няма нужда от 16 плюшени мечета, примерно.

# 178
Аз съм взела контрастни карти от Тему за 3 лв. След 40ти ден-2ри месец, мисля да включим активна гимнастика. Вече зависи и от детето. На моята приятелка бебето (на 03.12 родено) вече се заглежда по картини по стената, протяга ръчички към висящите играчки на бебешкия шезлонг и към лицата на хората - личи, че проявява интерес, съответно те започват с активна гимнастика. Но има деца, които не обичат такива стимулации и ги дразнят в тази възраст.

# 179
Ние откакто сме се прибрали вкъщи я слагаме на активната гимнастика. В началото и беше интересно за една минута долу горе де

Общи условия

Активация на акаунт