Подготовка за малкия човек - тема 28

• 33 141
  • 726
  •   1
Отговори
# 270
И все пак ,винаги може да се намери стол на старо, без изофикс, което лично аз НЕ препоръчвам, но всеки си прави избора.
По принцип столче на старо не е за препоръчване, защото не се знае как е било експлоатирано, дали не е било в катастрофа, дали няма пукнатини и отслабени елементи, които ще се окажат решаващи при инцидент.
Някои от най-надеждните столчета, преминали шведския Plus тест, са без изофикс, например Besafe Stretch.

Много магазини предлагат столчета за по 100-300 лв. Тези столчета не са преминали независими краш тестове, а повечето дори вътрешни краш тестове не са минавали. За съжаление, няма изискване столчето да е минало каквито и да е тестове, за да го произвеждаш или да го продаваш. Единствените европейски изисквания са към размерите му.

Гледах краш тестове на столчета, които не са преминали независими краш тестове преди продажба. Страшно е - столче се откъсва от изофикс базата, преобръща се и полита напред, опорният крак се чупи, столче се смачква и премазва детето вътре, и т.н.
След тези видеа ние решихме да вземем столче с Плюс тест. Единственият проблем е, че са скъпи, но като се замислиш, ако столчето не може да си свърши единствената работа - да опази детето живо в катастрофа, за какво изобщо да го купуваме..

# 271
  • София
[ Единственият проблем е, че са скъпи, но като се замислиш, ако столчето не може да си свърши единствената работа - да опази детето живо в катастрофа, за какво изобщо да го купуваме..
Абсолютно!
Дано повече хора си дават сметка.
Аз също държа столчето да е преминало тестове, това е най-важната покупка за бебето/детето.

# 272
Момичета, пожелавам ви никога да не научите от личен опит колко е добро дадено столче или кошница. Моето лично упование е не само в столчето, което ми спечели доверието, а и в еърбеците на колата, и най-вече в надеждата, че повечето автомобили, карани от идиотите по пътищата ни вече са претърпявали ПТП преди да се озоват в България и в този смисъл имам някакво конкурентно предимство пред тях. Колкото до столчето, избрах го като го видях първо на живо и после видях и теста му в ADAC. Резултатът е малко над средния. Погледнах на живо и столчета, които бяха с много по-добра оценка. Моята оценка беше по-ниска за тях, ама все пак тестът е немски, въпросните столчета също бяха немски, а моето не е Simple Smile реших, че това обяснява нещата. Детето си харесва стола, за мен също е удобен за употреба. Надявам се никога да не се уверявам колко е и полезен при катастрофа.

А понеже някой спомена, че е пазарувал от Jukki: много мога да ви похваля детското им спално бельо - страхотен памук, прекрасни детски мотиви, не избелява при пране, но! няма гладене! Колкото и да стържа върху чаршафите с ютията, колкото и да ги бия с пара, никога не са перфектно изгладени. Като изключим това, са просто невероятни и май-май само тях ползвам. Взех за количката и тяхна подложка за седалката, също се оказа супер покупка - досега детето не е връщало храна в количката, но ако се случи няма да търкам на сухо със спрейове, а просто ще изпера подложката в пералнята. Ама и дизайнът е един път Simple Smile и лятото няма да се спарва гръбчето от изкуствената материя на количката.

# 273
  • София
Не се бях сещала за техните подожки да видя за количката ,макар че мисля Aeromoove да взема.

# 274
Споделете за подложки, които стават за Сайбекс Балиос. Сега сме със зимния чувал и не яде навън, защото не прекарваме и много време. Но като се стопли и махна чувала, ще ми трябва и подложка.

# 275
Еърбеци? Те не са ли за големите хора? Доколкото знам, малките деца може да се задушат от тях, това още на листовките ни го обясниха. В моята кола те автоматично се изключват, ако на седалката има тегло под минималното, мисля, че е 50 кг

# 276
Еърбеци? Те не са ли за големите хора? Доколкото знам, малките деца може да се задушат от тях, това още на листовките ни го обясниха. В моята кола те автоматично се изключват, ако на седалката има тегло под минималното, мисля, че е 50 кг

На по-новите коли има странични, като завеси, те не се изключват.

# 277
  • София
Споделете за подложки, които стават за Сайбекс Балиос. Сега сме със зимния чувал и не яде навън, защото не прекарваме и много време. Но като се стопли и махна чувала, ще ми трябва и подложка.
И аз съм със Балиос и мисля да взема такава,струва ми се,че ще пасне.
Май ще питам и в Сайбекс групата,ще сега се замислих ...
 https://www.reia.bg/marki-brands/aeromoov/aeromoov-air-layer-pod … -universalna.html

# 278
Може и да стане тази подложка.

# 279
Моята подложка е по-широка и дълга и пасна чудесно на количката. Коланите не минават отстрани (понеже така ми изглежда на снимките от линка), ами за тях си има няколко отвора, също като на количката, за да могат да се настройват с израстването на детето. Има и на други по-бюджетни марки. Като цяло няма особена разлика освен в картинките или цвета на плата Simple Smile

А по въпроса с еърбеците: точно тип "завеса" имам предвид.

На който му предстои да купи столче за кола, нека има предвид, че задължително трябва да го види на живо. На картинка всички си приличат, но на живо някои са брутално твърди и по мое мнение, хич няма да са удобни.

# 280
  • София

На който му предстои да купи столче за кола, нека има предвид, че задължително трябва да го види на живо. На картинка всички си приличат, но на живо някои са брутално твърди и по мое мнение, хич няма да са удобни.
Точно това ме отказа от Axkid ,супер отзиви, Краш тестове , всичко топ, ама на живо хич не ми допаднаха.

# 281
Какво столче за кола сте взели?

Моята подложка е по-широка и дълга и пасна чудесно на количката. Коланите не минават отстрани (понеже така ми изглежда на снимките от линка), ами за тях си има няколко отвора, също като на количката, за да могат да се настройват с израстването на детето. Има и на други по-бюджетни марки. Като цяло няма особена разлика освен в картинките или цвета на плата Simple Smile

А по въпроса с еърбеците: точно тип "завеса" имам предвид.

# 282
Cosatto All in All Ultra. Окончателният избор ми беше между него и един модел на Kinderkraft, който пред детето имаше нещо като удебелена предпазна възглавница, чиято цел е в случай на удар силата да се разпредели на по-голяма площ в тялото на детето, а не всичко да се поеме от врата. Мисля, че също щеше да е добър избор.

Axkid дори не съм ги гледала на живо понеже ми бяха много над психологическата граница като цена. Няма какво да се лъжем - всеки иска най-доброто за детето си, друг е въпросът дали най-доброто е едно и също за всички ни и дали бихме приели цената му.

# 283
Мерси за отговора. Точно заради оценките отхвърлих Cosatto и се насочих към Joie, но може би пак ще разгледам по-подробно.

Cosatto All in All Ultra. Окончателният избор ми беше между него и един модел на Kinderkraft, който пред детето имаше нещо като удебелена предпазна възглавница, чиято цел е в случай на удар силата да се разпредели на по-голяма площ в тялото на детето, а не всичко да се поеме от врата. Мисля, че също щеше да е добър избор.

Axkid дори не съм ги гледала на живо понеже ми бяха много над психологическата граница като цена. Няма какво да се лъжем - всеки иска най-доброто за детето си, друг е въпросът дали най-доброто е едно и също за всички ни и дали бихме приели цената му.

# 284
  • до най-прекрасния мъж
И аз мислех да вземем такова с възглавница отпред, но гледах клипчета как дете изпада при катастрофа от стола и се отказах. Не са особено надеждни. Мисля Cybex гледахме тогава, понеже приятелка взеха такова и ми го хвалеше.
Взехме едно бюджетно, понеже ни е второ и е за градската ни кола. Мисля към края на годината, като стане на 4, да вземем вече бустер с облегалка, която пази и от страничен удар. Иначе, ръста си го има и сега, но не зная безопасно ли е, при условие, че кг са й малко (15.5 кг на 3.2 г и 101 см).

Общи условия

Активация на акаунт