Подготовка за малкия човек - тема 28

• 33 141
  • 726
  •   1
Отговори
# 285
С какви мокри кърпи се запасявате? Не съм използвала тези, които са с 99% вода, хубави ли са и бихте ли ми препоръчали марка?

# 286
С какви мокри кърпи се запасявате? Не съм използвала тези, които са с 99% вода, хубави ли са и бихте ли ми препоръчали марка?

Аз взех на Бебо обикновенни, някакси по 6-7 лева за пакет кърпи, които са "вода" ми идва в повече. Ще се опитам да ползвам влажни кърпички само навън, вкъщи да мия дупе. Смятам, че тези с 99% вода са поредната мода.

# 287
Не става да ползваш само навън. Примерно като се е наакало, трябва да забършеш преди да идеш да го измиеш, защото е…. Мазало. И отиват по няколко кърпички. Като сменям само напишкан памперс, също минавам с една мокра кърпа. Не мога да съм на мивката по 16 пъти на ден. Мия дупето само като е наакано и вечер. Също така моето бебе връща храна, понякога повръща и час-два след като е яла. И пак трябва с нещо да почистя, където има следи. Естествено, че преобличам, ама все пак трябва върнатото да забърша с нещо. Та просто не става, вървят си кърпичките. Иначе аз ползвам на Памперс. Взехме няколко кашона на Черен петък от Емаг, защото бяха на много добра цена.

# 288
Присъединявам се към мнението на ВаняК.

Допълвам само,че мокрите кърпички са различни видове. Някоя да не се запаси с антибактериални Simple Smile  За бебе се вземат такива с обозначение 0+, понеже има и неподходящи за новородени бебета. Вземете си по един пакет от различни марки и видове, защото не е изключено бебешката кожа да направи реакция към някои кърпички. За моето дете ползвам на Бебо и Бочко, като харесвам повече Бочко. На Памперс съм ползвала едни в зелена опаковка, но ми бяха много силно ароматизирани. Иначе са с чудесна кожна поносимост, но просто не ми допаднаха.

99% вода е по-скоро маркетинг. Просто не са ароматизирани и нямат добавен лосион - невен, лайка, алое, друго успокояващо. Ползвам от всички видове - с добавки и без.

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 22:26 от Вятър и мъгла

# 289
Никога не съм бърсала преди да измия. Поне при нас никога не е било чак такова мазало.

Купих 18 пакета на промоция и година и половина по-късно още имам 6-7 останали Grinning

# 290
  • Пловдив
При нас често е мазало и съм директно на мивката. Иначе купих два кашона Бебо за новородени 99 % вода. Ползвам да им забърша ръчичките, докато ги храня, за забърсване след пишкане или дори и за себе си да си почистя ръцете ако не ми се става за пореден път.

# 291
И аз никога не съм бърсала предварително, събличам го на мивката и директно мия.

Иначе ползвам кърпичките на Бебо, които са 99% вода. Имаха едни биоразградими, които харесвах, но май са ги спряли от производство Sad

# 292
  • до най-прекрасния мъж
Аз вече три години ползвам Бебо, но обикновените, не 99% вода. Когато беше бебе, я миех основно вечер, но и през другото време се е налагало понякога. Тя доста повръщаше и избягвах много да я мия сама, защото нямаше как да я държа така с една ръка, че да не повърне. Нашата баня е с вана и е много неудобно за сам човек. На мивката не става, нисък ни е смесителя. Но не съм имала никакви проблеми нито като бебе, нито сега. В болницата беше с такива кърпи и с тях продължих. Харесват ми, понеже са добре напоени, плътни и с добър размер. На Бочко също вземам понякога, но ми идват сухи.

# 293
  • Пловдив
Аз Бебо най-харесвам от по-евтините.Последно взех Бебелан, но са ми някак по-сухи, ще ги употребим и така  😅 По 7-8-10лв не ми се дават за мокри кърпи.Една и съща работа вършат.Също бърша като се наака и преди да го измия.Мия го на кухненската мивка, а е на 2.6 години вече.За едно дупе да влизаме в душ кабината и да се мокрим целите не ми се ще.За основното къпане е отговорен баща му, че е по-старателен от мен. 🤭

# 294
Какво легло бихте препоръчали за малък апартамент, в спалнята ще бъде детето?
Некст ту ми или кошарка, която да става и за по-голямо?
Едни 2-3 години ще изкараме още в този апартамент. Той е малък, спалня, кухня с хол и баня с тоалетна.  Идват ми някакви идеи за разместване и смяна на някои мебели и да се пригоди, но ММ не иска да сменя чак толкова неща. А на мен все главни идеи ми идват 😀 даже ако зависи от мен ще затиря всички мебели и ще преобразувам изцяло апартамента, ама не зависи от мен.
Апартаментът е хубав, но просто не е пригоден за повече от двама. С бебе може, но по-голямо дете-не. А и има много неща, които са повече с функция красиви, отколкото функционални, но няма да изпадам в подробности.
Със сигурност няма да сме тук цял живот, но докато задвижим нещата за ново място ще трябва да обмислим как да се справим тук.

# 295
Едни 2-3 години ще изкараме още в този апартамент. Той е малък, спалня, кухня с хол и баня с тоалетна.  Идват ми някакви идеи за разместване и смяна на някои мебели и да се пригоди, но ММ не иска да сменя чак толкова неща. А на мен все главни идеи ми идват 😀 даже ако зависи от мен ще затиря всички мебели и ще преобразувам изцяло апартамента, ама не зависи от мен.
Апартаментът е хубав, но просто не е пригоден за повече от двама. С бебе може, но по-голямо дете-не. А и има много неща, които са повече с функция красиви, отколкото функционални, но няма да изпадам в подробности.
Със сигурност няма да сме тук цял живот, но докато задвижим нещата за ново място ще трябва да обмислим как да се справим тук.

И ние сме със същото разположение вкъщи (квартира), като планираме живот и здраве детенцето като е на 2-3 да се изнесем и да си има стая в новото жилище. Купихме дървена кошара от Икеа и я сложихме до спалнята от моята страна, същата работа върши като некст то ми, само дето ще я ползваме докато сме в този апартамент. И аз се колебаех за некст то ми преди да купим нашата кошара, но не ми се занимава през няколко месеца да сменям кошари. Според мен такъв апартамент си е супер за двойка с бебе, уютно и топло местенце, на бебенцата не им трябват техни стаи. Hug

# 296

И ние сме със същото разположение вкъщи (квартира), като планираме живот и здраве детенцето като е на 2-3 да се изнесем и да си има стая в новото жилище. Купихме дървена кошара от Икеа и я сложихме до спалнята от моята страна, същата работа върши като некст то ми, само дето ще я ползваме докато сме в този апартамент. И аз се колебаех за некст то ми преди да купим нашата кошара, но не ми се занимава през няколко месеца да сменям кошари. Според мен такъв апартамент си е супер за двойка с бебе, уютно и топло местенце, на бебенцата не им трябват техни стаи. Hug
Да, на малко бебе не му трябва, но според мен от 3 г нататък е хубаво да е в отделно пространство.
Може ли да видя каква е кошарката ви? Аз си харесах иначе две неща сега ще се пробвам да ги прикача

Това бялото е мултифункционално и за в бъдеще става и за бюро.
Нещо подобно гледам.

# 297
  • до най-прекрасния мъж
Ние бяхме в същата ситуация преди да се роди детето - хол с кухня и малка спалня (имаме и още една по-голяма, но в онзи момент не можехме да я ползваме). Взехме кошара подобна на показаната на втората снимка, но понеже нашата спалничка е мъничка, я правихме по поръчка и е за матрак 120/55. Дъщеря ми е на 3, от 2.6 г някъде спи без преграда. Можеше и по-рано да я махнем. Събира се още в нея, въпреки че е над 100 см вече. Но лятото ще мислим и ние за стая, едва ли ще изкара до повече от 4-годишна в това легло. Супер удобно ми е, като беше малка, спеше на горно ниво, след 8-ми месец я свалихме, като пролази. Особено покрай зъби или боледуване е супер удобно детето да ти е близо. Кошарата/леглото е долепена плътно до нашата спалня и си е точно като Next to me. Травъл кошарите също не са лош вариант, има и плат лен, който не шуми. Но ако са до легло или стена, има опасност детето да се удря. Ние мислехме и за този вариант, но не ни се събра за 2-3 см (долу при краката са доста по-широки, най-тясната беше 67 см) и взехме на по-късен етап за при баба или за почивки. Но честно казано, дървената на мен лично, а и на детето, си ми харесва повече. Около 7-8 м, когато започна да спи по корем и да се върти свободно, сложих обиколници.

# 298
  • София
Next to me -то се ползва доста малко, аз бих заложила на кошара, ако е преносима, ще можете и за пътувания да си я ползвате.
Ние имаме и от двете, спи си в дървена от Икеа и доскоро бях убедена, че е по-добре дървената, защото е с твърда основа и по-стабилна, докато 6 месечното не започна да си заклещва краката и ръцете между решетките и да ме буди с писък.
Баткото го е правил единици пъти и не съм обръщала внимание, но сега направо не знам това дете как успява така да се заклещва.Обмислям на Angel baby обиколниците (два броя), но пък по-зле ще го виждам така.

По темата с мокри кърпички, аз също мнооого рядко ползвам, Water Wipes или Pampers sensitive взимам, вкъщи ползвам Линимента на Юриаж за почистване, или най-често директно го мия.

# 299
Не знам как успявате да съберете и кошара в багажа. Ние сме с комби и пак на път сме… оле, мале! Ако сложа кошара, ще трябва да си  я кача на главата 🤣

Общи условия

Активация на акаунт