Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 90

• 30 640
  • 765
  •   1
Отговори
# 420
Една година живяхме в апартамент с мивка с две корита, по-голяма глупост и загуба на място, не бих могла да измисля.

# 421
Е, хайде сега, глупост, понеже не ви стига мястото Wink
Единични мивки-само във ваканционни имоти, и то малки, има тук.
Двойните са стандарт, от скоро - големите, фермерски, тип американски.
Зависи си от навиците на семейството, бих казала.

# 422
За какво ползваш две мивки?Аз имам място и не сложих.Едно време майка ми имаха у нас и понеже нямахме миялна, а се миеха доста съдове, то слагаха там измитите неща на купчина.За друго не е ползвана- освен да студят диня 🤪.Имаше и отцедник към коритата.

# 423
  • Somewhere far away
Който както е свикнал. И за мен две мивки са излишни , но в голямо семейство, където непрекъснато се готви например са си напълно уместни.

# 424
Да, големите са удобни за едри посуда - имах клиенти, мъжът ловец, редовно пекат едър цял дивеч, много държеше на голяма мивка с размер на двукоритните.
А двете корита са супер, ако трябва:
1. Да обърнеш временно нещо измито на ръка, без то да стърчи над нивото на плота.
2. Да измиеш/накиснеш/размразиш продукт, който след това минава в режим на готвене. Отново със същия смисъл - не заема и разхвърля място на плота. И не пречи да се ползва междувременно другото корито. Който няма 2 корита и няма навик да ги ползва, не знае какво губи.

# 425
За какво ползваш две мивки?Аз имам място и не сложих.Едно време майка ми имаха у нас и понеже нямахме миялна, а се миеха доста съдове, то слагаха там измитите неща на купчина.За друго не е ползвана- освен да студят диня 🤪.Имаше и отцедник към коритата.
Отцедник ненавиждам, все пак имам миялна, чинии не отцеждам
Не обичам да мия зеленчуци, или дори ръцете си върху нещо- дали чаша, чиния...
А у нас 4 човека готвят- всеки нещо прави, като се приберем- един салата, друг прибира/плакне чинии и чаши от закуска, трети подотвя вечеря-реже, мие...едното корито, държа да ми е свободно.
Да не говоря, като се съберем повече хора...

# 426
Значи все пак е до навици, на мен не ми трябват две, нищо не плакна, всичко в миялната отива.Дивеч не обработвам.Месо не размразявам в мивката.Най-много да накисна салата, но това се случва във време, в което мивката не ми трябва.Готвя аз само и си правя план.Както казах съм живяла 20г в дом с две мивки и никога не са ползвани за нещо смислено, което да не може да се свърши с една.

# 427
Това с единични, двойни, с отцедници или без си е малко регионален навик. Хората се гледат едни други и правят сходни неща.
Напоследък много гледам обзори на разни японски магазини за обзавеждане. Интересно ми е просто. Забелязвам чисто нови кухни се предлагат с едни големи мивки с неправилна форма, които 99% от пишещите тука бихме отрекли като неестетични. На всичкото отгоре с един надигнат ръб в края... При нас пък е зор за вградени под плот или ако е над да са с много тънък, добре прилепващ борд. Предполагам, че японските и за 50 лв да ни ги дават няма да ги вземем. Но там са масови и тупнати на чисто новите им кухни в магазините.
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 22:50 от Защо ме търсиш?

# 428
Когато проектирам се стремя да осигуря максимум удобства. Всеки си преценя от какво да се лиши. Но по възможност по-добре да го има дори да се ползва рядко, отколкото да потрябва и да го няма.

# 429
Да, моди някакви постоянно прииждат.Скоро участвах в направата на проект на близки за кухня.Малка, чудехме се как да я въртим и разширим.И мадамата, няма опит, гледа из пинтерест идеи, искаше всичко да сложим в тази кухня Simple Smile)).Най-смешно беше желанието ѝ за тези безумни телескопични кранове над готварския плот, при положение, че мивката е на 60см. отстояние.Ама ѝ харесвало.Едва я разубедих с довода, че като готви ще се цапа и трябва и него да чисти.Та така за кухните 😀

# 430
Понякога не е лишение, а осъзнат избор.
А "удобството" е неудобство /излишно/.
Няма универсално правило.

# 431
  • Варна
Напълно съм уверена, че голямата мивка е голям комфорт, стига само домакините да не са ощетени с плот. Ето това е моят избор и нямам никакви съмнения в него.
Но също така съм имала и двойна мивка. Смених я по 2 причини. Едната, че беше инокс. Голямо слугуване беше и вечно изглеждаше мръсна. Другата причина има общо с първата. Исках второто корито да го ползвам за плодове и зеленчуци. Но то все изглеждаше не достатъчно чисто, за да сложа храна в него. И си стоеше без полза. Само го чистих. В същото време не се възползвах от предимствата на голямата мивка - да измия голямата си тава или дъска за месене.
Смених я с черна гранитна на Шок единична с отцедник, за да скрия голямата дупка на двойната. Мразя го този отцедник. Как не съм се сетила/знаела за голяма мивка тогава, не знам. Хем имам шкаф 90 см.
Но сега ще се поправя и нямам търпение.

# 432
Аз пък искам да правя точно обратната смяна - от композитна към стоманена. Композитната ни е една голяма Teka. Бюджетна история, не е като Schock. Масово хората ни казват "Ау, графит цвят... значи всичко личи". Не бих казала. Мръсната мивка си е мръсна независимо от цвета. Просто трябва да си я чистиш. Мен обаче друго ме дразни - звукът от тропащите по този материал вилици, чинии. Харесах си едно Blanco, но нещо не ми е още на дневен ред да давам 1000+ за нова мивка и няма да си удисвам на акъла засега.

# 433
Е, хайде сега, глупост, понеже не ви стига мястото Wink
Единични мивки-само във ваканционни имоти, и то малки, има тук.
Двойните са стандарт, от скоро - големите, фермерски, тип американски.
Зависи си от навиците на семейството, бих казала.

Имам 6 метра използваем плот, не е като да не ми стига мястото. Цяла година я ползвах, не намерих и една причина, поради която да поискам такава вкъщи. Мръсни чинии не държа в мивката, всичко заминава веднага в миялната. Изобщо не намирам липсата на такава мивка за лишени, напротив, избор е.

# 434
Ами, чудесно, щом успявате, пък и сами сте в кухнята, и пак ни една чиния не ви престоява в мивката- ей, така- до разтоварването на чистите, на изчакване.
Lady April, специални гъбички, напоени със сапун, специално за инокс има- с едно минаване, като нова става.

Общи условия

Активация на акаунт