Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 90

• 30 508
  • 765
  •   1
Отговори
# 645
  • София
И ние сме имали с дулукс, 2години ок, после мухъл и почна да се бели...

# 646
Мухъла не е задължително да е само отвътре, може да идва  отвън.
МОите бани, извън душ, са с винилова боя, но аз нямам стериопори, само тухла и класическа мазилка.

# 647
  • София
Къде отвътре, просто боята изтрая 2години без мухъл и белене...и да  и там е тухла и мазилка, никъде не съм казала, че е отвътре, казах, пе за мен дулукс не стават за директно мокрене и миене

# 648
Да споделя от личен опит,че столче с височина 65 см до седалката ми идва високо за остров с височина 92 см каквато е и на плота.Ако седне някой по -висок е още по -неудобно.Според мен височината на такива столчета трябва да е 55 -60 мах см.
FreshBreeze,тази черната масичка каква роля ще играе?Нещо май не и е там мястото.Защо не си продължиш до там кухнята?

# 649
  • София
Някаква мебел, на която да си сложи телевизора.

# 650
Гледам,че следващата стена е свободна .Там спокойно ще лепне телевизор.Така кухнята изглежда отрязана и недовършена.Работен плот също липсва.

# 651
Гледам,че следващата стена е свободна .Там спокойно ще лепне телевизор.Така кухнята изглежда отрязана и недовършена.Работен плот също липсва.

Благодаря за мненията. Следващата стена е една чупка, по-назад пуснах снимка на арх. чертеж. Там, където на "визуализацията" е черната маса, трябва да решим какво да е по-точно, че да се сложи телевизор, а диванът е точно отсреща.
Та колебанието ми е дали да оставя кухнята така, или да продължи до края с по-ниска долна линия шкаф в стила на кухнята (предстои да я поръчаме и трябва да реша).
С вграден хладилник съм съгласна, че изглежда добре, но пък не искам да се ограничавам отсега с размера на хладилника, обичаме да е голям. У нас е вграден, но е само хладилник, отделно си имаме вграден фризер. Този най-масовият вариант отдолу фризер, отгоре хладилник, на нас не ни е удобен. Фризер почти не ползваме, а хладилната част ми идва високо. Ограничението на широчината на 60 см съм видяла в практиката, че доста затруднява нещата, има чудесни модели, но например 63 см. Затова не поискахме хладилникът да е със страница и шкаф отгоре, за да можем да си вземем хладилник, който ни харесва и е голям (и е с горна камера).

# 652
Може да продължиш само с долен ред шкафове и плот и телевизора на стената

# 653
Ще дойде високо да продължи с долен ред.В момента има за вграждане хладилници извън стандарта.Има з фризер, без фризер, двойни , с голям обем за съхранение и малък фризер.Просто разгледайте.
Нямате много опции, но все пак кухнята е ваша.Аз имам телевизор в кухнята, на 70-80 см отстояние от котлоните и близо до работен плот- цапа се постоянно.Не от котлоните , а дейностите около него.Не забелязвам кога го цапам, но е факт.Така че бих отделила кухнята поне с една тънка мебел-етажерка, както на някоя от снимките, които пуснах.

# 654
При нас хладилникът е с шкафове над него, които съвсем не започват от края на неговата височина. Пак с идеята за следващ, който може и да е по- висок. Ние нямаме страница, защото е почти до стената( има прозорец и перде), но нищо не пречи да направете по- широка страница. Така и по- лесно ще го местите - я за почистване, я при нужда от изключване, ако зад него е контактът. Опитай се да визуализираш и такъв вариант.

# 655
  • София
А не може ли да не е вграден, а мястото да е просто, нещо такова, обособено със страница и там да се пъхне какъвто се избере

Иначе и при нас е с шкаф отгоре, без страница, но със страница, би изглеждало по-завършено и в твоят случай, по-добре би отделило и визуално кухнята.

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 12:02 от Angel_Dust

# 656
Здравейте, имам кухня, която е 2 реда горни шкафове. Как достигате до по-горния ред? Стълба, столче..? Трябва да е нещо, което не заема много място и лесно да се прибира. Как е при вас?

# 657
  • София
Дървена стълбичка  от икеа имам, сгъва се и се закача на стена. Пак заема място, няма как...
https://www.ikea.bg/products/bekvam-kuhn-stalba-3-stapala-63-sm/90190411/

# 658
Ако не е вграден нека си стои на място, до ТВ няма да е ок.Но ако кухнята остане така, заради котлона, ще отделя с нещо от ТВ.Опциите не са много,въпрос на възприятие е вече.

# 659
Здравейте, имам кухня, която е 2 реда горни шкафове. Как достигате до по-горния ред? Стълба, столче..? Трябва да е нещо, което не заема много място и лесно да се прибира. Как е при вас?

Ползвам стол от трапезните.

Общи условия

Активация на акаунт