Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 90

• 30 533
  • 765
  •   1
Отговори
# 630
Да, с по-ниски столове обаче. Височината на седалката трябва да е около 60-63 см.

# 631
Здравейте, отново имам въпрос. Каква според Вас е оптимилната височина на диван за трапезна маса? Мислите ли, че 40 см е ниско, не мога да преценя...

# 632
  • Варна
А каква е височината на кухненския плот? Стандартно е по-висок от трапезна маса и ще е високо за сядане с обикновен стол, а за бар стол със сигурност ще е ниско. Вариант да се седи на такова нещо ви е с онези столчета с регулируема височина. Виждала съм в Икеа.

# 633
Има си ниски бар столове.
Случаен такъв. Седалка 65 см.
https://coradi.bg/bg/bar-stol-tril-mini.html

В тази фирма ги водят мини.

Тук ги наричат нисък вариант.
https://homeselection.bg/en/product/bar-stol-grace-nisuk-variant-svetlosiv/

# 634
Дами,не знам в коя тема да си задам въпроса,щото е свързан с всички стаи в къщата,затова избрах тази:-)
Току-що изгледах това видео.Впечатлена съм как са решили всички толкова обвмислено и красиво в 40 кввадрата! Въпросът ми е за боята-миеща и водоустойчива.Казаха,че може да се слага и под душа. Каква ще да е тая марка боя и в Българяи дали ще я намеря,според вас?
https://www.youtube.com/watch?v=oMFDBvvDAZk
Ред, зная това клипче точно (гледам из Inmyroom). Следя и такива обикновени хора с жилищата им, за да не губя връзка с реалността. Инак ако човек гледа само скъпи домове, а реалностите финасово не импонират, става малко едно такова... дискомфортно на моменти. Simple Smile
Специално тук това второ ниво, което са изградили... за тая цел си трябва височина. При теб така ли ще бъде?
То в интерес на истината и при тях не е достатъчна. Виж, че то момчето трудно стои изправен при леглото.

# 635
  • Варна
Има си ниски бар столове.
Случаен такъв. Седалка 65 см.
https://coradi.bg/bg/bar-stol-tril-mini.html

В тази фирма ги водят мини.

Тук ги наричат нисък вариант.
https://homeselection.bg/en/product/bar-stol-grace-nisuk-variant-svetlosiv/

Затова попитах колко е висок плотът. При класическите трапезни маси и столове има минимум 30 см разлика във височината на нивото за сядане и плота. Тоест за тези мини бар столове ще е нужен плот на поне 95 см височина, за да бъде удобно за сядане.

И аз да питам нещо. От доста време се оглеждам за нещо като маломерна кухненска пейчица. Онзи ден седнах на тази:
https://moemax.bg/product-85008100027
Стори ми се доста удобна, макар че визуално и цветово не ми е топ. Виждам че от същата серия има фотьойл в три цвята, един от които - горчица.
Някой виждал ли е подобна пейка в горчица?

# 636

Специално тук това второ ниво, което са изградили... за тая цел си трябва височина. При теб така ли ще бъде?
То в интерес на истината и при тях не е достатъчна. Виж, че то момчето трудно стои изправен при леглото.
Направо се чудя, как го ползват това легло!- общата височина е около 80см, равнено по вратата-40цм акрил+ 40 , хайде...още 50см!
Скрит текст:
За loft bed стандарти   съм срещала, поне 80см над матрака , но и това ми се струва твърде неудобно- смяна на чаршафи на колене Bowtie

# 637
В тази връзка, за малките пространства.. Снощи ми попадна случайно реклама за букинг и съответно се загледах в едни хотелски стаи, не е в бг, но много ме впечатли

# 638
Мен такива решения не ме впечатляват по простата причина, че смятам че не е гот да спиш в гардероб..... въздух няма да има свеж и достатъчно...и не смятам за удачно леглото да е в кутия.

# 639
За ден-два преспиване все пак е вариант в малко жилище, макар че аз бих предпочела обособяване с балдахин, но за трайно решение и аз не го намирам за удачно, както и високо легло, достъпно само по стълби. Дори не си представям как нощем се слиза в тъмното и полузаспал, за да ползваш тоалетна, да речем...
Иначе за конкретния клип оценявам местоположението на имота и това, че е нискоетажно строителство, но не и площта, тя просто не е за семейство с деца, особено две. 

# 640
Към въпроса ми за ТВ до кухненските шкафове - за вертикален разделител може да стане колона, по-тесничка, с механизми за изтегляне. Прилагам две примитивни визуализации, като нито цветовете са тези, нито детайлите са ОК (ама това позволява програмата). Питам пак за мнения, кой вариант ви харесва повече Simple Smile
Скрит текст:

# 641
  • София
Ми първия... Но котлони до мивка изобщо не ми харесват 😬
Не са прекрасни примери но идейно
Скрит текст:

За такова разделение говорех с вграден хладилник

Този си е над плот

Вграждане в колона на телевизора(вече може и др височина да е) също е вариант

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 17:35 от Angel_Dust

# 642
Аз харесах повече втория вариант, но с уточнението, че хладилникът да изглежда част от кухнята, а не като притурка, сложен в края. Какво визирам- да се сложи шкаф над хладилника, да му се сложи и страница с цвета на кухненските шкафове.

# 643
Защо ме търсиш?, няма да е така. За боята питах, но качих целия клип, защото ме впечатлиха как са усвоили добре пространството и докато са им малки хлапетата, ще им е добре. Стълбите за мин не са проблемни. Височината е, разбора се всеки иска да се шири но обикновено се правят доста компромиси, а те са се справили чудесно с това, което имат.

# 644
  • София
Въпросът ми е за боята-миеща и водоустойчива. Казаха,че може да се слага и под душа. Каква ще да е тая марка боя и в България дали ще я намеря,според вас?

От опит - напълно водоустойчиви са Benjamin Moore Aura Bath&Spa и Dulux Easycare Bathroom. Вкъщи сме с първата, банята ни е много малка, в самата душ-зона са плочки, но останалата част е с такава боя и вече шеста година не е мръднала. Забърсвам я с влажна кърпа. У моя приятелка банята е с Dulux и също казва, че си е напълно водоустойчива. Иначе миещи се бои има много - ние сме с латекс Benjamin Moore и се мие много лесно.

Общи условия

Активация на акаунт