Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 90

• 30 525
  • 765
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Защо ме търсиш, четох, че си има грунд и боя за пвц дограми, но ако е минала година от поставянето можело и с екстериорна боя, от която имало по-голямо разнообразие, може и с четка, не е задължително с прахово/пръскане.... И после някакъв лак.
Предполагам, ако само интериорно не се връзва може и само от вътре да се боядисва, не цялата... Знам ли. 🤷‍♀️ Може би зависи и дали е отваряем или не... Защото не съм сигурна до колко е ок да се прецака и фасадата.

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 13:41 от Angel_Dust

# 571
Аз така се канех да боядисвам климатика в дневната, ама уж щяхме да го сменяме (той си работи безупречно, но идеята беше да го преместим в селската къща), та се въздържах, обаче нито сме го сменили, нито съм го боядисала и така вече 4 години в разкрачено положение Simple Smile
А ме дразни, дразни...
Поне в коридора боядисах с мазилката от стените едно шкафче за ел. таблото и рутера, че там поне да не го гледам.
Единствено него оставих да го мислят мъже и така го измислиха, че ми избоде очите. На тях дори не им правеше впечатление, а за мен стана единственият повод за домашен скандал по време на ремонта Simple Smile

# 572
Предполагам, ако само интериорно не се връзва може и само от вътре да се боядисва, не цялата... Знам ли. 🤷‍♀️ Може би зависи и дали е отваряем или не... Защото не съм сигурна до колко е ок да се прецака и фасадата.
Точно за само отвътре говорим. Външно общият облик се запазва (независимо дали е кооперация или къща с различна собственост на етажите или пък сграда с наложен от общината сходен облик както е примерно в стария Созопол), а отвътре всеки както му е кеф. Аплодирам хората дето го правят заради мерака и търпението. Но аз лично не бих се заела.

# 573
Кубратова, единствен! впечатлена съм! Grinning
за дограмите- има Primer  за винил, има си и бои- в повечето  цехове, поръчват бяла, и си я боядисват на място.

# 574
Аз ще се включа за кривия таван, щото го играх вече. Няма как да стане красиво това нещо, няма как за блендата да се направи калъп на кривините на тавана и после като се монтира, на места зейват дупки и стои изключително грозно. Сложиха ми една такава и набързо я разчуках, ще си бърша прах и толкова.

# 575
Има гъвкави бленди..стиропорените. С тях няма проблем. Няма грам дупка. Няма луфт.
В коридора съм с такава..у

Начин има. Стига желание да има!

# 576
  • София
Ако не става с бленда с гипсокартон, замазка и шпакловка сигурно би станало.

# 577
Кубратова, единствен! впечатлена съм! Grinning
за дограмите- има Primer  за винил, има си и бои- в повечето  цехове, поръчват бяла, и си я боядисват на място.
Да, реално само това оставих извън моята компетентност, а на другото ММ не се е намесвал, затова и беше единствен. Разбира се, вземала съм мнението му, ама само за сведение, повече беше със съвещателен, отколкото с решаващ глас Simple Smile 
На него така му беше и по-лесно, повечето мъже се затрудняват с обзавеждането, особено с детайлите. Сега, 5 години по-късно, казва, че няма нещо, което би променил, значи съм зачела и неговия вкус.

# 578
Ми той, ангел ТМ Innocent
ММ има идеи за всичко, че се и пъне да ги прокара Imp

# 579
Тета, трудно приемаш ти чуждо мнение, но все пак ще кажа, че тези стиропори не са по вкуса на всеки, не се и връзват на всяко помещение, ама щом на теб ти харесва, чудесно.

Ако не става с бленда с гипсокартон, замазка и шпакловка сигурно би станало.
Да се шпаклова гипсокартона откъм тавана? А завършека как е решен, т.е. как ще се оцвети?

# 580
  • София
С боята, с която е боядисвано. При нас сваляха ниво на врати, че ги бяха оставили с 20 по-високи отворите... Доизградиха(в случая не с гипсокартон, но надали има значение) , измазаха, шпакловаха и си боядисах, никакъв проблем.

# 581
Преди време тук в темата някой спомена израз от рода на "отлепи от края" или нещо от сорта, забравила съм точно. Тогава ви питах и казахте, че е останал от казус май на lady за библиотека, на която все не се намирало точното място. Разказахте, че съветът на потребителка (вече не помня коя) бил просто да отдалечи малко библиотеката от крайчето на чупката в стената. Резултатът би много добър и всичко си застанало по местата.

Та и с гардеробите до тавана малко според мен е така. Ако обзавеждането търпи стилово разни бленди, корнизи - добре. Но ако ли не, то според мен е по-добре да има някакво разстояние до тавана отколкото да се вторачва човек в запълване, което не винаги стои адекватно спрямо останлия стил в жилището.

Преди време аз пък се бях вманиачила да залепя плътно до стената едно бюро, което стоеше в чупка. После изведнъж се сетих за прочетеното тук, погледнах го с други очи и забравих. Много обичам така като ми се разтовари главата от мелочи.

# 582
  • тук-там
При нас много кофти стоят белите радиатори към термопомпата. Мислих да ги покрия с някаква решетка. Ще видя и за боя...
Кухнята реших да е само с долен ред и остров. Зад нея - стените ще са с някаква мазилка за по-лесно почистване. Какво да сложа като борд между плота и стената? Трябва да има нещо, а не ми се иска да е като гръб на кухня. Нещо ниско - около 20-25 см и по-масивно. Нагоре ще има един два рафта - тип дървени.  Да обърна от рафтовете  и за борд?

Относно луфта до тавана - моите Пакс-ове в гардеробната са на 236 см. и до тавана остава място за едни от кутиите на Икеа, та така ще е най-вероятно.

# 583
Като отворихте въпрос за боите, точно се чудех- за баня, мазилка травертино, задължително ли се минава с лак отгоре? Може ли мястото с душа да бъде направено с тази мазилка?
 Rabbit, при мен борда между плота и стената на кухнята е от същия матриал като плота. Около 15-20 см е, на око мерено. Нагоре е латекс.

# 584
  • Варна
Wild_rabbit, според мен същото като плота.

Може ли да покажеш снимка как изглеждат тези конвектори в интериора?

Общи условия

Активация на акаунт