ТЕЛК и НЕЛК - въпроси и отговори ТЕМА 2

• 31 060
  • 940
  •   1
Отговори
# 870
В хасковския ТЕЛК приемат само оригинали, друго не признават. Затова отвсякъде искаме по два броя, епикризи, амб. листове, всичко.
Сигурна ли си?
НЕЛК съветва да НЕ се представят оригинали на мед. документи. Сигурно е дала указания и на ТЕЛКовете, а хасковския ТЕЛК на своя глава не приема документите на хората, ако не са оригинали?
https://www.nelk.bg/osvidetelstvane-po-me-telk

Винаги когато съм подавала са искали оригинали, ксерокопия въобще не приемаха, връщаха ги. Те са уникални, подаваш за влошено състояние след сърдечна операция, задължават те да лежиш в очно, щото видиш ли първия ТЕЛК бил очен, че в момента нямаш влошаване на очите не ги интересува и за очите нищо не слагат. Добре, че направиха на случаен принцип. Заради тях се отказах от придружаващите и взех 50 пожизнено, да не се разправям.
Аз, на случаен принцип се паднах в Хасково Simple Smile  Simple Smile Simple Smile

# 871
Ако нямаш очно, хирурга и доктора за общите заболявания са много добри, изобщо не правят въртели и дават възможно най-високия процент, ама очния и председателката са мизерници.

# 872
Здравейте! Трябва да подам с КЕП документи за продължаване на ТЕЛК на майка ми, влизам с подписа в Медицинска експертиза и не мога да се ориентирам? Къде е заявлението, което трябва да се попълни и къде се прикачат документите?

# 873
jof Подписа на вашето или на майка ви името е?
Ако е на майка ви на името оттук:

Ако е на ваше име, трябва да подадете заявление за достъп до РЗИ, като прикачите нотариално заверено пълномощно оттук:

Последна редакция: вт, 15 юли 2025, 15:13 от BellaSv

# 874
Благодаря, Белла, но не ми излиза подай заявление, само основна диагноза и преглед.
Да не би да е защото още няма електронно направление от ЛЛ?
Иначе подписа е на името на майка ми.

# 875
Опитайте да натиснете върху "преглед" и най-вероятно ще ви излезе.

# 876
Натиснах, но не се промени нищо. Да пробвам ли чрез ССЕВ?

# 877
Опитайте да кликнете някъде върху това поле:

Ако и това не стане, значи най-вероятно личният лекар не е пуснал направлението.

# 878
Излиза ми

Вид   № документ изд. на МКБ основна диагноза  действия

Няма направление като текст

# 879
Значи вие сте в поле заявления, а не направления. Вижте внимателно, трябва да сте тук:

# 880
И в двете влизах
Направления и протоколи от ЛКК
и
Заявления
нищо не се променя. като издаде ЛЛ направлението, ще пробвам пак.
Благодаря за желанието да помогнете!

# 881
jof Сега видях, че сте писали, че още нямате направление от личния лекар, като това със сигурност е причината. Няма как без направление да подавате.

И още от сега да ви кажа, че преди да подпишете заявлението, ако имате BISS, трябва да го изключите, като натиснете с десен бутон върху него и Exit:

Последна редакция: вт, 15 юли 2025, 15:55 от BellaSv

# 882
Много благодаря, Белла!

# 883
Ако съм заявила получаване на ТЕЛК по пощата, а отида си го взема на ръка дали биха ми го дали?

# 884
jof Сега видях, че сте писали, че още нямате направление от личния лекар, като това със сигурност е причината. Няма как без направление да подавате.

И още от сега да ви кажа, че преди да подпишете заявлението, ако имате BISS, трябва да го изключите, като натиснете с десен бутон върху него и Exit:

Днес издаде ЛЛ електронно направление, подадох с КЕП, сега пише Статус - за потвърждение.
Може би трябва да излезе статус приет?

Общи условия

Активация на акаунт