💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 4💛

• 13 380
  • 765
  •   1
Отговори
# 495
Момичета, забелязах, че са излезли сухи и загрубели петна по тялото на Еми. Сега съм в чуденка от какво са 🙄 Според вас възможно ли е да е от студеното време или пък реакция към глутена? Аз и други нови неща съм въвеждала, но ми се струва най-възможно да е от глутена 🙄И какво бихте ми препоръчали да я мажа? Смених измиващия продукт за тяло с гел-олио на Юриаж, накупих и няколко вида кремове, но за сега няма подобрение..

# 496
На мен ми клатеше глава на картоф и пуешко. “Любима” комбинация за нея.

# 497
Овесена давам аз, ама хем пише, че има глутен, хем уж овеса имал някакво подобно на глутен. Мисля си, че нас не са ни захранвали по степен на глутена, ще ми се да пропусна някои неща. Не знам дали е правилно ама, аз амарант не съм яла(или не знам) и не съм давала и на малката такова.
Моя ме критикуваше в началото, че давам пащърнак(нали разхлабва уж). Вика ми ти не знаеш какво е това, на детето даваш. 😁

# 498
Момичета, забелязах, че са излезли сухи и загрубели петна по тялото на Еми. Сега съм в чуденка от какво са 🙄 Според вас възможно ли е да е от студеното време или пък реакция към глутена? Аз и други нови неща съм въвеждала, но ми се струва най-възможно да е от глутена 🙄И какво бихте ми препоръчали да я мажа? Смених измиващия продукт за тяло с гел-олио на Юриаж, накупих и няколко вида кремове, но за сега няма подобрение..

Може да е от времето. Виж и влажността вкъщи. Аз мажа с Екзомега 3 капки и съм много доволна.

Овесена давам аз, ама хем пише, че има глутен, хем уж овеса имал някакво подобно на глутен. Мисля си, че нас не са ни захранвали по степен на глутена, ще ми се да пропусна някои неща. Не знам дали е правилно ама, аз амарант не съм яла(или не знам) и не съм давала и на малката такова.
Моя ме критикуваше в началото, че давам пащърнак(нали разхлабва уж). Вика ми ти не знаеш какво е това, на детето даваш. 😁

Ми явно овеса е някакъв слаб глутен 🤣 За това се почва с него. После може и по-смело.
То ясно, че не сме захранвани 1 месец с различни култури с глутен, но и много неинформирано сме захранвани. Отделно едно време бяха по-чисти храните. Та не ме успокоява това мен.
Амарант и аз не бях яла, нито бях чуела. Гадно е и няма да повторя. Детето ще си го изяде 🤣
Елда също не съм яла. Ще я опитам тия дни. Вие киснете ли я или само я измивате под студена вода?
И пащърнак не бях яла. Не знаех как изглежда, ама го бях чувала. Той ми хареса. На крем супа с картофи според мен ще върви. Или в някоя зеленчукова супа. Та това ще продължа да го взимам и да го вкарам в нашите храни.
Вчера се чух с приятелка. Тя пък не била яла йофка. Та за всички има нещо ново покрай децата. Като дойде училището, колко неща ще науча пак покрай нея 🤣🤣🤣

# 499
  • София
Аз не бях чувала бял морков. То не е пащърнак това всъщност?🙄🤣

# 500
Не, защото Хип имат(само те) бял морков и отделно пащърнак, от там разбрах и аз че са различни. 😁 Иначе моркова "оригинално" не е оранжев, а бял май, но има и лилав.
И аз не съм яла в съзнателния си живот юфка, то и елда не съм, една позната много я готвеше, полезна била.
Амаранта не знам какво е и за какво се ползва.

# 501

Не, както казаха на Хип има само. Онзи ден го опитах, не е лошо. По-вкусно е от пащърнак според мен.
Амаа аз си ям цветни моркови по принцип (личи си от снимката ми Joy)

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 07:13 от TrixieJinx

# 502
Аз не знам каква е разликата между пащърнак и бял морков. Едно и също ми приличат. Жената, от която взимам пащърнак, го пише в скоби и бял морков. Аз си мисля, че е пащърнак, ама може и да е бял морков 🤣 Иначе и аз от Хип знам, че са различни. И лилав морков не съм опитвала. Да, оригинално моркова си е бял. Може би е правилно да се казва морков и оранжев морков, а не бял морков и морков. Иначе тая жена, от която взимам зеленчуци, има и лилав морков. Дали мога да взема и да сваря на пюре? Или да не рискувам с нещо непознато.

# 503
Вземи, няма лошо да се запознае детето и с това. И аз ще давам по-нататък...най-много да станат синьо-лилави акитата JoyJoy
Само имай предвид, че повечето видове лилав морков цапат като цвеклото.

# 504
Предположих, че може да цапа. И цвекло не съм дала.

# 505
За суха кожа и петна Мустела Стелатопия при нас помага. Излизат като въвеждам много неща в кратък срок, а и забравям кремчето за студ да мажа по лицето и може и от това. Но с този крем минава всичко. Важно ми е да се храни пълноценно, пък петната ще ги оправим.

# 506
Амарант така и не ѝ дадох, реших, че след като съм изкарала 33г на тая земя без него не е фатално😅
Обаче това дете яде много и тия каши май май са мега калорични. А тя още не яде млечни заради алергия в 4ти месец. Иска ми се да ги заменя с нещо. Имам 2 книги бебешки рецепти амаа не откривам нищо подходящо.
Ако знаете някоя фб група, книга или подобно с рецепти за бебета бихте ли ги споделили🤗

# 507
Абе и детето можеше да изкара без амарант, ама аз от любопитство да видя какво е. Определено няма да повторя да купя. Не ми харесва, но тя го яде.
Ето колко време се киснат ядки, семена и зърна:

# 508
Амарант така и не ѝ дадох, реших, че след като съм изкарала 33г на тая земя без него не е фатално😅
Обаче това дете яде много и тия каши май май са мега калорични. А тя още не яде млечни заради алергия в 4ти месец. Иска ми се да ги заменя с нещо. Имам 2 книги бебешки рецепти амаа не откривам нищо подходящо.
Ако знаете някоя фб група, книга или подобно с рецепти за бебета бихте ли ги споделили🤗

Пиши ми мейла си, ще ти пратя.

# 509
Ей да се похваля, след професионалната проверка от де що може баби, дядовци, лели, прабаби и т.н. и въпреки че всички казвахме, че няма сигнали за зъби, освен че постоянно всичко и е в устата и сме с разход два лигавника в час - тази сутрин заветния първи зъб се появи!   Grinning

Общи условия

Активация на акаунт