💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 4💛

• 13 344
  • 765
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Аз 20гр давам, ама имам предвид сухата част (брашното). После смесвам със 150 мл с АМ и то става към 180-185гр каша. Рядко слагам плод - за разнообразие или като е запечен. Харесва си му без плод също.

Иначе започнах и аз с овес- слагах по 3-5-10 гр към кашата без глутен- всеки ден с по 3-5 грама повече от предния ден (пак казвам, меря си сухата част).

Иначе за почивка от глутена не съм мислила. То кога и как се прави такава?

# 586
Аз 20 гр направено тегля. Сухо не знам колко излиза. Правя на око като гъстота, добавям 20 гр и другото хвърлям. Така или иначе на пакета пише да се полза до 28 дни. Най-вероятно ще хвърля овеса, освен ако аз не си го направя на нещо.

За почивката - виж скрийншота, който сложих в предното мнение.

# 587
  • София
Ааа, извинявай, това с почивката не го бях видяла в скрийншота. Струва ми се много досадно- сто каши за всяка култура, сметки кога какво…не е ли малко прекалено?

Иначе взех няколко готови каши в бурканче с плодове- струва ми се много приятна опция, особено за хапване навън. В някои има по 1-2 процента пшеница и се чудя дали да не започна пшеницата с такова пюренце.

# 588
И мен ме затормозява това. Колко култури, по колко грама, колко седмици, та и почивки.

Каша в бурканче звучи добре. Особено сега като се затопли и по това време може да си навън, защото обедно/следобедно ще е най-приятно. Иначе взех термос за храна, после като минем и на кухня, да й слагам за навън.

# 589
И домашно съм пробвала, пак се мръщи и бута. Обича карфиол на парченца, та това давам. Ще видя тази кавърма, чак на мен ми се прияде. 😁😁
А как апетитно миришеее 🥰🥰

Форест, може да свариш зеленчучета и да ги нарежеш ситно или с вилица да са малко намачкани и става 8+ 🤭

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 14:32 от КремонаЛиза

# 590
  • София
Да, да, знам. Просто имам останали 4+ и се чудех какво да ги правя. Ааа, или ти предлагаш в тези по-течните да сложа и парченца зеленчуци- не е лоша идея 🫶💐

# 591
Да, да, знам. Просто имам останали 4+ и се чудех какво да ги правя. Ааа, или ти предлагаш в тези по-течните да сложа и парченца зеленчуци- не е лоша идея 🫶💐
Да, за тях имах предвид, просто да ги направиш за "по-голямо" бебе 🤭🌺

# 592
Да и това е идея! Допада ми. Много мразя да хвърлям храна като знам, че някои хора няма какво да ядат. За това гледам всичко да оползотворя. Само хвърлих оризовата каша, но просто беше много и като начало на кашите, не изяждаше много. А беше с къс срок - 3 седмици след отваряне.

# 593
  • София
Много добра идея, благодаря! 🫶

Ваня, това с 3те седмици на кашите не го спазвам толкова стриктно. Затварям торбичките с едни щипки, сигурно ги знаеш, та с тях много добре се запазват нещата и не го мисля толкова чак. Не вярвам да е драма.

# 594
Ванче, някои хора дори да нямат какво да ядат.. ако не изхвърляш, те няма да я имат. Обаче ако я изядеш, ставаш дебел 😂 и после трябва да тренираш, да "а отслабваш" 🤭

# 595
Викаш да си хвърлям 🤣 По принцип го правим и много се дразня, но се старая, където може да изразходвам.

# 596
Тея каши не могат ли да се ползват някак си при печене/готвене? Аз оризова имам, която няма да давам, ама не я хвърлям уж да й намеря приложение. Ама нали не меся, трябва да пробвам да сгъстя някоя яхния/сос 😁
Пюрета 4+ давам аз, смесвам други с тях. То карфиол, пащърнак, тиква еднокомпонентни други няма, пък аз добавям към другите пюрета от тях. Днес пак давах картоф със спанак + карфиол. Хич не й хареса, ама да свиква да яде и без вкусни неща. Чудя се, дали да не си направя заготовка от лук и подправки, да придават някакъв вкус на пюретата.
Аз много малко 7+ пюрета съм виждала, които да стават за нас, те или имат домати, или паста, или риба/телешко или млечни(извара), а аз още не съм ги въвела. Скоро трябва да въведа. Тя хич не се кефи на парчета още.
Между другото вече почти не повръща, откакто стана на въпрос онзи ден се замислих.

# 597
Оризовата става май само за сгъстяване. Няма (май) какво да омесиш с нея. То и аз не съм видна готвачка и я хвърлих. Овесената примерно мога да си я направя с прясно мляко и плодове, защото ще я давам сигурно само една седмица и ще мина на друга. На тази моята срока й е 28 дни след отваряне.

# 598
За тези, които са въвели глутена, препоръчвам този снакс. От пшеница е, 8+ месеца го дават. Аз давам по малко да се учи да си взема с ръчичка, хем и се занимава известно време и кротува 😀 Взех и едни бисквити от спелта без захар, да се учи пак да яде с ръце, но са доста твърди. Давам й, смуче малко и по някое време отчупва парче, а аз й го взимам от устата да не се задави 😄

# 599
За тези, които са въвели глутена, препоръчвам този снакс. От пшеница е, 8+ месеца го дават. Аз давам по малко да се учи да си взема с ръчичка, хем и се занимава известно време и кротува 😀 Взех и едни бисквити от спелта без захар, да се учи пак да яде с ръце, но са доста твърди. Давам й, смуче малко и по някое време отчупва парче, а аз й го взимам от устата да не се задави 😄
Много хубава идея! Благодаря ти! Аз давам хлебче, гризини на пещ от ресторант и бисквитки (малкият батко редовно я "храни" да растяла 😂).
И на двамата батковци давах така. Заради хляба (по-скоро с помощта му), изкарвахме страхотни почивки в Гърция. Докато бяхме с 1 дете! 🥲🥳 🤭

Общи условия

Активация на акаунт