Жените имали много претенции

• 17 402
  • 533
  •   1
Отговори
# 495
  • Out of the Mix
Символична привилегия. Всяка жена може да се смята за истинска и ценна, но всъщност за мен ще са такива само жените, които аз оценявам като такива. И нямам проблем жена да прави своите избори. Ако реши, че ще е с мен, това е чудесно, но ако реши, че някъде другаде й е по-добре, за мен тя губи стойност и вече не е ценна, има други. Брачната инстинтуция ясно защитава женските интереси и много рядко се срещат мъже, които са приритали за брак, обикновено жената почва да натиска след 3-4 години връзка за минава на следващото ниво. На мъжът задълженията в брак се утрояват и учетворяват, да не говорим, че са толкова подтиснати и преуморени, че често не могат да задоволят жена си.
Въобще не съм сигурен.
Както Ази каза, бракът е просто договор.
Не виждам с какво би ми се променило ежедневието, бита и отношенията отпреди брака, вече живеещи заедно, свикнали си together, приемайки, че се сключва след години връзка, не "романтично на 4-я месец", което е абсурд.

Техен проблем е да са "подтиснати и уморени", както си го направиш е.
Ако с жената сте добър екип, разбирате се, пътят към дългосрочното щастие е отворен.

Прочетох на Post за Пеп Гуардила развода.
Законодаделството е различно, не съм го чел, не мога да коментирам, ама какво излиза?
50% от всичко отива при жената, в смисъл тя иска, претендира, а вече какъв е "приносът", не знам, не знам тя в какво финансово положение е, но надали е гола и боса, въпреки това се претендира за "права".
Не знам, аз съм твърдо против да се искат материални активи на другия, изкарани лично от него посредством законна дейност, само и единствено защото сте били в брак. Били сте, защото сте се обичали (по презумпция), а не за да се докопвате до нещо си. Ако се приеме, че в BG СИО-то донякъде е справедливо, т.е. всичко по време на брака се дели и е на двамата (може би без лични банкови сметки и др. неща), но просто "да вземе половината", ми идва в повече.

Бракът става все по безсмислен.
Аз, ако обичам една жена и искам да е осигурена, не ми трябва брак, за да го направя това.
Спрямо какво има, няма, се преценява, удрям рамо и "пито-платено", особено ако има дете в картинката, от мен, разбира се.

Но всичко зависи от отношенията, памукът не работи.
Ако е кофти с една дума, прави глупости, държи се надменно, гадно и мръсно, няма да стане.

Мисленето ми е малко, като на Горджъс - тя прави от мъжете милионери, аз от жените независими, силни и можещи. Sunglasses

А тези, които са, вече картинката седи по доста по-различен начин. Simple Smile

Кари, сещам се за няколко неща:

1. При излизане в чужбина, подписите, разправиите.
2. Болници, лечения, да не дава Господ.

Човек, ако иска детето му да е осигурено, не му трябва брак.
Това е формалност.

Има и куп други неща, разсъждавам си. Simple Smile

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 15:53 от Revoker

# 496
  • Обран бостан ;)
Най-щастливите мъже са мъжете в брак.
Най-щастливите жени са жените, които живеят сами/single жените

Браво бе. С два лафа реши проблема на китайките. Идват тук и са щастливи. Wink
Скрит текст:
Тъкмо се чудех кой вярва на статистиката - ето. Имало и такива.

Именно де, затова поддържаните жени, които много добре знаят какви усилия и време им коства това, е редно да имат изисквания и претенции за човека до себе си.
Е, кой е казал, че нямат право да имат. Да имат. Ама да гледат да не прекаляват, щото все ще се намери някоя с по-малко д*пе и с по-малко претенции.

# 497
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Най-щастливите мъже са мъжете в брак.
Най-щастливите жени са жените, които живеят сами/single жените

Браво бе. С два лафа реши проблема на китайките. Идват тук и са щастливи. Wink
Скрит текст:
Тъкмо се чудех кой вярва на статистиката - ето. Имало и такива.

Именно де, затова поддържаните жени, които много добре знаят какви усилия и време им коства това, е редно да имат изисквания и претенции за човека до себе си.
Е, кой е казал, че нямат право да имат. Да имат. Ама да гледат да не прекаляват, щото все ще се намери някоя с по-малко д*пе и с по-малко претенции.
Като гледам как се държат мъжете, няма тълпи около тях, от такива с малки дупета и нищо да не искат Grinning

# 498
Няма, няма да се намери. Хубавото дупе не се подменя така лесно. Wink
На някои им приляга на голо дупе чифте пищови.
//
Денонощието не е 48 часа, да.
Затова казах – претенции нямам особено, стига да няма претенции към моето време. Както аз реша и го разпределя. Който не му харесва, чао.

# 499
  • София
Ревоукър, когато хората са семейство, независимо дали с брак или не, и двамата имат принос. Защото ако Гуардиола трябваше сам да си гледа децата, едва ли щеше да е велик треньор. А това, че е богаташ, не го прави над закона. В крайна сметка, неговата половина след брака ще е повече от цялото на някой друг. Пък и като е толкова богат и не е искал жената да отмъкне половината, да си беше направил сметката по-добре. В крайна сметка тази жена е прекарала 30 години с него, едва ли е толкова незаслужила. Пък и нали за вас на една жена най-ценното е младостта и липсата на деца от друг мъж, значи тя му е дала най-ценното си и той сега си го плаща Wink

Бънди, тея с малкото претенции не изглеждат като тея, дето ги пускаш по снимките Wink Прецени си кое ти е по-важно Wink

# 500
Брака основно защитава децата в семейството,но да и жената. Защитава ги основно от мухльовци,които много си вярват и смятат жената за домакински уред и не признават приноса й в семейството.  И кое му е нередното? Пък и при развод,жената остава с децата,превръща се според същия мухъл във втора категория жена,а той е отново ерген.
Бракът е между мъжа и жената. Държавата и институциите нямат място в нашата спалня, Карина88. Аз не бих се венчавал с някой, който основното му разбиране за брак е придобине на допълнителни привилегии и защити.

Пък и като е толкова богат и не е искал жената да отмъкне половината, да си беше направил сметката по-добре.
Ето това имам предвид. Че мъжът когато постъпва честно, праведливо и отговорно, после неминуемо бива прецакан. Четох, че 75% от спестяванията му отиват при нея, както и недвижите имущества, сега нямам време да се занимавам да проучвам дали е така.  "Ами да е мислил по-рано", "Да си е направил сметката предварително" и т.н.. Ето, когато мъже си правят сметката, ги гледате като извънземни и коментирате колко деструктивен бил такъв начин на мислене. Щом бракът на един успешен мъх рухва, защото "много работел", въобще хората нямат дори и причина да измислят някакви по-резонни основания. Лелчето се нагледа на лукс и слава, отгледа си децата, взе паричките и сега ще си живее живота както й харесва - отличен пенсионен план. Че бил провайдър 20 години никой не го бръсне за слива, това е съдбата на вашите любими провайдъри Grin

# 501
Брака оформя правата и задълженията на семейството,когато спрат да се обичат и разбират. Ние сключихме брак точно заради това. Когато вече решихме да придобием общи имоти и да имаме дете. И това решение беше взето заедно. И то основно за да защити детето,ако един от нас почине, решим да се разведем и други неприятно ситуации. Нарича се реализъм и прагматизъм. И не не си мисли,че не сме се обичали достатъчно за да ни е аргумент, просто сме с един брак (той) зад гърба си и една 10г връзка при мен. И знаем много добре,че накрая нещата могат да станат много лични и грозни. За това всичко е придобито по време на брака,детето също и всички получават по равно.
А относно любовта,когато я има всичко е супер. И тя е основна мотивация основно за мъжете. Брака е за нещата след това. Сега разбираш ли за какво говоря?

# 502
Аз съм до голяма степен съгласен с Лъвица относно Гуардиола, защото в случая говорим за 30 годишен брак. През всичките тези години е много трудно да се измери приноса на всеки един от двамата, но е много вероятно жена му (особено в началото) да е трябвало да се отдаде повече на семейството им, за да може той да се отдаде на професията си. Ако е било така при тях, смятам, че имуществото им като цяло би трябвало да е общо. Това, което ме притеснява, е, че причината тя да поиска развод е именно това, което ги е направило богати - неговия работохолизъм. Тя е знаела от самото начало какъв е той, приела го е, живяла е богато заради това, и в един момент се сеща, че не й е ок (когато са доста заможни), взима половината и си тръгва. Може би щеше да е по-ок да беше изказала друга причина за развода - каквато и да е, но не и тази.

# 503
Годзила, не знам кои задължения на мъжа се умножават, ама ако от жената се очаква да поеме домакинството и децата, пък и да продължава да работи, хич не й намаляват задължения. Та как бракът облекчава жената в днешно време?

Да поеме Годзилчо гледане на деца и чистене и да видим как ще опищи света.
Но и да работи.
Ама удобно подминава и мълчи.

# 504
  • Обран бостан ;)
Не се косете за мен уважаеми. Имате си достатъчно дертове. Trollface

Скрит текст:
Сега някоя ще каже, че хич не ви пука за мен.
Колко сте предвидими.
Wink

Ето това имам предвид. Че мъжът когато постъпва честно, праведливо и отговорно, после неминуемо бива прецакан. Четох, че 75% от спестяванията му отиват при нея, както и недвижите имущества, сега нямам време да се занимавам да проучвам дали е така.  "Ами да е мислил по-рано", "Да си е направил сметката предварително" и т.н.. Ето, когато мъже си правят сметката, ги гледате като извънземни и коментирате колко деструктивен бил такъв начин на мислене. Щом бракът на един успешен мъх рухва, защото "много работел", въобще хората нямат дори и причина да измислят някакви по-резонни основания. Лелчето се нагледа на лукс и слава, отгледа си децата, взе паричките и сега ще си живее живота както й харесва - отличен пенсионен план. Че бил провайдър 20 години никой не го бръсне за слива, това е съдбата на вашите любими провайдъри Grin

Направи добро, изяш ... знаеш какво Wink

Не знам колко е щастлива бившата с парите, но публичността на такива случаи карат повечето богати мъже да не сключват брак, което не е в полза на жените в днешно време. 
Накратко - кефа на една скапва бъдещето на много.

# 505
  • София
На мен провайдърите не са ми любими. Аз искам равенство. Но много мъже тук и това не ги устройства, защото значи жената да не върши домакинската работа изцяло и да развива и собствена кариера Wink

А колкото до Гуардиола, жената е била с него 30 години. Според мъжете тук вече е бита карта, дърта и с деца, та какво го е ощетила? Той я е ощетил, да го чака толкова години и накрая пак да ходи да си треньорства.

# 506
  • Обран бостан ;)
На мен провайдърите не са ми любими. Аз искам равенство. Но много мъже тук и това не ги устройства, защото значи жената да не върши домакинската работа изцяло и да развива и собствена кариера Wink

Аз пък искам 100 милиона долара. Wink

А колкото до Гуардиола, жената е била с него 30 години. Според мъжете тук вече е бита карта, дърта и с деца, та какво го е ощетила? Той я е ощетил, да го чака толкова години и накрая пак да ходи да си треньорства.

Не го е срам. Вместо да я натири след 5-6 години той я кара да чака. Идиот.  Trollface

# 507
  • София
Тоав е изцяло привилегия на един мъж. Защо и е да натиска за такива неща, ако нямаш желание да бъдеш тази сигурност стабилност и да изпитваш сам потребност да и го предложиш, ако не искаш.
Истинската, ценна, стойностна жена е желана, харесвана и повярай ми, ако е такава, ако не си ти, който да и предложи това, няма да липсват желащи за същото.

Символична привилегия. Всяка жена може да се смята за истинска и ценна, но всъщност за мен ще са такива само жените, които аз оценявам като такива.
Да, имаш право донякъде.
Всъщност, аз не мисля, че изобщо има такова понятие при момчета като теб.
Има терминилогия научна по темата, някой я употреби по-рано.
Не мисля, че изобщо което и да било момиче може да се превърне в ценност за теб.
И да се появи- ще бъде обезценена в най-кратки срокове.

Дами и господа, аз не разбирам защо се обсъжда единствено Гуардиола.
Защо не обсъдим и другите големи разводи на публични личности. И Мъск и Бил Гейтс и Тръмп и Безос се разведоха. У нас също не липсват такива разовди.

Също така продължавам да се учудвам защо не се познава законодателството и по-конкретно Семейният кодекс.
Също и възможностите, които отдавна се предлагат, като предбрачен и брачен договор.
Освен гореописаните възможности да се регламентира ЛИЧНАТА и СЕМЕЙНАТА собственост на двойката, Отделно всички делови дейности, регламентирани в законов формат, също са лична собственост- тоест фирмата ви, активите и, приходи, дивиденти, всичко, пак не е семейна собственост.
Законът така или иначе не приема тази мантра 50/50, само, защото сме женени.

Освен това бракът е едно много дълго пътуване.
Там е хубаво да се мисли като за много дългосрочна инвестиция, която да облагодетества поколения напред, old money така наречените правила.
Богатите хора се женят, защото въпросния брак регулира именно и това- запазването на имуществото и умножаването му в случай на всякакви житейски конфигурации. Защото мислят дългосрочно.

Брака оформя правата и задълженията на семейството,когато спрат да се обичат и разбират. Ние сключихме брак точно заради това. Когато вече решихме да придобием общи имоти и да имаме дете. И това решение беше взето заедно. И то основно за да защити детето,ако един от нас почине, решим да се разведем и други неприятно ситуации. Нарича се реализъм и прагматизъм. И не не си мисли,че не сме се обичали достатъчно за да ни е аргумент, просто сме с един брак (той) зад гърба си и една 10г връзка при мен. И знаем много добре,че накрая нещата могат да станат много лични и грозни. За това всичко е придобито по време на брака,детето също и всички получават по равно.
А относно любовта,когато я има всичко е супер. И тя е основна мотивация основно за мъжете. Брака е за нещата след това. Сега разбираш ли за какво говоря?
Именно.
Точно тръгнах да пиша за казуси, в които единият родител почине и детето се озове единствен наследник във възраст, все още неподходяща за управление на въпросното имущество.
Примерно на 18.
Около мен има няколко подобни реални казуса и искам сами да предположите какво се случи с имуществото и активите на починалия, които се наследяват от някакво хлапе, което до този момент си е живяло безгрижно като ученик или студент.
Аз ще ви кажа какво стана- от въпросните пари, активи и имущество в най-кратки срокове нищо не остана, стопиха се като ланшния сняг.

# 508
  • София

И какво ще направиш, ако ги имаш? Wink

# 509
  • Обран бостан ;)

И какво ще направиш, ако ги имаш? Wink

Ша ти придложа брак Trollface

Общи условия

Активация на акаунт