Каква шевна машина и откъде - тема 2

• 12 021
  • 363
  •   1
Отговори
# 360
  • sofia
Спокойно, не очаквам чудеса от домашен оверлог 😀

# 361
  • FRANCE
Веси честито. Любимата ми машина. От както я имам се родих . Много неща да ушиете на нея Beers

# 362
Здравей, Електричар,  машината , която ми  препоръча  Texi Force пристигна благополучно преди  няколко дни. Черпя  всички виртуално, харесва ми много! На теб  специални благодарности! Гледам я умно и не смея да  я пипна, да не повредя нещо.  Започнах да си превеждам инструкцията от книжката. Сигурно  я няма на БГ?   Ще питам пак , като преведа  и изчета всичко. Трябва ли да я смазвам сега и с какво точно и къде?  Какви конци да си взема ? Благодаря .

# 363
Верка, честито! Ако поназнайваш руски език, ето ти инструкция на същата машина:
https://www.sewing-world.ru/media/descriptions/manuals/Singer442 … t5rh4fgh727318906
Разликата е само в мотора, но всичко останало е същото. Обикновено дамите безкрайно ненавиждат инструкциите и ми е чудно, че правиш превод. Предполагам си гледала този клип:
https://www.youtube.com/watch?v=m7c40O-hjwQ
Изгледай и доста клипове на същата машина: https://www.youtube.com/results?search_query=singer+heavy+duty+4423++4432
Поставяш машината на масата. До нея лаптопа, или си включила смарт телевизора на YouTube, гледаш, спираш на пауза, вдяваш като момата, пускаш видеото, вдяваш, поставяш парче плат, натискаш педала и потегляш.
Вариант втори. Просто е невъзможно да нямаш майка, баба, съседка, приятелка, приятелка на приятелката, братовчедка, колежка, която има шевна машина. Отиваш с машината у тях или я каниш на гости! Тя ще ти обясни за майчиното масло на машините, а ти изпозашиваш всичко на семейството и целия квартал. За да разбереш дали машината е смазана, спускаш иглата в долно положение въртейки ВИНАГИ само към теб! Натисни с пръст този стержен който държи иглата и се нарича иглена бара или иглодържач! Ако на пръста ти има следи от масло е добре, но почти съм сигурен, че няма. Тогава извикваш най-близката мужчина и с ангелско гласче, го молиш да развие болтовете на капаците, да ги махне и да смаже всичко! Ако започне да шикалкави, поставяш кунките като за ръченица, едната вежда нагоре, другата надолу и с глас на стерва, започваш да опяваш. Постоянно, ежесекундно и ежедневно! Като резултат или ще те отупа, или ще вземе кръстата отверка и ще направи тази добревина. Ако няма такава мужчина, самата ти хващаш кръстата средна отвертка и започваш! Развиваш, махаш капаците и с малката тубичка която е към машината, смазваш всичко което се върти, плъзга и мърда, без разбира се гума и ремък! Вариант трети. Питаш в шивашка фирма или шивашко ателие за майстора им! Хвърляш  се в най-дълбоката локва и започваш да пищиш кански да ти смаже машината! Той кандисва и го прави. Конците за домашна и индустриална машина са № 120. В кинкалериите продават такива. Към машината има 3 калера които са крайно недостатъчни. Добре е да си купиш комплект от 25 пластмасови калера с кутия.
https://www.temu.com/bg/%D0%BA%D1%83%D1%82%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0 … 166931_cx6hzk5hfx
Засега не ти трябват, но след време е добре да си купиш игли 80 и 90 за домашна машина 130/705 H. Те са за тънки и дебели платове. ORGAN или SCHMETZ само в прозрачна пластмасова опаковка. Има игли за дънки, а ако имаш пропуски на разтегливи платове, трябват игли STRETCH  или SUPER STRETCH. Те са или 75, или 80. Като започнеш да шиеш, много ще ти помогнат различни крачета. Има комплекти на много сносни цени. Шиеш, не ти харесва, снимаш налице и наопаки, казваш кое е лицето, казвам какво да се направи. Зачистването на плат става много по-добре, ако имаш оверлочно краче, което го има във всеки комплект. След като започнеш истинско шиене, след време напиши тук какво ти харесва и какво не ти харесва в тази машина! Каквито проблеми има във връзка с машината пиши и ще ти се помогне. Ако не знаеш как да зашиеш нещо, питай в „Клуб на храбрата шивачка“! Както постоянно казвам, не очаквай от домашна машина да зашие безпроблемно двоен подгъв на дънки.

Общи условия

Активация на акаунт