Паническо разстройство - 64

• 24 979
  • 784
  •   1
Отговори
# 180
  • България
Здравейте всички, аз отново съм много зле, а уж пия АД. На контролен преглед съм на 20.02., а дотогава не знам... Постоянна силна тревожност, изпотяване, сърцебиене и какво ли още не. Някакъв ад е. Иска ми се да не пия лексотан, че и примолут нор взимам заради цикъла, защото и той се размести. Абе въобще.... Постоянно се вглеждам по тялото си и всяка точица ми е някакъв ужас, започвам веднага ПА. Какво да правя не знам? 🙁🙁🙁

# 181
Мога само да съчувствам. Знам колко е тежко, гледам как сина ми се мъчи. Той като се напрегне много и взема един масажор и моли да го разтривам с него, за да се отпусне. Валидол под езика , нещо успокоително .

# 182
Здравейте всички, аз отново съм много зле, а уж пия АД. На контролен преглед съм на 20.02., а дотогава не знам... Постоянна силна тревожност, изпотяване, сърцебиене и какво ли още не. Някакъв ад е. Иска ми се да не пия лексотан, че и примолут нор взимам заради цикъла, защото и той се размести. Абе въобще.... Постоянно се вглеждам по тялото си и всяка точица ми е някакъв ужас, започвам веднага ПА. Какво да правя не знам? 🙁🙁🙁
И аз съм по същия начин..

# 183
Аз приех за себе си бaналната теза, че все пак всички ще умрем рано или късно - неизбежно е.
Защо да пропилявам така или иначе единствения си живот в страх?

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 14:50 от Kamille252

# 184
  • България
И аз съм по същия начин..

Ужасно е, как ще се преборя, не знам. При мен се получи от силно преживяна стрес.

# 185
Здравейте на всички, аз също съм в този ад, вече 5 години правя, имам въпрос към всички които пиете лекарства, ходите ли на работа, някой ви гледа или сте с ТЕЛК, защото виждам, че с тези симптоми е просто невъзможно да се работи, как се справяте с напрежението?

# 186
Аааа, не така. С правилното лечение се ходи на работа.
Напрежение имат всички в днешно време, дори тези, които не страдат от ПР.

# 187
Аааа, не така. С правилното лечение се ходи на работа.
Напрежение имат всички в днешно време, дори тези, които не страдат от ПР.
При мен има адски силна умора и желание за сън, дори пия по 2-3 кафета за да успея поне няколко часа да съм буден, отделно гадене и повръщане, други симптоми нямам, аз съм с ТЕЛК, от тази "болест" развих ГЕРБ, гастрит, анорексия, при мен е невъзможно да се работи, 44кг. съм, и нямам висше, а тези със средно (повечето) хора извършват тежка работа, строителство, работа във фабрика и т.н.

# 188
За анорексията-трябва да се лекувате.
Била съм анорексичка и това изобщо не ми пречеше на работоспособността.
Цялата 2023г ми се гадеше нон стоп. Така, че разбирам и съчувствам, много е неприятно но предполагам са ви изписали лекарства.
Не разбрах телка за коя болест е.
Вие си знаете за работата, няма да давам съвети.

# 189
За анорексията-трябва да се лекувате.
Била съм анорексичка и това изобщо не ми пречеше на работоспособността.
Цялата 2023г ми се гадеше нон стоп. Така, че разбирам и съчувствам, много е неприятно но предполагам са ви изписали лекарства.
Не разбрах телка за коя болест е.
Вие си знаете за работата, няма да давам съвети.
Гаденето и повръщането ги имам откакто отключих паническото разтройство, вследствие от лекарствата които ми бяха изписвали психиатри съм развил ГЕРБ и гастрит, самите лекарства са ми увредили стомаха - това ми го потвърдиха двама гастроентеролога, а анорексията е защото не мога да ям мазни и силни храни както преди, от 2 години съм на хляб, варени картофи, макарони и банани, пия и чай от лайка, и на всичкото отгоре не мога и да пия ИПП инхибитори за киселините които ми дразнят герба, в момента съм само на фамотидин за киселини, а гастрита в момента не е на лице, но ми е хроничен, а относно лекарства за ПР не пия, гастроентеролозите ми ги забраниха. Пил съм, Лепонекс, Золофт, Флуанксол, Есобел, Тритико, Бриека, Ремирта, Диазепам, Ксанакс и Клонарекс, 4-ма психиатри смених и всички вдигнаха глава от мен, последния ми каза за пенсия си и за да може да те пенсионираме, ме писаха с диагноза, шизофрения...

# 190
Да разбирам, че анорексията не е на психическа основа, да не напълнеете, а поради невъзможност да се храните?
И аз много си бях увредила стомаха след години анорексия и булемия. Имах гастрит, този сега го имам но не е в остра фаза, рефлукс...
Когато реших да се храня ми беше много трудно и стомаха ми се бунтуваше, газове, метеоризъм, силни киселини, болки.
Помогна ми много стриктно разделно хранене, за две и повече години постоянно.
Приготвях и ядях по таблиците за съчетаване на храните. Със задължителни интервали между отделните хранения. Всичко се белеше. Сутрин само чай, лайката е супер , след половин час плод. Има си план на храненето. Ако искате пробвайте.
Разбираемо е да не се чувствате добре щом не пиете антидепресанти.

# 191
Да разбирам, че анорексията не е на психическа основа, да не напълнеете, а поради невъзможност да се храните?
И аз много си бях увредила стомаха след години анорексия и булемия. Имах гастрит, този сега го имам но не е в остра фаза, рефлукс...
Когато реших да се храня ми беше много трудно и стомаха ми се бунтуваше, газове, метеоризъм, силни киселини, болки.
Помогна ми много стриктно разделно хранене, за две и повече години постоянно.
Приготвях и ядях по таблиците за съчетаване на храните. Със задължителни интервали между отделните хранения. Всичко се белеше. Сутрин само чай, лайката е супер , след половин час плод. Има си план на храненето. Ако искате пробвайте.
Разбираемо е да не се чувствате добре щом не пиете антидепресанти.
Да, анорексията не е на психическа основа, просто ми са забранени почти всички храни, а с картофи и макарони просто няма как да кача килограми, в момента просто един вид поддържам организма да не отслабва още, ако знаете храни от които се напълнява и не дразнят герб и гастрит, моля кажете ми ги, вече ми омръзнаха само картофи, също съм приел че ще съм така завинаги, нито мога да пия антидепресанти, нито и да се храня нормално, а тази тежка умора е просто ужас, ще ходя на ендокринолог за да видя дали не е от щотовидната, а когато съм буден и имам сили, излизам и се разхождам, осъзнал съм че ако стоя затворен става по зле. Има ли изход от това състояние, болест, какво е не знам, но съсипва живота..

# 192
С месото как сте?

# 193
Всякакво месо ме дразни, дори и пилешко без кожата

# 194
Диагнозата ви е факт. Трябва да я приемете.

Общи условия

Активация на акаунт