Паническо разстройство - 64

• 24 991
  • 784
  •   1
Отговори
# 210
Лекар ли го изписва?

# 211
Ламиктала да. Но тъй като сме в омагьосан кръг и нищо не помага, а все повече чета за лития, искам да добавим по 2т. Литий -600мг, което е доста под макс доза от 2,4г, Разбира се ще следим нивата в кръвта.

# 212
Не бих рискувала без да е предписано от лекар. То самият ламиктал не е ли стабилизатор на настроението? Защо не направите консулт с лекар, и да го попитате дали е удачно това с лития?

# 213
Да, стабилизатор е. Вече много малко лекари изписват Литий. Консултирах се . Каза, че той не изписвал Литий и толко.

# 214
Да, стабилизатор е. Вече много малко лекари изписват Литий. Консултирах се . Каза, че той не изписвал Литий и толко.
Не е случайно че не изписват литий. Първо има по-съвременни лекарства вече от лития и второ литий се използва съвсем в краен случай и то само в болница, под лекарско наблюдение, защото е много коварно лекарство. Много трудно се дозира и границата между терапевтична и летална доза е изключително малка. Абе изобщо е много сложно с лития, по-добре недей експериментира.
И максималната доза не е 2,4 гр. а се изчислява на кг. тегло на пациента. Не е все едно дали ще го пие жена 50 кг. или мъж 100 кг. тегло.

# 215
Мда, и аз съм против самолекуването. Според мен има причина да не го изписват. Представете си, недай си Боже, че нещо стане. Кой лекар ще си сложи това на съвестта?

# 216
  • Швейцария
Литий не може да се пие без лекарско наблюдение. В никакъв случй не си го самоизписвайте.

# 217
Литий не може да се пие без лекарско наблюдение. В никакъв случй не си го самоизписвайте.
Не разбирате в каква безисходица сме и колко безпомощна се чувствам , колко виновна пред детето си , че не мога да му помогна. Никой лекар не му помогна, не мога и да ходя на всеки , който ми препоръчат, вече го заведохме на много. Той вече умира , инвалидизира се и нищо не му помага. Знам колко безотговорно звучи, но човек търси вариант. То вече не ни остана и такъв. Електрошок каза последния лекар. Това ми звучи много страшно.

# 218
  • Враца
Здравейте отново!Въпреки че пия есобел и абизол от около месец имам натрапчиви мисли и отвреме навреме треперя.Също така трудно стоя на едно място.Нормално ли е?
И аз треперя от Абизола и в началото, когато бях на 15 мг не можех да стоя на едно място. Много е неприятно това, разбирам напълно.
Сега съм на 10 мг и е по-добре от към невъзможност да се задържа на едно място и трептенията са по-малко.
Споделете това с лекуващия лекар.

# 219
Incantrix, горкото момче! Много мъчно ми стана за вас!

# 220
Не разбирате в каква безисходица сме и колко безпомощна се чувствам , колко виновна пред детето си , че не мога да му помогна. Никой лекар не му помогна, не мога и да ходя на всеки , който ми препоръчат, вече го заведохме на много. Той вече умира , инвалидизира се и нищо не му помага. Знам колко безотговорно звучи, но човек търси вариант. То вече не ни остана и такъв. Електрошок каза последния лекар. Това ми звучи много страшно.
Аз не проследих историята ви, но сигурни ли сте, че проблема не е друг? ЯМР правен ли е на глава? Изследван ли е за множествена склероза?

# 221
ЯМР е правен. Симптомите са на дълбока депресия, стреса беше на лице като отключващ фактор. Предполагам множествената се вижда на ЯМР с контраст.

# 222
  • Швейцария
Каква е точната диагноза? Каква е депресията? Биполярна или просто тежка депресия? И какви лекарства пие?

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 11:10 от JennyBG

# 223
Да множествената се вижда на ЯМР. Разбирам в каква безисходица се намирате, но трябва да успеете да го мотивирате някак, защото вътрешната мотивация е много важна, не само лекарствата. Отидете на планина, сред природата, по-малко електронни медии да има покрай вас. Вържете му един хамак между дърветата, ако му се лежи и няма сили да лежи там, идва пролет. Препоръчвам ви неща, които биха го заредили емоционално и душевно. Йогата много добре се отразява на депресията.

# 224
Каква е точната диагноза? Каква е депресията? Биполярна или просто тежка депресия? И какви лекарства пие?
Диагнозата, която беше поставена от няколко психиатъра беше тежък депресивен епизод. Но... тъй като смени много антидепресанти и нищо не подейства последните двама изказаха съмнение и казаха, че диагнозата трябва да се преосмисли. Тъй като имаше период на дълго безсъние и не можеше да стои в легнало положение и се разхождаше с часове, преосмислям, че има вероятност това да се сметне и като хипомания. Последния психиатър не е съгласен. Въобще всеки си има собствено становище , а ние сме толкова объркани. Пи бринтеликс, ципралекс, велаксин, сероксат , Золофт. Вечер Геродорм, Тритико, Зопиклон , ксанакс , Олфрекс и куп други. В момента спи по няколко часа с Ремирта и Клонарекс. А тъй като направихме генетичен тест / лекаря каза може да пише всичко, но не става така както пише в него, с една дума дали сте си парите на празно/, от седмица е с Дуксет 30/ Дулодет изписа, но го няма по аптеките/ и Ламиктал 2*25. Искам да пробваме и с Литий. Чета за тежки случаи , на които помага.
Gerinceto това е много хубава идея, но всичко го натоварва , пътуването също .

Общи условия

Активация на акаунт