Редки и изчезнали парфюми - 2 част

• 17 557
  • 267
  •   1
Отговори
# 150
  • оттам, откъдето започва България
BillieCross, наложената "мода" да мирише на пот и на мръсни чаршафи я свързвам в последно време с парфюма Ариана гранде.

# 151
Нищо чудно, Рано будна. На мен Angel Muse Edp ми мирише на евтино и нечистоплътно, в другата тема се оплаках как не усещам нито какао, нито Нутела. Асоциирам парфюма с Кирке, Ерба Пюра и бакаро-подобните имитации, същия гаден вайб на нечистоплътност. Мерси от такива тенденции.
Утре вадя миниатюрите и ще се полея с Must de Cartier.

# 152
Аз извадих от дълбоки потайни шкафове една стара красавица. Маже би някой я помни? Концентрирана е като чист парфюм, практически няма бити ноти.

# 153
Честит празник, момичета!
Дано да имате кой да ви глези с подаръци- аз си се глезя сама. Имах стахотен улов днес във физически магазини. Това е моят подарък за 8 марг.

# 154
Снощи от носталгия си поръчах парфюма Палома Пикасо. Беше на смешна цена в Мейк ъп. Навремето много ми харесваше, дано и сега да ми хареса.

# 155
Снощи от носталгия си поръчах парфюма Палома Пикасо. Беше на смешна цена в Мейк ъп. Навремето много ми харесваше, дано и сега да ми хареса.

Реформулиран. И Марусята която днес купих- направо щях да умра. Добре че е само 30 лв.

Хайде още нещо да ви покажа… Това виждате ли какво е?
Някъде 90- те години си донасям от Русия една невероятна книга за парфюми. Голяма, лъскава с цветни красиви снимки. Там са описани парфюмните направления, има схема на 2 страници и примери. И там в класически парфюми снимка на красивия флакон на чистия парфюм GEM. Моя приятелка вика “ Виждаш ли това? Това е най- страхотния парфюм в света” Аз не го познавах. Минаха години, аз съм в чужбина, зад океана, и го срещам това. Я да видим сега най- страхотния парфюм в света!😁 Наистина е разкошен, нищо че има ретро- анималика…

# 156
  • Deutschland
Маруся се продава в Германия все още. Тествах я веднъж, но е много хард. Синият Чарли също. Щях да вземам за майка ми, но се отказах.

# 157
Маруся се продава в Германия все още. Тествах я веднъж, но е много хард. Синият Чарли също. Щях да вземам за майка ми, но се отказах.

Тя беше хубав ориенталски парфюм. А аз днес купих сапунче. При това домашно. Повече от parfum.bg няма да купя нищо!
Утре ще мина да им го върна и да им кажа какво мисля за тях.

Последна редакция: сб, 08 мар 2025, 21:19 от Анка2025

# 158
Нищо не е същото. Много съм се чудила на Маруся, но като помня колко ужасни бяха руските парфюми от детството ми, се въздържах.
Колкото реформулирани парфюми имам, все са разочарование. Единственият, който е горе долу същият е на Нина Ричи L'air de temps, дано го пиша правилно. Един от най-несполучливите е Фиджи. Също и First  на Ван Клийф. Наистина беше прекрасен парфюм, когато го придобих за пръв път от Кореком. Когато го купих от Парфимо, след години, беше толкова ужасен, че начаса го подарих, ядосвах се като го помириша.

# 159
Фиджи е обезобразен брутално, няма нищо общо с оригинала. Излъгах се да го поръчам преди 8 г., репелент за комари, не парфюм.
Гадже от студентските години го поддържаше винаги наличен, крадях си от неговия. Луд фен беше, чак си беше кръстил кучето Фиджи 😆

# 160
Точно такъв е. Миналата година с него си пробвах кога ще имам обоняние като бях с Ковид.

# 161
Ако си била като мен с избирателно... иди разбери Grinning При мен явно само някои компоненти на ароматите усещах, а други не, та и малкото неща които можех бегло да помириша бяха пълно извращение, в това число и кафето...

Така де, сега по темата. От няколко дни не ми излиза от главата нещо, което много време си купувах и пръсках в едни много млади години... Мисля си че беше имитация на някой марков парфюм, но като ученичка и студентка кой ти е имал средства за нещо повече от имитации - за нас си бяха екстра такива като този или наливните Grinning
Та, някой помни ли този аромат и евентуално на какво беше имитация?

Нямам спомен като трайност как е бил, нито пък съм го виждала някъде да си го купя пак, а бих.

# 162
https://makeup.bg/product/481850/ - ето го Everyone. Реплика на Калвин Клайн CK One. https://www.parfumo.com/Perfumes/Creation_Lamis/Everyone

Последна редакция: нд, 09 мар 2025, 06:17 от BillieCross

# 163
Благодаря, вярно че CK One беше, даже отначало този Everyone май съм го срещала и в бутилка подобна на CK One и чак по-нататък в тази която показах. Първия път като си го взех със сигурност не беше тази от снимката а по-изчистена форма.
Изненадана съм да видя че го имат, навремето като си го купувах едно че беше преди 20+ години, ами и го имаше само по малки квартални парфюмерии, поне аз само в такива го намирах. Мислех че е точно по темата с изчезналите, като е минало толкова време.

# 164
Lamis правят имитационна и достъпна ценово парфюмерия. Бях сигурна, че съм ги виждала в онлайн магазин като емаг, само че там точно този го нямаше.
Преди и евтините марки правеха хубави парфюми.

Общи условия

Активация на акаунт