Редки и изчезнали парфюми - 2 част

• 17 548
  • 267
  •   1
Отговори
# 165
Много съм учудена, че Фиджи който се продава  сега е различен. Може би сте попаднали на фейк? Аз определено си мисля, че тази Маруся не е реформулирана, а си е чист фейк и от най- евтините. Та… относно Фиджи. Имах колежка, веднъж дойде с нещо възхитително и шлейфът и изпълни цяла огромна зала. Не можех да не разпитам и бях шокирана да чуя Фиджи, защото имам 2 както споменах. Викам… сигурно е винтаж? Нищо подобно, казва. Новичък и супер евтино го купила, нищо не било  променено. Ето такава история…

Колкото до руските парфюми… недейте така! Grinning Те са разкошни! Даже от носталгия тези дни си купих старичка “Красная Москва”.Grinning

Последна редакция: нд, 09 мар 2025, 08:01 от Анка2025

# 166

От къде се сдобихте с Красная Москва, Анка? Какъв по-точно е ароматът й? Ако е удобно да опитате да го опишете или сравните... благодаря! 😊

Последна редакция: нд, 09 мар 2025, 10:34 от bubanka

# 167
На ОLX се продаваше за 5 лв. Grinning С доставката към 10- тина ми излезе.
Ароматът е страхотен. Първо като сила това си е направо чист парфюм- достатъчно е намазване. Като аромат е ориентален. Нещо сладко ванилено подправково пудрено и… о боже, преди  малко си дадох сметка тук има тубероза. Тя не е солираща затова не я забелязах веднага, но я има. Аз понеже съм луда по туберози и слушам на ютюб едно момиче, което вика “ Казват, че Марфа Мемо приличала на Красная Москва” 😳 Викам си… да бе, ей сега! Вадя Марфа на едната ръка, КМ на другата…. ОМГ! Нещо има. И това е точно тя- туберозата. Разбира се различни са, но страхотно се съчетават.Ако познавате Mahora Guerlain - на нея прилима повече. От моите туберози най- близка до Маора е Noix de Tubereuse Miller Harris, така че това е по- близък парфюм до КМ от Марфа.

Последна редакция: нд, 09 мар 2025, 09:00 от Анка2025

# 168
  • Балчик
Красная Москва повече ми прилича на L'Heure Bleue, стария. За жалост вече нямам старата, но си имам от новодела. Оставих я да отлежи 2-3 години и сега е много по-добре, отколкото в началото.

# 169
Да, това е дадено във Фрагрантика като прилика, но аз го нямам и не го помня. От старите Герлени имам само Vol de nuit, но той няма нищо общо.

# 170
На ОLX се продаваше за 5 лв. Grinning С доставката към 10- тина ми излезе.
Ароматът е страхотен. Първо като сила това си е направо чист парфюм- достатъчно е намазване. Като аромат е ориентален. Нещо сладко ванилено подправково пудрено и… о боже, преди  малко си дадох сметка тук има тубероза. Тя не е солираща затова не я забелязах веднага, но я има. Аз понеже съм луда по туберози и слушам на ютюб едно момиче, което вика “ Казват, че Марфа Мемо приличала на Красная Москва” 😳 Викам си… да бе, ей сега! Вадя Марфа на едната ръка, КМ на другата…. ОМГ! Нещо има. И това е точно тя- туберозата. Разбира се различни са, но страхотно се съчетават.Ако познавате Mahora Guerlain - на нея прилима повече. От моите туберози най- близка до Маора е Noix de Tubereuse Miller Harris, така че това е по- близък парфюм до КМ от Марфа.
Благодаря!
А, сега къде бих могла да го намеря?

# 171

Благодаря!
А, сега къде бих могла да го намеря?

Нямам представа. Тоаа е единична бройка от собственик. Въпрос на късмет. Ако съм имала възможност,  бих я купила много по- рано. Това е култов парфюм, който някой не е оценил.

# 172
Ако си била като мен с избирателно... иди разбери Grinning При мен явно само някои компоненти на ароматите усещах, а други не, та и малкото неща които можех бегло да помириша бяха пълно извращение, в това число и кафето...

Така де, сега по темата. От няколко дни не ми излиза от главата нещо, което много време си купувах и пръсках в едни много млади години... Мисля си че беше имитация на някой марков парфюм, но като ученичка и студентка кой ти е имал средства за нещо повече от имитации - за нас си бяха екстра такива като този или наливните Grinning
Та, някой помни ли този аромат и евентуално на какво беше имитация?

Нямам спомен като трайност как е бил, нито пък съм го виждала някъде да си го купя пак, а бих.

Tози ми беше подарен преди години - не ми хареса особено , миришеше като  отрова , но беше различен и му дадох шанс - еднократно, оказа се  -  заради него се наложи да се преобличам в последния момент - отивах на приятелка на сватбата и се напръсках , останаха ми петна Imp

Да се повторя за Фиджи - едно време беше любим на майка ми , преди 2  иго подарих на майка ми за РД , ужасна гадост , много се ядосах . Тя ми каза ,че и харесва , макар да е различен  Grinning , ако знаех,че ще е последният и РД , нямаше да беснея толкова ...Disappointed . Но да кажа пак - голям отврат Rage

# 173
Е, хайде сега, отрова бил... не е нужно всички да харесваме едно и също все пак. И на мен някои от споменаваните ми миришат неприятно но не виждам с какво бих допринесла ако им го съобщавам всеки път Grinning
Специфичен си е наистина, той е и унисекс. Просто не е бил твоето явно. Парфюм за подарък си го има този риск винаги, освен ако подаряващият не те познава много добре. Доста смело си е ако не си го насила преди това да го сложиш за такъв повод, аз си пробвам нов парфюм първо вкъщи, също както разтъпквам и нови обувки Grinning
За петна не помня да ми е оставял някога, но и аз избягвам дрехите а гледам само по кожата да пръскам. Едно че рискувам петна, друго че и съм имала парфюми които мога да ги помириша и след изпиране ако са попаднали на дрехата, а аз не искам това. Другия път като нося тая дреха, може и друг аромат да ми се носи.

# 174
Както казах , дадох му шанс , това с отровата малко на шега го написах , наистина беше различен , но за петната потвърждавам . За това пък няма да го забравя , макар да не запомних името му . А, пише Eвриуан .
Да , всеки има свой вкус както и за храната .И грешен отговор няма . Аз поне колкото парфюми съм получавала като подарък, почти никога не са ми харесвали .Моят мъж отдавна се отказа да ми подарява парфюми .Това се отнася и за тези , които сама си купувам . Миналият месец си купих Слънчогледите на Елизабет Арден , уж ми харесаха в магазина, но не са моето . Не можах да подуша нищо от описанието .Внуших си ,че ни мирише на слънчоглед или на нерафинирано олио ...Преди няколко дни го подарих на колежка и тя много го хареса .

# 175
Не купувам вече нищо без да пробвам аз, че после се чудя на кого да го подаря... А вече писах какво мисля за подаряването на парфюми Grinning
Открих си наскоро още един който много носих и харесвах преди 20+ години, но още не ми стиска да го поръчам, аз нямам идея дали ще е същият сега. И за този се чудя по същата причина, а пък и двата няма къде да ги пробвам първо. Не са скъпи така че не е до парите, но да кажем че доста би ми се развалило настроението ако такава покупка ме разочарова, че и ще се подмятат из къщи да ми напомнят Grinning

# 176
Не знам този парфюм към редки или изчезнали да го причисля. Беше ми много любим за лятото. Дъщеря ми като го надуши и казва, че в замирисало на море Simple Smile за съжаление свършва и не мога да хо намеря никъде. Знам че е Кензо, но нищо повече. Бях го купила случайно, нямах парфюм на една почивка.

# 177
  • Deutschland
Това е парфюма, но дали го има още нямам представа.

https://www.fragrantica.com/perfume/Kenzo/Couleur-Kenzo-Jaune-Yellow-17258.html

# 178
Точно този е, аз не го намирам никъде

# 179
Да ви споделя и аз една снимка на моите антики, само дето аз не ги пазя от миналото, а ги "ловя" в днешно време, откъдето намеря. Когато аз бях дете, тъкмо навлизаха Avon и Оriflame и първите ми лични парфюми бяха оттам. Майка ми обаче, винаги си носеше интересен аромат в дамската чанта и имаше няколко, които стояха високо на секцията, заради които постоянно се катерех да мириша. Опияняваха ме...направо подушването си беше цял експириънс и караше ендорфините ми да скачат до небето. За съжаление, съвременните аромати изобщо не ми носят този вайб, а ми напомнят по скоро на аптека. Ето някои от колекцията ми:

Общи условия

Активация на акаунт