Редки и изчезнали парфюми - 2 част

• 17 549
  • 267
  •   1
Отговори
# 210
Парфюм може да се развали по много причини, по- рано или по- късно, в зависимост от съставките някои са по- издържливи, други не толкова…. Но развален парфюм да мирише на чубрица…. Joy Joy такова чудо за пръв път чувам.

В крайна сметка говорехме за ментаци, а не за развалени … чубрици Joy

За да не спамим темата, да ви покажа един култов парфюм. Преди 30- тина год. всички парфюмерии в София ухаеха на него и от всякъде по улиците се носеше неговия шлейф. За мен все още това си остава най- красивия вишнев парфюм в историята.  За съжаление има вече бити връхни ноти и е само за спомен. Няма чубрици. Joy Joy

# 211
  • София
Според вас, колко време трае един EDT?
Имам този от 2021 поръчван, но не е отварян - не че ако го "отворя" ще се скапе по-бързо, просто имам други в употреба...
Guerlain Cologne L'Homme Ideal 100ml Eau De Toilette EDT

# 212
Според вас, колко време трае един EDT?
Имам този от 2021 поръчван, но не е отварян - не че ако го "отворя" ще се скапе по-бързо, просто имам други в употреба...
Guerlain Cologne L'Homme Ideal 100ml Eau De Toilette EDT

Ако имаш същия парфюм в употреба, не го отваряй, обаче ако тези в употреба са други, си го отвори и си го ползвай! Хубави неща не се пазят за по- късно, защото “ късното” може никога да не настане. Колкото до трайността, ако го пазиш от светлина и топлина, може и над 30 год. да издържи. Ще ви покажа някой ден такива, които са по- стари от Венецията, но не са мръднали.

# 213
Не съм тук да рекламирам Нотино , но аз до сега не съм имала проблем с техен парфюм . Всичко , познато , което съм поръчвала от тях,досега е било на 100 % ОК . Без мирис на чубрица или шарена сол Grinning
Не само в Нотино , но и  всички други  сайтове се напълни с арабски парфюми . Даже не съм ги опитвала - предубедена съм ,че са силни и сладникави .Но може и да греша , след като не знам как мирише конкретен парфюм .
Препоръчайте ми БГ сайт за истински парфюми .
Не си спомням парфюма Венеция , но Лаура Биаджоти знам като име , но не се сещам нещо известно .

# 214
  • Чукарландия
Ето тук се дискутират всички проверени и читави сайтове за истински парфюми.
https://m.bg-mamma.com/?topic=1738773

# 215
Ето и обещаните « старчета», които изобщо не са мръднали с годините. Двата вдясно ми звучат вече ретро и затова не ги нося, но двата вляво са си с много даже съвременно звучане и си ги нося. Знам, че Ести Лаудер наскоро преиздава старите си бестселъри, беше ми любопитно да видя дали новият Алияж се различава от стария, но уви… вече не го откривам. Но старият е чудесен свеж, цитрусово- алдехиден с лека шипровост. За Унгаро просто нявам думи да го опиша- безподобен ориенталско- гурмански с много нишово звучане.

п.с. Така както смятах, че двата вдясно са прекалено ретро за носене, ги пръснах за проба и сега целият ми дом ухае невероятно! Ееех, няма съвременен парфюм с такъв ефект, това е!
Този най- вдясно е Карл Лагерфелд “KL”

# 216
Още две старици, цветни красавици, парфюми от моето детство. Не са купени тогава разбира се- те струваха някакви безумни пари. L’air du temps , вярно че в кристален флакон беше повече от половин заплата. Кутията е пожълтяла, но пък съдържанието е същото и не е мръднало. Пролетта е точното време за тях.

За съжаление от L’air du temps остана много малко и силно се въздържам с опустошаването.

И още една цветна красавица, която обожавам, само ще я прелея в спрей и си я относвом цяло лято. Зюмбюл, малина, бели цветя и алдехиди.  Красота!

# 217
Понеже съм си “бабка- винтажница”, да ви покажа още нещо от това, което не съм снимала.

Първите три въобще не ползвам, макар че Jolie Madame Balmain я преоткрих. Горчива и зелена, практически унисекс, звучи много нишово.

Тези ползвам, макар и рядко. Вчера се полях с Темпоре Донна и установих че никак даже не е ретро. А пък на горчивите цитруси на YSL не могат да стъпят на малкия пръст много нишови цитруси.

# 218
Няколко неща ме подтикната пак да вдигна тази тема. Нищо че май само аз си пиша тук, но вярвам че е интересна на много хора. Вчера се прибрах от Alchemista с купища блотери и много впечатления. Но поставяйки блотерите пред мен на масата, установих че всички те миришат еднакво или почти еднакво противно.😱 Това което руснаците наричат «амбро- деревяшки» направо ме убива. А аз умишлено слагах в джоба само най- доброто и най- женственото… Просто ми се повдига от унисекс. Във всеки нормален парфюм клепнат по лъжица катран
( нещо мъжеподобно) за да ни обезличат като пол. Всичко изхвърлих. И днес сутринта денят ми започва с любимия блогър Квасин, който казва “Луксът става ниша, а класиката става тежка ниша!”.Не, съвременният лукс с малки изключения не става за нищо, но винтажната класика, момичета, е толкова красива и толкова различна и толкова рядка, че тя наистина е съкровище по- ценно от най- скъпата ниша! Само не се подлъгвайте с “ реформулирани” ментаци! Нито една ниша не може да ги стигне тези парфюми! Нето една!

Последна редакция: вт, 06 май 2025, 11:21 от Анка2025

# 219
  • Пловдив
Това съм го писала под различна форма. Аз също много трудно, днес, мога да намеря парфюм с индивидуалност, който да искам да притежавам до края на живота си. Не случайно хората трупат парфюм върху парфюм в стремежа да открият точно това. Пълнят шкафове с флакони, на които неизвестно защо, се казва бутилки.....Един мой любим парфюм.

Последна редакция: вт, 06 май 2025, 12:53 от bubanka

# 220
Точно така е. Имам пълен шкаф с парфюми, а когато си помириша някоя дреха, не мога да различа на кой парфюм мирише. Изветряват бързо и изсъхват по един и същ начин. И аз ненавиждам унисекса. Парфюма е нещо, което се усеща първо, на мъж ли ще ухая? Мъжете около мен също се оплакват, че не могат да си намерят типичен мъжки парфюм, все им избива на дамски аромати.

# 221
Божичко, не мога да повярвам, че на още някой думата “ бутилки” ( или шишета) вместо флакони му бърка в здравето като на мен!🤪😂 Мисля си, че е резултат от чалгарското безкултурие, което масово е заляло народа ни.
Аз тази красотичка я имах, но безотговорно я продадох, както и други, в момент, когато закъсах финансово. Много съжалявам.

Вчера помирисах един нишов парфюм,  който мирише на доматен треволяк. 250 лв за 50 мл. Извадих си днес моя доматен винтажен треволяк- ами по- хубав е! Някога Живанши правеше парфюми. 🌺

# 222
А имате ли идея какво е да намериш дамски парфюм с индивидуалност за подарък,м ? Преди време търсех за подарък на близка приятелка която имаше повод - ами те всички миришат едва ли не еднакво! Няма индивидуалност, няма нещо заинтригуващо.
За мъжките парфюми .... там нямам думи! Откакто "мъжете" почнаха да ползват дамски парфюми изчезнаха много неща. В момента сериозни марки като Диор, YSL, Живанши, Boss, ... не могат да предложат нещо което е качествено и естетически издържани! Тук-там има по някой стара италианска/френска модна къща която продава нещо със същото качество с което го е и лансирала на пазара, но пак е трудно. Липсата на натурални съставки и замяната им със синтетика се усеща.
Добре че съм си взел по някой флакон в повече от любими аромати, които вече изчезнаха, та имам за следващите години.

# 223
Мда… макар да имам бегла представа за мъжката парфюмерия, помня, че едно време си пазех памуче с Фаренхайт, което ухаеше повече от половин година.
Сега това възможно ли е? Може би с Гайдънс, но за сметка на противния иначе парфюм… Е, на вгория ден остава само ванилия, пак добре че не са прословутите “ амбродеревяшки”.
В Алшемиста вчера като искам от консултантката нещо по- женствено, и тя милата ми предлага някакви ванилии 😂😂 И тя не знае какво е женствено.

# 224
Сложила съм в кошница Бос Ориндж, Черути, Перлите на Калий и Ноа на Кашарел. Набъбна ми сметката доста и ще трябва да редуцирам до два парфюма. Освен Черути, другите не съм ги помирисвала. Кои от тях са запазили старото ароматно звучене, моля запознатите да споделят?
Кой е доматения треволяк на Живанши?

Общи условия

Активация на акаунт