СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 5 - Новата година мина, първи срок почти замина....

• 30 067
  • 740
  •   1
Отговори
# 30
По избор - Отговор на литературен въпрос или Отговор на нравствен въпрос

# 31
  • София
Щерката се върна разочарована от Олимпиадата по БЕЛ. Не знам колко точки са необходими за следващия кръг, но при тези въпроси едва ли ще ги има.
Първата част е много сходна с първи модул на НВО- 30 въпроса за максимум 60т. Втората част е максимум 40т. За да продължи в областен кръг са нужни 91т.

# 32
  • София
Ами то хубаво, ама нашият клас взе ОЛВ тази седмица...

# 33
Което означава, че целта на олимпиадата е да няма класирали се за втори кръг деца или ако има, да са много, много малко. Защо е така, не знам.

# 34
Така е всяка година по бел, много малко класирали се.
Дават олв, защото им е по програма и защото това щяло да бъде и на областен, ако се класират, ни обясниха на нас.
Миналата година беше преразказ и на общински, и на областен, без тестова част.

# 35
И сега на шестокласниците е бил сбит преразказ.

# 36
Всяка година е така - на 6 клас е сбит преразказ, на 7 клас тестова част и текст за писане. Не знам дали винаги е имало избор от ОЛВ и ОНВ, но сега е било така.

# 37
  • София
В седми клас това е формата. Нашите също наскоро взеха и отговор на нравствен въпрос,  и май и на литературен малко преди това. Не са имали кой знае колко упражнения, но пък там се демонстрират и правопис, начин на изразяване, пунктуация,  стил и т.н. Поне на олимпиадата по БЕЛ (и на тези по природни науки) задачите са от общообразователната подготовка, за разлика от математиката, където още на първи кръг има една задача от допълнителна подготовка или състезателна математика.

# 38
По биология принципно била много сложна олимпиадата и извън учебния материал.

# 39
  • София
По биология принципно била много сложна олимпиадата и извън учебния материал.
По регламент е това:
4. Темата за всяка група включва различни тестови задачи, които се съставят на основата на
учебното съдържание по предмета Човекът и природата (биологичната част) и
задължителната/общообразователната подготовка по предмета Биология и здравно
образование, както следва:
• за учениците от І състезателна група: учебното съдържание от V–VІІ клас;

Тази олимпиада ни предстои тепърва, ще видим как е на практика. Аз очаквам сложните да са на национален кръг,  а младежът едва ли ще се класира дотам.

# 40
И при голямата ми дъщеря олимпиадата по бел на общински кръг беше олв и беше много трудна. От целия випуск само едно дете се класира тогава за областен. Децата просто нямат време и сили да упражняват олв и да постигнат нивото, което явно се очаква от тях. Но май нямаха тестова част, по спомен. Тестовата част я вкараха после и така малко повече деца додрапват до областен кръг последните години.

# 41
  • София
Тестовата част я вкараха после и така малко повече деца додрапват до областен кръг последните години.
Ми тя тестовата част е 60т, така че пак си трябва силен ОЛВ или ОНВ, за да се класират за областен кръг, дори и при максимален резултат на първата част.

# 42
Доста ситна е цедката по БЕЛ. При 91/100 т. за класиране си е почти невъзможно. Само за сравнение по физика е 20/30, по история 60/80, за другите не се сещам в момента.

# 43
  • София
По химия 75 от 100, по математика 16 от 21, по биология 70 от 100.

# 44
Значи се получава следното като % верни отговори от олимпиадата, нужни за класиране. Защо по БЕЛ не е поне 80 т., не ми е ясно.....

Математика   76%
История   75%
Физика   67%
Химия    75%
Биология    70%
БЕЛ   91%

Общи условия

Активация на акаунт