СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 5 - Новата година мина, първи срок почти замина....

• 30 053
  • 740
  •   1
Отговори
# 15
Към горното инфо ето и датите на Примерно - Пловдив
Скрит текст:

# 16
Благодаря за новата тема, Соулче! Успешно завършване на първи срок.
Почнаха ъглите - изненадващо й хареса материята. Решава, но наум - разписването й куца. Обяснявам, обяснявам...

# 17
  • София
Благодаря за темата.
И аз закупих практикума на Регалия, но няма кой да прави тестовете. Засега не е отварян.

# 18
И аз благодаря за новата тема! Flowers Rose

Нищо допълнително не съм купувала аз, има достатъчно помагала, даже не знам дали ще успее всички да ги реши, че време за нищо не ѝ остава. Направо ми е жал. И то не нещо да се е пренатоварила, просто като е втора смяна ѝ се разкъсва времето и не съумява да работи активно.
Задачи се решават само в неделя. През седмицата си прави домашното за школата по БЕЛ и учи за училище.

# 19
  • у дома
Запис и от мен!
Имате ли представа къде точно мога да прочета това, че МОН предвижда и пробни изпити, организирани от училището?
Мисля в предните теми някъде беше коментирано. Може и да не съм разбрала и за това искам да видя как точно е казано/написано.
МОН не предвижда никъде ПИ-в областите с ниски резултати на НВО инспекторатите изпращат писмо  до учителите да се направят 3 ПИ по предмет и анализ на това.

# 20
svetlaem, мерси! Явно нещо не съм доразбрала.

# 21
В никоя наредба не съществува понятието " пробен изпит", доколкото съм запозната. За да бъде проведен такъв, трябва някой да издаде изрична заповед. Миналата учебна година се провеждаха по заповед на началниците на съответните РУО, и то не във всички области. Тази учебна година от нашето РУО няма заповед за провеждане на определен брой ПИ - директорите на училищата решават дали ще се провеждат и колко на брой. В нашето училище ще бъдат два ПИ.

# 22
Soul,
Благодаря за новата тема!

София - СМГ са обявили дати за пробни изпити. Някой има ли информация за ниво/сложност, обратна връзка? Мисля да го запиша по БЕЛ за 16.03, най-вече за да тренира време, стрес. По математика е обявен за февруари, но искам да натрупат още малко материал.
Междучасие също са обявили дати за втори пробни. Аз бях доволна от тях и получих резултатите навреме.

Не съм чувала за пробни НВО в училище, но при нас им дават тестове, контролни под формата на НВО в часовете.

# 23
Щерката се върна разочарована от Олимпиадата по БЕЛ. Не знам колко точки са необходими за следващия кръг, но при тези въпроси едва ли ще ги има. Например: "Кой от изброените автори не сте изучавали в шести клас?" 🙄 Какво значение има кога, кой автор е изучаван? Не е ли по-важно какво са научили за него?

# 24
Еднаква ли е била за всички училища? Нещо не можах да им хвана спатиите на тези общ.кръгове. Някъде четох еднакви, някъде - не били...?!?

# 25
  • София
Задачите за общинския кръг на олимпиадата по български език се изготвят в училището. И нашият днес беше на олимпиада по БЕЛ. Според него била изключително лесна, особено първата част с 30те въпроса, но като знам колко е разсеян,  не очаквам да стигне до областния кръг. Иначе тази първата част си е ката безплатен пробен на първи модул от НВО.

# 26
Мисля че е еднаква по области - всяко РУО изготвя, а не всяко училище за себе си както в 5. и 6. клас.

# 27
  • София
Мисля че е еднаква по области - всяко РУО изготвя, а не всяко училище за себе си както в 5. и 6. клас.
Според Регламента, задачите за областния и националния кръг се спускат, а за първи кръг се изготвят в училище. Мисля, че единствено по математика на всички кръгове се дават едни и същи задачи за областта. При българския, и при природните науки,  задачите за общински кръг се изготвят в училище, тоест са различни.

# 28
Явно се бъркам с математиката - за нея знам, че е еднаква и предположих, че важи и за българския.

# 29
На олимпиадата по бел освен тестова част има ли друго? ОЛВ, преразказ?

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 15:16 от Мила Атова

Общи условия

Активация на акаунт