СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 5 - Новата година мина, първи срок почти замина....

• 30 139
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • Бургас
Хера, и аз онзи ден се сетих за обсъждания тук "изпаднал германец", тествах девойката и тя взе, че отговори правилно, без много да го мисли.

На 21.02 предстои втори ПИ по БЕЛ в школата, дано е доста по-добре от първия.

Нашата школа не се занимава с никакви статистики. С госпожата по БЕЛ имаме вайбър група, в която качва редовно домашната за всеки следващ час, както и отзиви за ненаписан/ненаучен материал, но не са поименни, а от типа "има деца, които...". С учителя по математика нямаме никаква връзка.

# 601
  • София
Грешиш. Приемни изпити има и по математика за много специалности в СУ или ДЗИ МАТ, което никак не е лесно, също и за дентална медицина и фармация. Същото е и в чужбина - приемни изпити има само за ограничени специалности и в ограничени университети. Масово се влиза с диплома и мотивационно писмо.

sanaja, никъде не съм казала, че няма изпити, а че "без изпит" всъщност означава със изпит от ДЗИ.

Изпитите за ТУ и ФМИ не са толкова трудни вече, и там с годините пада трудността, но се увеличава броя на задачите. Но затова да си говорим след няколко години.
Постът ми не беше към теб, а към Къди, която каза "поправете ме, ако греша". Simple Smile Просто ти публикува преди да й отговоря.

# 602
Здравейте,

Влизам с въпрос-помагалата на Регалия по-добри ли са от другите, в смисъл близки до реалната трудност? Сториха ми се много пакета им изпити...

Не знам точно за кои помагала става въпрос. Има две (по МАТ и БЕЛ) на Регалия, които ги има по книжарниците, с пробни изпити. Аз съм ги купила, но нашата госпожа по БЕЛ, както и учителяя по МАТ не ги предпочитат. Но, разбира се, ако иска детето да си ги попълва, няма да му навреди.
По БЕЛ каза, че за нея е по-добро на БГ Учебник. По МАТ си работят основно със сборници. С особено мнение е за помагалата.

# 603
  • София
За помагалата на хартия на Регалия - по математика ги искат/ предпочитат и от школата и в училище, по БЕЛ - не

# 604
Сборници, като сборници . Каквото и да се купи, трябва да се попълва....нашите така седят. Купила съм ги на Регалия, имам и една камара други, ама..... На Регалия ми се струват ок, не са супер лесни, не са и супер трудни.

# 605
Купих и аз една камара помагала, но ми се струва, че ако сама не си ги попълня няма кой. Имат си сборниците и нещата от курса и не поглежда нищо излишно напрежително и допълнително

# 606
  • София
Здравейте,

Влизам с въпрос-помагалата на Регалия по-добри ли са от другите, в смисъл близки до реалната трудност? Сториха ми се много пакета им изпити...
Из ги имам закупени у дома, но реално не ги ползваме. Видяха ми се изключително лесни. Това, което харесвам при тях обаче е разпределението на ПИ по месеци,  помага ми да се ориентирам докъде би следвало да са по програма в училище към момента.
Отскоро включих това помагало, пак е на Регалия. След няколко ПИ от него, всички тестове в училище, и дори и общинския кръг на олимпиадата, и присъствените пробни на младежа му се струват лесни. Вероятно защото има уловки в задачите и той очаква по-завъртяни въпроси, които пък изискват познаване на материала в дълбочина.

# 607
  • София
Дъщеря ми редовно прави тестове от практикума по БЕЛ. Но вече имаме първи сблъсък: Въпрос, чийто правилен отговор на Регалия е грешен според дъщеря ми. Показа го в Школата: според тях дъщеря ми е права. В училище също потвърдиха. За литература става въпрос Simple Smile

# 608
Учителите така се увличат в сложността, че се е случвало само да се объркат в тестовете, които са писали.

# 609
  • Стара Загора
Дъщеря ми редовно прави тестове от практикума по БЕЛ. Но вече имаме първи сблъсък: Въпрос, чийто правилен отговор на Регалия е грешен според дъщеря ми. Показа го в Школата: според тях дъщеря ми е права. В училище също потвърдиха. За литература става въпрос Simple Smile
Стана ми интересно. Кой е въпросът?

# 610
  • София

Стана ми интересно. Кой е въпросът?
Хера, довечера ще видя, тъй като я накарах да снима екрана, за да консултира с учителката от школата

Ето въпросът от теста на Регалия:
Кое от следните твърдения НЕ Е ВЯРНО продължение на изречението: "Речта на Странджата от трета глава на повестта "Немили -недраги"....
Верният отговор е " е идейно-емоционален център на художествената творба".
Според нашата госпожа въпросът не е правилно зададен и подвеждащ, тъй като трета глава е идейно-емоционален център на художествената творба и децата така учат. Тясно погледнато самата реч не е, но това обърква децата и не следва да се задава така на изпит.   

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 08:22 от Pouh

# 611
И дъщеря ми прави тестове от практикумът на Регалия.Споделете за грешния въпрос.
За тези деца,които не ходят на школа по БЕЛ,кога мислите да правите проговор на материала от 6 клас?
Щерката е позабравила и произведенията,мисля да я накарам през априлската ваканция да ги прочете от христоматията.Не знам до колко ще ми се върже на акъла,защото ще ходят с училището за 3 дни на зелено училище.

# 612
  • София
Няма да правим преговор. На края на всеки сборник с ПИ има няколко такива на целия материал,  ако остане време, ще ги направи и толкоз.

# 613
  • София
ААА, всичко ще се преговори 10тина дни преди матурите.

# 614
  • София
Утре и други ден при сина ми ще са с 20-минутни часове и без отопление. Не виждам смисъл да ходи при това положение.

Общи условия

Активация на акаунт