СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 5 - Новата година мина, първи срок почти замина....

• 30 078
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Защо ще ги размотват само и да студуват? Да ги бяха пуснали два дни.....

# 616
Здравейте, "нахлувам" при вас с един шестокласник. Търся теми от обл. кръг на олимпиадата по история от миналата или 2-5 години назад за 6 клас. Ако не самите теми, то въпроси и всичко, което помнят децата ви от миналата година. Моля, ако сред вас има запознати, да споделят. Може и на лични.
Успешна учебна година и НВО на вашите седмокласници, всяко дете да продължи там, където му най на сърце!

# 617
  • София
Един код от стор.бг за отстъпка, мисля, че може да се ползва многократно в рамките на срока

# 618
Здравейте,

Знаете ли точките от олимпиадите как се приравняват към 100т, защото някъде са 200, някъде по-малко?

# 619
Ако са 200 общо примерно, то изкарани 100 ще са 50 приравнени.

# 620
  • София
Приравняването към 100т. става с просто тройно правило. Примерно, ако максималният брой точки е 60:
60т == 100
твоите точки == Х
Х=(твоите точки)*100/60
Същото с 80т. и т.н.

# 621
  • София
Здравейте,

Знаете ли точките от олимпиадите как се приравняват към 100т, защото някъде са 200, някъде по-малко?
Ако става дума за балообразуване се взима максималният резултат изкаран за страната (може да е по-малко от максималния по регламент). Той се приравнява на 100 т. и оттам всички се преизчисляват по просто тройно правило.

# 622
Здравейте,

Ако става дума за балообразуване се взима максималният резултат изкаран за страната (може да е по-малко от максималния по регламент). Той се приравнява на 100 т. и оттам всички се преизчисляват по просто тройно правило.

А как олимпиадата по биология например помага за кандидатстването в 7 клас? Чух, че на децата, които минат областен кръг, точките им се добавят някъде, но не съм сигурна къде и как.

# 623
  • София
Резултатите от олимпиадите/състезанието "Чакалов" влизат в балообразуването на повечето паралелки на НПМГ.

# 624
Само за паралелките по съответния предмет в НПМГ, но може и от състезанието Чакалов, което е по-добре като резултат.

# 625
  • София
Ударно начало на седмицата с две забележки за дисциплина и 6 по БЕЛ на тест.
Вчера прави пробната матура на Регалия по БЕЛ дистанционно.

# 626
  • София
Моят юнак пък вдигна температура точно в Събота сутринта и пропусна олимпиадата по физика. Здраве да е. Иначе откъм оценки началото на срока е добро,  за момента само 6ци.

# 627
Браво на отличниците.
Ние още нямаме оценки от второто полувреме в училище. Излязохме с шестица по бел от първото, но си беше като гол в последната минута, доста изнервящо за тези по трибуните, особено за треньора,мен, който оцеля с изгризани нокти, изхабени гласни струни и претоварен черен дроб. Естествено, последва отпускане, засега госпожата по бел им е дала време да се аклиматизират, но другата седмица вече ни чака първото контролно.
Доста е сериозна нашата госпожа и яко ги стяга. Много са малко шестиците в класа.
Ходи и на пробни в Междучасие и извади доста добри резултати, което не съм сигурна дали ме успокоява или напряга, защото при добър резултат ми се заявява, че няма нужда да  учи повече и всичко си знае и почват едни търкания вкъщи. Аз като привърженик на старата школа разбирам обучението като бавно израстване, а не на пробен 98 точки, а на НВО забравила всичко, леле кво стана.
Много ни е трудно с първата смяна на всички. Бяхме свикнали да ставаме към 8, 8.30, а сега това ставане в 6 часа направо ни убива.

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 16:48 от Априлски душ

# 628
Моето в събота беше на пробен по бел. Каза, че бил сравнително лесен, но след около седмица ще разберем какво точно е направил. От тестовата част само (уж) на един въпрос не бил отговорил (за синтактичен синоним, който те все още не са взели, специално проверих), тезата била "Стани, стани юнак балкански, от сън дълбок се събуди", а преразказът - на Братя Мормареви откъс от "Задача с много неизвестни" (това май е от някоя матура от предишните години).
И така... Следващата събота е по мат, да видим и там какво ще е положението.

# 629
Моята вчера си пишеше домашно за школата и ме попита какво е Литота, при което щях да падна. Казах и, че такава не познавам, звучи ми като на баба и, Тота, братовчедката.
Това било обратното на хипербола. А имало и спираловидно повторение. Освен това кой от героите е с лукави очи-Странджата, Благолаж, Еню или Македонски. След като не можах да отговоря на нищо, което ме питаше, излязох до магазина, нищо че беше затворен

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 16:49 от Априлски душ

Общи условия

Активация на акаунт