СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 5 - Новата година мина, първи срок почти замина....

• 30 465
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
  • София
И моят следващата Събота е на въпросните две олимпиади, само да е здрав. Училищата обаче при нас са други.
Не че очаквам да стигне до национален кръг, но е добра тренировка на представяне под стрес.

# 391
  • ПЛОВДИВ
Два дни не съм ви чела ....
Много сте изписали. SmileSmileSmile

Срокът при седмокласника приключи успешно. Доволна съм от детето.
Последните няколко дни бяха онлайн - забелязах, че няма учител, който да ги кътка - щото видиш ли, били 7 клас.
Физика, Химия, Биология - мор.
Госпожата по История - от 5 клас - след всеки урок - работен лист - 3-4-5 страници. Отговорите не са само от учебника. Детето се справя. Има 5 по физика, защото не е предало един проект на време. Казах му вината си е твоя. За двете контролни решава задачи до откат и изкара шестици. Но при 3 шестици и една двойка - нямаше как да има 6.
Не знам колко учи за училище по разказвателните, но знам, че има ли контролно, сяда, чете, гледа Уча се и прави тестовете. Учителите хич не си поплюват и ни ги жалят, че готвят НВО.
Математиката и БЕЛ са супер - разгледах и класните - заслужени оценки. По БЕЛ няма пълните точки, но по математика се е справил без грешка.

Относно школите и частните уроци.
По БЕЛ е на школа - 10 деца - 3 астрономически часа-всяка събота. Взимам го смазан. Със сигурност взима максимума и от учителката в училище, харасва му как води, и от учителката в школата и нея я харесва. Готви се, както за училище, така и за школата. Днес ми говореше, че Смирненски с творбата си Братчетата на Гаврош пропагандирал комунизма. Като го изслушах... ами почти се съгласих. Разказа ми кои са били на власт, каква политика са водили... и така нататък.  Дано не се пада теза с това произведение, че не знам какво ще напише.Laughing
Уж наистина се задълбава в литературното произведение. От време на време му давам тест на Регалия по лителатура. Много съм ядосана, защото допуска 4-5 грешки. 1-2 са от недочитане на въпроса, но има и такива, които са от незнание или разсеяност.
За съжаление и аз не  разбирам винаги- защо даден отговор е правилен, а друг грешен. Казвам му да си говори с учителките.

Някое от вашите деца, решава ли тези тестове. Как се справя?

По математика на частни уроци. Там си има и психологически проблем. Като беше по-малък и видеше задача повече от 3 реда, не я четеше. Честно казано, очаквах повече от математичката. Карам го да решава вкъщи от уча се, защото там обясняват също задачите, в случай, че не е успял да я реши. Ако и там не разбере - отново към учителката.

Колкото и да искам да кажа, че няма смисъл от уроци и школи, не мога. Още повече, че там ги подготвят за самия формат. Ако бяха организирали в училището клуб по математика и клуб по БЕЛ - с  цел подготовка за НВО, както правят в МГ, вероятно щяхме да спестим от тук от там от школи и уроци... но не.

Знае се, че школота и урокът не са панация и може да си налял хиляди левове и пак да не успее детето - къде заради късмет, къде от незнание, къде от разсеяност или пък - възможности ... така че - да са живи и здрави и да успеят да дадт максимума от себе си и да се представят по най-добрия начин.

Всички го изкарахме - грип Б. Ужасен е - с болки в кръста и гърба, кашлица, хрема ....отврат.

Бъдете здрави и се заредете с комбиниран тест и тамифлу или бг варианта му. При положителен тест - започвайте противовирусното. И двамата ученици го изкараха много леко, но бяха протектирани с противовирусно.

И аз бих си сипала....

Последна редакция: нд, 02 фев 2025, 23:55 от viosisida

# 392
Вчера на ПИ по математика, видях му грешките, но ще чакаме резултатите. Днес също целия ден математика, първо онлайн урок, после задачите за домашно в училище. Чак аз вече ги научих видовете ъгли. 

# 393
  • София
...
Вчера имаше родителска среща и учителката хвали всички деца, а моето го соли

Как така говорят с имена? При нас обясняха че нямат право да говорят с имена на децата, който иска конкретна информация, да пита учителката индивидуално.

# 394
Milka22 родителската среща е от курсовете, но и в училището на детето също като се попита за детето го казват пред целия клас, няма скрито покрито.

# 395
  • София
Учудвам се - На курса също, в началото казаха, с имена не може да се говори, това нарушава разпоредбите за защита на личните данни и т.н.

# 396
Здравейте, отдавна не бях влизала в групата и като чета назад виждам, че напрежението от края на срока си е казало думата. Не можах да позная къде съм. Все си мисля, че това е група за подкрепа, а не да се кълве по съфорумци за щяло и нещяло. Оставете хората, не ги съдете или нападайте, направо я изядохте жената с парцалите заради някакъв учебник. Пийте си виното навреме и бъдете рахат.
Иначе ние завършихме срока с шест по бел и мат, по мат си беше ясно, но като видях 6 по бел и една каруца камъни ми се разтовари от душата и ми е едно леко, направо се нося над земята. Колко малко и трябва на седмокласната майка да е щастлива. Нормалните хора се радват на любов, пари, екскурзии по света, а аз на шестица по бел.
В събота е на олимпиада по мат, по бел не и стискаше да се яви на общинския, яко шубе я беше затресло от този олв.

# 397
Всъщност не сме яли никого. Коментираме по темата. Ама е ясно защо все повече учители са вдигнали ръце.....

# 398
Ами не сте, знам, знам, само обичайното. Какво и защо и кой е вдигнал ръце са хиляда и триста различни случая с обстоятелства, които ние не знаем, нека не съдим
Както и да е, джинът на помирението вече е изпит

# 399
Колкото родители, толкова претенции. Оправданието за невъзпитание е в основата на разюзданото поведение на децата. Пък вие си мислете, че сте супер родители, като се разправяте с учители....че го и имате за някакво геройство.
Приключвам с темата. Съвет може да се даде на човек, който умее да види грешката си. В случая не е така.

# 400
Кои сме ние, дето си мислим, и какво точно си мислим само бг мама май знае. Бг мама е като Биг Брадър, знае всичко за всеки. Важното е мир да има
Иначе съм съгласна, че децата трябва да се възпитават в уважение към всеки учител, без значение какво прави и как се държи той. Някой ден тези деца ще имат шефове, и ако не са възпитани в послушание, ще ги изхвърлят от работа и ще останат на улицата.
Моята като е в училище гък не казва, слуша, като мишле е. Имат и добри и лоши учители, но моята си трае и се скатава, макар че е царица на пасивната съпротива. Но вкъщи е фурия, срещу мен се вдигат през седмица революции за щяло и нещяло. Съседите са решили, че е голяма бунтарка, ама не знаят, че е от тия бунтари, които само с лесни цели се захващат.

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 10:41 от Априлски душ

# 401
  • София

Втория модул не се упражнява на школата със сигурност, но не е и по силите на всички, или поне до скоро не беше.

Явно не си следила последните  няколко години-отвори минслогодишното НВО мат-във втората част няма нищо,което да не се упр в училище,пък даже и текстовата си е типова от работа-по план и в действителност ..

Аз затова съм написала "до скоро".
Ако кажа, че са много лесни задачите, ще скочат родители, на които децата не се справят. Не всеки се справя със задачите и това е видно от статистиката.

Аз само едно не разбирам: ако детето не е отличник, защо искаме да учи в ТОП 10 училища, където не му е мястото? ТОП 10 се определя от бала, а не според това колко струват децата ни. Не е срамно да не си сред първите 5 % седмокласници. Ние да не сме били от тях?  Мина времето, когато език се учеше само в езикова, а математика- само в СМГ.

# 402
Поради грешното разбиране за “средата”… която за съжаление вече е една и съща навсякъде.

# 403
Момичета, препоръчайте ми, моля, някоя театрална постановка, която би/е харесала на тинейджърите Blush

# 404
Поради грешното разбиране за “средата”… която за съжаление вече е една и съща навсякъде.
За съжаление, не е една и съща.
Когато имаш амбициозни деца и заинтересувани учители средата е доста по-добра от това, учителя да не му пука щото така или иначе децата нямат основата до 7 клас. А децата изобщо да не са зинтересувани да учат.

Общи условия

Активация на акаунт