СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 5 - Новата година мина, първи срок почти замина....

• 30 488
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
Може би просто много хора не наблюдават достатъчно децата си и са наистина в заблуждение, че задачите не се разбират, не защото това не е силата на детето, а защото в училище не са ги обяснили както трябва. Аз например си знам, че колкото и да ми обясняват основите на солфежа, няма да запея като славей.
Има деца, които никога, до края на живота си няма да научат как се решава задача от работа, но пък ще станат прекрасни поети например. И ще пишат после как майките им искали да учат в СМГ и им оставили травма за цял живот.

# 406
Hope for two, искаш да ми кажеш че в топ гимназиите няма локални? И наркотици?
Щото среда не е само учители. А и дори в това отношение има твърде много къси клечки.

# 407
  • София
Не мога да повярвам, че в 21 век, с толкова информация наоколо, все още някой смята, че средата в 1 АЕГ е по-добра от тази в 32 СУ примерно.
1) Програмата в двете училища е абсолютно еднаква.
2) Разликата в бала се равнява на 3-4-5 задачи от първи модул.

# 408
Hope for two, искаш да ми кажеш че в топ гимназиите няма локални? И наркотици?
Не. Искам да ти кажа, че шанса детето ти да не пуши е 8 клас. Да не го бият и да не го плюят е многоооо по-голям в елитна гимназия отколкото в кварталното.
Много по-голям е шаса детето ти да попадне на свестни и заинтересувани учители ако учи в топ 10 отколото в Овча купел 2.
Има локални но ако са 2-3 във випуск от 100 човека, а ако са 95?
Как ли биха реагирали учители на наркотици ако това са 2-3 деца от 100, щото мога да ти кажа как реагират в Овча купел 2 - не реагират!

Извинявам се, на живушите в тази част на София, просто от там ми е примера за близко дете.

# 409
Дори в 1 АЕГ не са 2-3 локалните, разходи се в произволно междучасие по улицата отпред и ще видиш. Вкл.може да преброиш колко НЕ пушат

# 410
Какво имате предвид под "локални"?

# 411
Грета сравни първа АЕГ с 32 ро, там разликата в бала е малък, около 10-20 точки, точно няколко грешки от притеснение. Повечето училища от втора лига и тези в центъра са си ок, с добра среда и прилични деца.
 За кварталните знаем всички каква е средата, но там балът пада с повече от сто точки, даже две по сто.
Минавам покрай едно квартално всеки ден и ми се изправят косите от големите ученици и буквално ме втриса. Ами заприличали са на гадните училища по американските филми от деветдесетте с бандите, ланците, анцузите. Онези, с металдетекторите на входа. Имаше един такъв филм с Мишел Пфайфър като учителка.
Само пушенето да им беше проблема, да ги разцелуваш. И ние сме пушили като гимназисти, а бях в езикова гимназия. И пиехме, имаше и един наркоман, който почина в 11 клас. Но такава вулгарност и простащина, неописуема, като това, което виждам в квартала, нямаше
Навсякъде се пуши, това да не ви стряска. И добрите деца пушат. Периодът от живота им е такъв

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 11:30 от Априлски душ

# 412
  • София
Локалните са вид тийнове, които ходят с черни дрехи на определени марки, например Найк, Адидас, Луда, Баленсиага, слушат чалга, пушат и са агресивни да кажем или тренират бокс момчетата.

# 413
Според мен и зобат, освен че тренират, защото аз по мое време младежи на 15-16 години с такива бицепси като Арнолд Шварценегер не съм виждала.

# 414
Локалните са вид тийнове, които ходят с черни дрехи на определени марки, например Найк, Адидас, Луда, Баленсиага, слушат чалга, пушат и са агресивни да кажем или тренират бокс момчетата.

Нещо като непълнолетни мутри (само ланците ми липсват в описанието на мутрите от 90те).

# 415
  • София
Да, нещо такова. Тези, които правеха проблеми по моловете са точно такъв профил. Но има и момичета "локални". А, и музиката им може да бъде някакъв долнопробен бг рап.

Да уточня - не е задължително да са лоши такива деца, просто се влияят от такива течения и среди. Познавам едно такова дете, на моя приятелка син, освен, че в училище се лигави в повече и пуши, други оплаквания няма. Държи се добре в семейството си, старае се в училище като цяло.

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 12:01 от Maidenly

# 416
Децата са всякакви, според мен, но модата, по която се водят е отвратителна. Също и самите училища не се стараят да ги възпитават, да ги респектират. Вдигнали са ръце от тях и изобщо не се занимават, нито директори, нито учители. А е редно във всяко училище, независимо от профила на децата вътре, да има един общ стандарт. Училищното ръководство трябва да  въведат простички правила като дрескод, да им взимат телефоните, да налагат дисциплина, а не да са като сега, тотално абдикирали от задълженията си. Но заплатите си взимат и после, олеле родителите виновни, децата виновни.

# 417
  • София
Аз знам за деца, пушещи цигари и дишащи от ония забранените балони - все от топ 10 училища. Знам и за нормални деца от пропаднали такива. След година тези деца ще завършат и ще учат в университет. Там никой няма да ги пита от къде идват.

# 418
Е, все пак е по-добре да си в училище, от което повечето деца ще отидат в университет, а не да си от училище, където по няколко деца от клас отиват в университет. Нали и за това сме седнали да се притесняваме имат ли шест по бел, нямат ли, даваме пари за сборници, школи. Ако нямаше значение, щяхме да си гледаме живота

# 419

Ми те 90% от тийновете са облечени в черно, Найк, Адидас и всякакви други ментета, без значение пола.
Аз като гледам от 6ти клас натам, рязко се забравя съществуването на различни цветове освен черно.
Появяват се други нюанси и замяна на черното към 11-12 кл.
Като се замисля и при нас беше така. Черното беше цвета на тийнейджърството - кой металяга, скъсан и с мешка, кой с черен анцунг, че не се цапа толкова (пълна глупост).
Децата си се влияят от уличната мода, както и ние.
Но виж училището може да се включи в това да не допуска ученици и неприличен вид - скъсани, опърпани панталони, къси поли и блузи тип бюстие, нокти като на орел и грим като за бар и още визии, които съм виждала.

Общи условия

Активация на акаунт