СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 5 - Новата година мина, първи срок почти замина....

• 30 432
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Моят  е с 69 точки по бел пробно, няма смисъл да се подтискаме. Дъщеря ми на пробните изкарваше по 60 точки, на изпита изкара 83 точки.

Ето за това говоря и аз:)))! Благодаря за точно този коментар.

# 541
Пуснала съм отговорите на ПИ школа Вектор - Варна в пощата.

# 542
  • София
Здравейте, чета Ви редовно, но не пиша. Да ви кажа честно , леко се потискам , всички пишат за 90 и нещо точки на пробните , ние сме с 50 и нещо. Боря се колкото мога, но това е . Говоря , обяснявам ,но...
Успокоявам се , че в София има училище за всеки. оммм

Плащам и качвам с 29 (на първия).
Чакаме втория.

# 543
Споко, и ние сме зле на първия пробен. Чак изпадна в истерия девойката - реве - ред сълзи, ред сополи - "за нищо не ставам, никъде няма да вляза..." В чудо се видях. Ииии... сама поиска да прави пробен - по БЕЛ. И тук ударихме на камък - всичко е правила при частната си учителка. Едва намерих един пропуснат. Зле е на тезите, краснописа. По мат тази седмица пропуснахме. Другата ще видим и там какво е положението.... Тя ми забранява да гледам ПИ-тата ѝ. Този уикенд "сме" почивка - няма уроци, няма репетиции - ще си почина.

# 544
Споко, и ние сме зле на първия пробен. Чак изпадна в истерия девойката - реве - ред сълзи, ред сополи - "за нищо не ставам, никъде няма да вляза..." В чудо се видях. Ииии... сама поиска да прави пробен - по БЕЛ. И тук ударихме на камък - всичко е правила при частната си учителка. Едва намерих един пропуснат. Зле е на тезите, краснописа. По мат тази седмица пропуснахме. Другата ще видим и там какво е положението.... Тя ми забранява да гледам ПИ-тата ѝ. Този уикенд "сме" почивка - няма уроци, няма репетиции - ще си почина.

Ще се справят децата, сигурна съм. Сигурно и на тях им е сериозен стрес и как всеки им говори, че трябва да дадат всичко от себе си...да се стегнат...да се мотивират...да...да...да...! В повечето случаи и ние родителите пресоляваме манджата.
Умни деца са, ще се преборят.

# 545
  • София
Моят пък е в другата крайност. Има относително високи резултати на пробните, завърши с една 5ца по история първи срок, но вика : Аз няма да се справя на матурите,  ще имам нисък резултат. Та затова ходи на всички олимпиади, да има резервен вариант, или план Б, както се казва. Да видим ще успея ли да му вдъхна повече увереност с работа у дома по сборници.

# 546
Когато някой ми каже, че ще се справи и всичко си знае, тогава се притеснявам.
 Когато детето  има съмнения и притеснения означава, че си дава сметка, че това е труден изпит и иска да постигне повече. Това е нормално за учещи деца. Моята също ми заяви онзи ден, че я е страх и може и да не изкара, а учи. Тези и думи ми дадоха надежда.

# 547
Дано сте прави. 70 по мат. и 77 по БЕЛ на първи пробен. При положение, че излизайки от математика, каза, че е решил всичко без една от втори модул. Оказа се, че е решил, но не е чел правилно условията. Малко по диагонал. Мисля, че му е трудна концентрация за толкова дълго време. Което пък, не смятам, че ще оправи до юни..
По БЕЛ губи доста от преразказа, пише сбито.

# 548
  • София
Ей това е повсеместен проблем.. концентрацията. Ако дадете някакъв съвет по въпроса ще съм благодарна. Моето не прекалява с устройствата, мисля, че това има голям дял в разсеяността. Но тя е такава натура, спокойна и блееща 😄. Трябва да намери начин да се концентрира качествено когато трябва.

# 549
Нещо през пръсти го кара. В последния момент и набързо се пише преразказ и тест за урока по БЕЛ. Даже и не видял, че има още на последната страница. Я проверил, я не какво е сътворил на преразказа. Все го бъзикам, че ако напише преразказа като стихотворение ще има 150 т.

По БНТ имаше голяма реклама на мюзикъла "Клетниците". Тираджията  я е чувал без да и обръща никакво внимание, и вчера сутринта несъзнателно изпя заедно с рекламата. Така, докато си гледаше глупави клипчета на телефона. Без да се усети. И друг път се е случвало. Като беше по- малък както нещо прави и дават откъс от опера. Замръзва, гледа малко в захлас и после си продължава. А когато беше в детската градина си пееше всяка вечер. Сега от време на време се случва. На мен малко ми е мъчно, че не развива тази си страна, дори и като хоби. До миналата година свиреше, но сега не иска и да чуе.

# 550
Моят си го подкара пак през просото ....чак учителят му по математика ме накара да се обаждам ...бил добре няколко седмици , стараел се , взимал участие и дори имал няколко много добри попадения, ама сега пак - не пишел в час, не внимавал, домашното му с пропуски , описанията на задачите - хаотични и с пропуски . Та , беше изненадан човека , щото моят успешно се скатаваше последните 2 години , да го видят че ги разбира нещата , че да не го напъват и карат да ходи по олимпиади ....ама сега е влезнал в полезрението и господинът е започнал редовно да иска тетрадките му и домашните да ги гледа.
Не е като да е вундеркинд , ама ако се старае повече и решава , може да е сред първите, а не сред последните ... ама пустия мързел . Казах му на учителя , като не си е написал нещо , забележки и двойки ...не ме интересува , като не иска да се стегне , да му е ясно ,че няма да има 6 по математика и СМГ ще го гледа през крив макарон..
Миналата вечер , разговарях с племениците - в 11 и 12 клас , съответно в Немската и Испанската. Като започнаха да ми говорят какво се случва и накрая викат : ся трябва да му изберете гимназията , според какъв искате да е най-лошият вариант : да пуши, да пие  , да е наркоман на трева и вайп, да е наркоман на амфети и кока и т.н. или всичко в едно. И за съжаление, много от споменатите училища , не бяха хич надолу в класацията. Едното момче вика, и при нас има и наркомани и локални ( моят не знаеше какви са тия хора ..вика някакви местни ,от квартала Wink ) , ама са единици , предлагат ти наркотици и в приятелски компании , пие се , пуши се ...ама някак си не са толкова много тези деца.

# 551
И кой е най-добрия от най-лошите варианти:-) че то всяка година профила се променя. Едни нарочени за наркомански, се сменят с други..
примерно тая само с пушенето коя е🤣

# 552
И кой е най-добрия от най-лошите варианти:-) че то всяка година профила се променя. Едни нарочени за наркомански, се сменят с други..
примерно тая само с пушенето коя е🤣
СГСАГ. Не можеш да видиш учениците, защото са обвити в облак дим. Но иначе чудесни деца
 После след 12 клас, облакът дим заминава по-нагоре към УАСГ, а след УАСГ опушва проектантските офиси.
Ако търсиш пиячите, те са основно математици, легенди се носеха за тях, поне по мое време. Езиковите са ми малко в сивата зона, има от всички типове. В спортното са на допинг, абе няма отърване. Трябва в Семинарията да се пробват, там ако са на пост и молитва...

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 15:58 от Априлски душ

# 553
Аа ако съдим по педофилските скандали, тресящи периодично брятатя от западната църква.. не знам тия къде да ги класирам 😅

# 554
Така като слушам/чета/гледам то бал и точки нямат никакво значение. Тая система го е докарала до въпрос на физическо оцеляване на учениците и от излизането до влизането вкъщи детето да е здраво, а не набито, надрусано, напушено или пияно.
Не, че по наше време нямаше от всички варианги на развитие (може би само тези локални са новост), но бяха малцинство, по-голямата част си бяхме еднотипни средностатистически ученици. Сега май е обратното. Дано да не е така. Доста е жалко, отчайващо и стряскащо като се появи някоя мрачна статистика.

Общи условия

Активация на акаунт