Бюро по труда - тема 8

• 16 786
  • 509
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Кой е дал анекса за подпис на служителя, след като представляващият липсва?
И какво означава, че ако пита колко е предизвестието ще събуди съмнение. Отива с неподписаното копие в счетоводството да му го разпишат и разбира валидно ли е.

# 301
  • София
Отива с неподписаното копие в счетоводството да му го разпишат и разбира валидно ли е.

Кой да го разпише от счетоводството?
Ако Биг Бос е упълномощил някой служител - може.
Иначе в анекса трябва да има и подпис на Гл. счетоводител.
Предполагам, че действието се развива в малка фирмичка, обслужвана от Счетоводна къща.
Работника да си знае от тук нататък да не подписва нищо, на което няма автограф на ръководителя.

# 302
  • Somewhere far away
В по -малките фирми няма HR и да  , тези неща се правят от счетоводител.

# 303
Фирмата е много голяма и представителя й беше в чужбина в дадения момент. Планирам търсене на нова работа, но все пак си гледам и личния интерес. А той е че ако питам, ще създам съмнения и ще си объркам личните планове.
Също така както казах, при нас е практика да се изплаща предизвестието, но хората да не ги карат да работят през това време. Ако мога да се възползвам от три месеца платена почивка, щом фирмата го позволява, защо не?
Но проблема е че аз нямам подпис, понеже имах доверие. Въпроса ми е чисто легален - важи ли анекса и как работодателя би обяснил липсващ анекс от негова страна и неподписан от моя на нап ако се стигне до там да не ми признаят 3 месеца предизвестие?

# 304
Нищо съмнително няма да поискаш да ти сложат подпис на твоето копие.

# 305
Преди няколко дни се регистрирах в Бюрото по труда и днес в сайта на НОИ видях,че ще получавам обезщетение от 12.04 до 12.12, но не виждам за каква сума съм одобрена. Някой знае ли къде излиза информация за това? И също така сега ще получа превод на 15.05 за дните от 12.04 до 30.04, нали така ?

# 306
В решението на Нои трябва да пише сумата на ден, някъде надолу след срока за получаване.
По втория въпрос, и аз така мисля.

# 307
В решението на Нои трябва да пише сумата на ден, някъде надолу след срока за получаване.
По втория въпрос, и аз така мисля.

А къде го гледате решението на НОИ? Аз влизам в Справка за регистрирани заявления за отпускане на парични обезщетения за безработица и там има само една малка таблица.

Скрит текст:

# 308
Натисни "Преглед" под "Разпореждане". Там ще видиш подробна информация.

# 309
Натисни "Преглед" под "Разпореждане". Там ще видиш подробна информация.
Пробвах. Пише Липсват издадени разпореждания и няма никаква информация.

# 310
Значи още не е изчислено.

# 311
Благодаря.

Имам и още един въпрос. Следващия месец ме пратиха да отида на трудова борса в подлеза на ЦУМ. Щяло да има работодатели и аз да си нося CV, ако си харесам някой, да им оставя.

Някой бил ли е на такова нещо, какво горе долу представлява?

# 312
Може утре или в близките дни да получите имейл от тях с линк или даже самото решение прикачено. Аз мисля, че така разбрах, че има решение въобще.

# 313
Извинявам се за въпроса,ако е дискутиран,но нямам време да прочета цялата тема.Започнах работа и въпросът ми е 7-дневния срок за представяне на договора в БТ в работни или календарни дни е?И друго_в Бюрото оригиналния договор ли трябва да нося или да го преснимам предварително,т.е.дали този договор остава в Бюрото или е само за справка?
Благодаря предварително на отговорилите!

# 314
  • София
Извинявам се за въпроса,ако е дискутиран,но нямам време да прочета цялата тема.Започнах работа и въпросът ми е 7-дневния срок за представяне на договора в БТ в работни или календарни дни е?И друго_в Бюрото оригиналния договор ли трябва да нося или да го преснимам предварително,т.е.дали този договор остава в Бюрото или е само за справка?
Благодаря предварително на отговорилите!

7 работни дни. Договора не могат да го задържат, ако им трябва копие, да си направят.

Общи условия

Активация на акаунт