Бюро по труда - тема 8

• 17 174
  • 514
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте, при освобождаване по чл.71, ал 1 преди изтичане на изпитателния срок има ли право на обезщетение. Лицето е с непрекъснат стаж от 20 години и не е ползвало борса до сега
Да, има право. Срока е 7 дни да се запише.

# 31
Благодаря за отговора !
Има ли право на 12 месеца пълна борса (60% от брутното възнаграждение)или ще взима 4 месеца минималната сума ?

# 32
При едностранно освобождаване от страна на работодателя, докато работника е в изпитателен срок - има право на пълно обезщетение споряд стажа и осигуротелния доход 24 месеца назад.

# 33
Преди години можеше да се полага труд по граждански договор, докато лицето взема обезщетение за безработица, стига парите да са под МРЗ, даже имаше и едни 25% нормативно признати разходи. Дали още съществува тази възможност или е отпаднала?

# 34
Не е отпаднала.

# 35
Преди години можеше да се полага труд по граждански договор, докато лицето взема обезщетение за безработица, стига парите да са под МРЗ, даже имаше и едни 25% нормативно признати разходи. Дали още съществува тази възможност или е отпаднала?
съществува

# 36
Знаете ли дали посещенията за подпис в БТ още са ежемесечни или могат да са и през по-голям период от време?

# 37
Ежемесечни са.

# 38
Посещенията могат да са и през по-голям период от време.

# 39
Успях да се свържа с БТ. Потвърдиха ежемесечни посещения само за лица до 29 год.

# 40
Понякога са всеки месец, понякога през по-дълго, но това го определят те, по някакви техни си критерии заложени. Преди години като съм се записвала, ме изненадаха и мен че ме викаха на 2 месеца, като явно и на глас съм се изненадала. За тогава ми заявиха че всеки месец викали младите, до май 29 години да бяха, другите на 2. В момента не знам как е, но те си имат там нещо по което определят.
Т.е. това "могат да са през по-дълъг период" не зависи от безработния както той го иска.

# 41
След регистрация и получен документ, решението е за 1 календарен месец. Въпроса ми е, дали всеки месец идва ново решение, или обезщетението на което имам право е само 1 месец?
Става въпрос за напускане и минимално обезщетение.

# 42
Има 2 варианта:
Или сте работили по-малко от 12 месеца от предходното обезщетение и сега ви изплащат остатъка
Или това което гледате е картата от Бюрото по труда и след 1 месец трябва да ходите на подпис.
Минималното обезщетение е 4 месеца и не идва всеки месец ново решение.

# 43
Има 2 варианта:
Или сте работили по-малко от 12 месеца от предходното обезщетение и сега ви изплащат остатъка
Или това което гледате е картата от Бюрото по труда и след 1 месец трябва да ходите на подпис.
Минималното обезщетение е 4 месеца и не идва всеки месец ново решение.

Не съм имала предходно обезщетение. Това е първото, за което кандидатствам. Да, викат ме за подпис точно в края на приключване на този месец. Благодаря!

# 44
  • София
Аз получих решение, да се похваля.

Общи условия

Активация на акаунт