Бюро по труда - тема 8

• 16 616
  • 508
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Минималното не е ли, когато нямам натрупани 12 месеца трудов стаж, след ползване на обезщетението от предходният път? Или пък предходният път съм използвала целия период на обезщетението?

Прочети първия пост на темата и ще си изясниш всичко.
Има си законови изисквания, явно не ги знаеш - прочети, не боли.
Няма смисъл да се препираш с хора, които ти помагат тук.

# 376
Не се припирам с никого, просто питам. Чела съм, но не ми става ясно, затова са и въпросите ми. Благодаря все пак!

# 377
Три години след последната борса имаш право на пълна борса.

# 378
  • София
Ама то няколко човека обясниха, но на теб явно отговорът не ти харесва и спориш.
Минали са 12 месеца от последната борса и не можеш да си я довърши, но не са минали 3 години и нямаш право пак на пълна.

# 379
Ама то няколко човека обясниха, но на теб явно отговорът не ти харесва и спориш.
Минали са 12 месеца от последната борса и не можеш да си я довърши, но не са минали 3 години и нямаш право пак на пълна.

Ами нормално да не ми харесва, но не споря. Питам, защото ми се струва, че не е точно така, но явно бъркам. Благодаря!

# 380
  • София
Ако беше  прочела първия пост в темата нямаше 2 дни да дращиш  и да не се съгласяваш с написаното.
Никой няма интерес да те заблуждава.

# 381
Не е след предишното обезщетение а от началото му 3 години, че някои почват да броят от края и се подвеждат.
Не че си го няма и изискването за 12 месеца осигурителен стаж през последните 18, разбира се, но то не е само едното или другото.
Т.е. "пълно" обезщетение - не по-често от веднъж на 3 години. Всичко по-често от това - минималното, в момента е 4 месеца по 18лв на работен ден, независимо от стаж, доходи и по какъв член.

# 382
Здравейте. На 4ти този месец подадох документи и все още няма решение. Вие колко време чакайте? Вече се притеснявам, че нещо не е както трябва.

# 383
  • София
Решение по пощата чакам от март 2020 . Иначе отдавна забравих кога бях безработна. Всеми си ПИК код от НОИ и с него проверявай в сайта кога  ще излезе и кога ще е първото плащане и сумата.

# 384
Е аз с пик проверявам. Не съм си и помисляла за уведомление по пощата. Срокът който е 14 дневен ( работни дни ) изтече. Звънях в ной.. не давали информация по телефона..

# 385
Не съм сигурна, но може срокът да тече от следващия ден /допускаме, че е подадено следобед или просто в края на деня или чак на другия се обработват заявленията/. Ако е така и ако си подала на 4-ти, то срокът би бил точно до днес включително. Дано утре има резултат.

# 386
Много благодаря. 🙏

# 387
Sweetie19 От личен опит мога да кажа, че и аз като вас подадох документите в началото на месеца и получих решението към 26-27. (Според мен бавят, защото чакат работодателя да подаде информация за осигурителния доход за месеца, а крайният срок е до 25 число.)

# 388
Работодателя всеки месец внасят осигуровките след 25ти. Днес ми каза, че ще ги внесе на 27ми имало някакъв гратисен период. Това ще се отрази ли на решението за борса?

# 389
Не е важно кога ги внася, а важното е кога ще подаде декларацията, по която после ги внася, и нейният срок е до 25-ти

Общи условия

Активация на акаунт