Традсъпруги - мода или реална смяна на парадигмата за съвременната жена?

• 14 472
  • 418
  •   1
Отговори
# 90
  • София
А тя плаща с труда си. Сделката е изключително неизгодна.

# 91
И когато провайдърът намери нова, по-млада кандидат традка и пожелае да извърши изгодната за него замяна, къде отива първата версия? Много интересен въпрос.

# 92
А тя плаща с труда си. Сделката е изключително неизгодна.
Не казвам че е изгодна. Напротив, още с първия си пост негативно изразих, че ми граничи с продажба на себе си и че го смятам за вредно и рисковано. Продават себе си евтино, превръщайки се в прислуга.

# 93
На мен това постоянно снимане и създаване на интересни видеа за социалните медии ми е досадно .Не ми се занимава , не е за всеки тая работа.  Имам малък бизнес и се надявам скоро да мога да си позволя да наема някой да ми генерира интересно съдържание за социалните медии. Не мога да си се представя да ходя постоянно с телефона вкъщи , да създавам сет ъп - и видеа, които да изпипвам и качвам ежедневно в социалните медии. Че кога ще ми остане време за готвене, чистене, децата , да се гримирам и облека така, че да изглеждам перфектната домакиня за пред интернет аудиторията. Изобщо не ми изглежда реално това, което се показва от тези уж традсъпруги в социалните мрежи.

# 94
Преди време бях попаднала на канала на ютюбърите Стан и Никола. Често правиха клипове на редпилърска темататика, как пикът на жената бил до 25-годишна възраст, как нейната "стойност" намалявала с времето, как било оправдано мъжът да има много партньори, пък тя трябва едва ли не да е девица. Та под един техен клип се бях захапала с един мъж, който твърдеше, че ако има 2 хиляди, 400 лева щял да отдели на жена си и това било напълно достатъчно.

Та не си мислете, че повечето от тези мъже, ще отделят нещо кой знае какво за жените си. В последните няколко месеца във Фейсбук попадам на такива оплаквания от жени, че направо ми иде да се разплача. Една беше написала как мъжът ѝ си купувал маратонки за 300 лева, а тя поема всички разходите на детето. Друга пишеше, че мъжът ѝ се стискал за лекарства на детето. Трета се оплакваше, че съпругът ѝ вдигнал зверски скандал заради това, че тя си е поръчала един фреш докато са били на разходка. Най се втрещих от един разказ, в който мъжът разполагал с доста пари, но когато жена му се разболяла, той ѝ казал да тегли кредит, за да се лекува. Това се случва след десет години брак. Смятайте каква е съдбата на една жена, която няма и лев в джоба.

# 95
  • София
Гледала съм няколко инфлуенсърки, които описват работния процес по видеа, снимки, интервюта. Много работа е. Ама работа - работа.
Някои спират като родят.
Други си наемат екип и плащат.
Няма какво да се лъжем! Фотограф, оператор, осветител, монтажист, специалист по онлайн маркетинг.
Да не мислите, че Пепето си прави всичко сама?

Последна редакция: нд, 19 яну 2025, 12:28 от Rockstar

# 96
Гледала съм няколко инфлуенсърки, които описват работния процес по видеа, снимки, интервюта. Много работа е. Ама работа - работа.
Някои спират като родят.
Други си наемат екип и плащат.
Няма какво да се лъжем! Фотограф, оператор, монтажист, специалист по онлайн маркетинг.
Да не мислите, че Пепето си прави всичко сама?
Вметка извън темата, но другия бряг от мнения за инфлуенсърите масово е, че това не е работа като работа, и "кво толкова правиш по цял ден, клатиш си краката, правиш някакви си снимки, че и пари вземаш". Огромен е контраста. Grinning Но да, и аз смятам, че създаването на медийно съдържание си е времеемка работа като всяка друга. Добре платена в повечето случаи, но все пак работа.

# 97
Има една еврейка, която следя . Жената работи като мед. сестра в родилно отделение, има 5 деца и вече над милион последователи в инстаграм. За други платформи не й знам рейтинга, тъй като не ми остава време да ги използвам. Последното си дете още кърми, та чудя се на тази жена, кога успява да готви за 7 членно семейство, да си гледа децата, да ходи на работа и да снима съдържание за ежедневно качване в инстаграм. Ако прави всичко сама, шапка й свалям. Аз не бих могла.

# 98
На първо място трябва да имаш готовност да се показваш, себе си, дома си, децата си, постоянно пред всички. Аз например нямам никакво желание да се развявам из медиите, дори да имах тази възможност. Камо ли да си пускам и децата онлайн.
Това вече не са трад съпруги, а работещи жени, хванали някаква ниша. Различно е.

# 99
Не ти плаща "заплата" , но плаща всички разходи на семейството - храна, жилище, деца, развлечения. След като това е единствения източник на доход значи тя продава труда си, за да бъде материално осигурена. Така го разбирам аз.
И говоря не за инфлуенсърите, които изкарват пари от това, че показват този начин на живот, а за тези, които го практикуват без да снимат и действително са домакини без собствен доход.

Да, затова в България на домакините без собствен доход обикновено и здравните осигуровки не им плащат мъжете им, не споменавам пенсионни. Като се наложи нещо, тогава.

# 100

….
допринася ли реално за щастливо семейство и щастлива жена в днешно време този тренд? Трябва ли да е цел, към която момиченцата да се стремят - да станат съпруги, майки и добри домакини като връх на съществуването си?
И аз не съм забелязала такъв тренд, но освен инстаграм не ползвам друго и не са ми попадали такива съдържания.
Ще абстрахирам от личното ми усещане, че никоя жена не би искала доброволно за себе си подобно нещо. Ако погледнем прагматично на въпроса за да функционира този тренд трябва да имаме изпълнено уравнението:
Ако искаш лукса традиционна съпруга трябва да имаш лукса пари за традиционна съпруга.
Това означава достатъчно финанси за подържани на тоя лукс. Мотото “нищо не ни липсва” не е достатъчно. Парите трябва да са толкова много, че на тази жена да и остават лично за нея и да финансира с тях свои собствени нужди. Във всеки един друг случай рано или късно недостигът на средства кара жената да не може да се грижи за себе си, да не може да практикува хобита, да не може да им свободно време … Рано или късно ще рухне модела.
Е, колко мъже могат да осигурят този лукс? Очевидно - не всички и много малко. В този ред на мисли не всяко момиче и не на всяка цена може да се стреми към такова нещо.
Лично аз съм била около 5 години домакиня и съм се грижила за всичко. В един момент започнах да работя почасово, защото имах нужда от повече социален контакт и повече доходи лично за мен.

# 101
Да B2022,
Моя мъж мрази да се снима, камо ли да го показвам в социалните медии ежедневно. Като снимам нещо ми казва да не го качвам, че може да гледат хора, които не могат да си позволят такива неща. За дома и децата да показвам пък и дума не може да става.

# 102
Та не си мислете, че повечето от тези мъже, ще отделят нещо кой знае какво за жените си. В последните няколко месеца във Фейсбук попадам на такива оплаквания от жени, че направо ми иде да се разплача. Една беше написала как мъжът ѝ си купувал маратонки за 300 лева, а тя поема всички разходите на детето. Друга пишеше, че мъжът ѝ се стискал за лекарства на детето. Трета се оплакваше, че съпругът ѝ вдигнал зверски скандал заради това, че тя си е поръчала един фреш докато са били на разходка. Най се втрещих от един разказ, в който мъжът разполагал с доста пари, но когато жена му се разболяла, той ѝ казал да тегли кредит, за да се лекува. Това се случва след десет години брак. Смятайте каква е съдбата на една жена, която няма и лев в джоба.
Тя и да има лев в джоба, за какъв ... ѝ е такъв мъж .
Не е лошо да останеш без лев, да си опознаеш мъжа. Така нареченият силен пол. Ей така, за някоя друга година.
Аз и делбата по разходите и всеки с отделен бюджет в едно семейство не я разбирам много, но кой както си реши.

# 103
То няма и защо да разбираме всички семейства и доходите/ разходите им. Парите , които изкарвам аз стигат за моите разходи - поддържане, облекло, козметика, йога и т.н общо взето всичко, което обичам да правя и да си купувам си го осигурявам сама. Мъжът ми покрива разходите по дома, почивки и т.н.  Този вариант работи чудесно за нас. При други семейства може да не работи.
Жената трябва да обича това, което прави. Иначе и вкъщи да стои и на работа да ходи няма да е удовлетворена .Да домакинства ежедневно за да се нахрани и да има подслон не би удовлетворило повечето жени. Разбира се , има жени във всякакви положения. Тези неща са много относителни.

Последна редакция: нд, 19 яну 2025, 13:03 от •MERA•

# 104
На мен не ми стига въображене да си представя семейство без общ бюджет. Но явно това е модерния сега вариант при много хора. Няма лошо.

Общи условия

Активация на акаунт