А лозунгът "Жената - труженичка и тъкачка-многомашинничка" си го отгледахме през соц-а. Няма лошо, навремето еманципацията беше положително явление. После тя се изроди във войнстващ феминизъм и затова сега имаме контрадвижение - редпилъри, традсъпруги и т.н. Всяко крайно действие получава противодействие, махалото се люлее в другата посока, нормално.
Извън това не смятам, че трад тенденцията застрашава съвременната работеща жена. Тези жени са малцинство, поне в БГ. За Щатите не знам, там по-скоро се стои у дома, заради липсата на социални придобивки, майчинство, добра детска грижа в градини и ясли и други, което прави работенето неизгодно за семейството - гледачката ще струва повече от заплатата на втори родител.
Що се отнася до цитираните Хана Балерината, Нара Смит и други степфордски съпруги, те не са траджени, защото си имат собствени доходи и занимания, включително социалните канали. Нара е модел (както и мъжа и), а Хана освен инфлуенсър е и бюти пейджънт (това не знам на бг как да го преведа). Те поддържат изкуствен домакински имидж и това всеки интелигентен човек го знае и вижда.
Има си Stay at home moms, които са по-ниско социално и просто предлагат идеи за бюджетно готвене като Jesi Rae Aviles например. Ето това си е традсъпруга вече, като нея винаги е имало много жени и ако се чувстват добре така и са в мир със себе си и семейството, защо не. Определено не е за мен, но не съдя подобен избор, особено ако децата са повече от 2 и отглеждането им вече само по себе си е работа.
))