Перилни препарати и омекотители - 77

• 44 148
  • 745
  •   1
Отговори
# 30
Бях заклет фен на персил, ноо ме разочароваха и сега съм с ариел.

# 31
С омекотител Bingo soft sensitive не ми дразни кожата. Да, чувствителна е кожата ми. Но не си представям.да не сложа омекотител, когато се перат дрехите, и после.да се насладя на мекотата и уханието им. Ако не сложа омекотител, дрехите излизат твърди. Водата ни е доста твърда. Но ми омръзна неговата миризма и затовa попитах тук да ми бъде препоръчан друг омекотител sensitive.
Вие дрехите на всички членове от семейството си ли перете заедно в една пералня? При мен няма такова нещо. Моите дрехи ги пускам отделно. На брат ми отделно. При мама и тати беше същото. Не си представям да пера дрехите си с дрехите на някой друг.

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 14:48 от Анонимен_7

# 32
  • София
Sensitive при омекотителите означава по-скоро по-дискретен аромат или без аромат.
Аз лично ползвам без аромат, от dm.
Що се касае за аромат - трудно е да се препоръча, защото всеки харесва различен.

П.П. При чувствителна кожа омекотителите са противопоказни.

# 33
Не мога да го разбера това, с прането на дрехите на всеки член от семейството отделно — ми нали има физически контакт между вас (прегръдки, докосвания), в контакт сте с едни и същи мебели, живеете в едно домакинство и се предполага, че имате сходни хигиенни навици.

От новородено пера дрехите на детето ми заедно с нашите. 60С дълга програма е достатъчно хигиенизираща.

Прах за бебета — дрън, дрън…

Преди ползвах Ариел за цветно и бяло, прахообразни. Пера на 60С и 2 ч. програми. Никога не ми е избелвал цветовете на дрехите.
Цветовете избеляват заради некачествени бои, а не заради високи градуси и/или дълги програми.

# 34
На дъщеря ми пера дрехите,кърпи, спално бельо, бельо отделно, защото ползвам за нея Персил Сензитив заради атопичния дерматит.

Предполагам, че ако го нямаше на тази възраст щях да пера с нашите, но не и от новородено... Поне до 3-4 години щях да ги пера отделно от нашите.

# 35
Всичко пера заедно(с изключение на много замърсени и обувки),като разделям цветно от бяло.Пера на високи градуси,не мога да избирам дължина на програма.Не обичам дрехите да ми миришат на препарат и затова понякога пускам и втори цикъл изплакване.Затова не използвам и омекотител за тях,а единствено когато пера вълнени одеала.

# 36
Да, с ароматите е така, омръзват и е хубаво да се сменя.
Аз също много си харесвам омекотител Бинго софт сензитив, но сега съм с Коколино:  https://www.dm-drogeriemarkt.bg/coccolino-omekotitel-za-pr … tml    
Ароматът е много деликатен.
Благодаря. Ще опитам. Имам още една бутилка от Bingo soft sensitive.

Розово Сано Сенситив. Слага се по малко, защото е много концентриран, и този литър изкарва продължително време (имам по 6 перални всяка седмица, всяка между 5 и 8кг). След сушилня се държи също отлично. Редувам с Бинго-то за което сте писали, а ако и двете много ми писнат - Comfort Pure (пак е за бебешки дрехи и чувствителни кожи).

Това е Comfort-a:

# 37
  • Бургас
Комфорт никога не съм вземала. Ще го пробвам! Щом има и добри отзиви за него.

# 38
Показаното Сано Baby е уникално силно като аромат. Много траен , вече 2-3-та опаковка ползвам. Обаче за бебе - 100% ще доведе до алергия или поне няма да им понесе добре, просто е твърде силен. И за хора с алергии също.

# 39
  • до най-прекрасния мъж
Взех Ариел за цветно, беше намален, а прахообразен Персил не видях изобщо. Като го пробвам, ще дам отзив.
Вчера открих, че запотените шапки на мъжа ми се изпират перфектно, след като съм ги натъркала с Тест гел (зеленото веро) и после в пералнята. До сега ги мъчех с киснене с Мелио, но пак не се изпираха перфектно. Но това веро се оказа попадение. Вади и мазни петна от дрехите на детето.

# 40
  • оттам, откъдето започва България
Да, мазните петна падат по-лесно с течен препарат или с веро. Simple Smile И моята практика е такава при по-замърсени места - натърквам с тест гела, изчаквам малко и в пералнята с прах за пране.

# 41
Това съм го правила на определени якета с по-висока яка, която се търка в лицето. Тя където кожата ми е мазна, но и някои материи просто много трудно се изпират от такова замазване и си искат третиране. На 1-2 якета си ми беше по подразбиране първо от препарата за чинии по ръба на яката, даже и не ги заглеждах колко имат и нямат нужда а на тях слагах винаги. Тест гел от много години не съм купувала, но да ви кажа, става и с Fairy Grinning

# 42
  • Бургас
Ще взема да пробвам с тест гела или фейри за пожълтелите петна по дрехите от рол оните.

# 43
За тях май препарат за баня препоръчваха, от тези против варовик. Има и някакви спрейове специално за целта де, не съм ги ползвала и не мога да кажа колко са ефективни.
А да, за Fairy не знам дали е нужно или се презастраховам, но избягвам да го правя това с червеното на цвят че не му знам боята каква е и що е Grinning

# 44
За тях май препарат за баня препоръчваха, от тези против варовик. Има и някакви спрейове специално за целта де, не съм ги ползвала и не мога да кажа колко са ефективни.
А да, за Fairy не знам дали е нужно или се презастраховам, но избягвам да го правя това с червеното на цвят че не му знам боята каква е и що е Grinning
Аз бях писала скоро в една от темите, но не помня коя - червеното  Fairy ми боядиса бели салфетки, та накрая и на червените петна търсих колая с друг препарат - почистването им преди пране стана направо за двутомно издание. В селската къща ползвам Тест гел от години за съдове, а и за мазни петна по покривки и салфетки - никога не е оставало цветно петно от него.

Общи условия

Активация на акаунт