Перилни препарати и омекотители - 77

• 47 657
  • 745
  •   2
Отговори
# 465
  • Варна
Здравейте!
Бихте ли ми препоръчали нещо (препарат от една доза), с който да възстановя леко потъмнели цветове на дрехи - якета?
От прането през годините, в моите очи цветовете на якетата ми вече не са така ярки Satisfied

# 466
Оцветяването и съответно видът на боята зависят от материята - може да стане и неравномерно. Защо не ги дадеш някъде да ги оцветят професионално?

# 467
Здравейте! Може ли да ми препоръчате препарат, който наистина действа ( изпробван от Вас, а не само рекламиран ) за отстраняване на флумастри/маркери от дрехи? Може би зависи и от маркера, но какви ли не препарати използвах и без успех. Хубав ден!

# 468
Най-вече от това какъв е флумастерът/маркерът зависи. Има такива които се перат почти само с вода, а има и перманентни... дето не са кръстени така случайно.

# 469

Това става ли ?

# 470
  • София
Оцветяването и съответно видът на боята зависят от материята - може да стане и неравномерно. Защо не ги дадеш някъде да ги оцветят професионално?

От години оцветявам чрез пералня. Намирам си текстилни бои от Слънчоглед, като ползвам в пералня и бои, които са за ръчно багрене - от презумпция, че така ще е по-равномерно.
Не съм имала проблем с неравномерно оцветяване на текстила. Единственият проблем понякога са конците.
Редовно освежавам черни дрехи или хавлии.

# 471
  • Mediterraneo
Аз съм оцветявала в легена, черно при това. Супер добре ми се получиха дрехите, вече години не са мръднали боите. Якето, предполагам, е изкуствена материя, не знам какво би станало. Аз съм боядисвала лен и памук.

# 472
Да, ленът и памукът поемат добре и равномерно бои - поне от отдавнашен инцидентен опит, нов нямам.   
Понеже имам двор, хич нищо не боядисвам, ако избледнее (главно тениски и подобни) - заминава за стопански цели. Повечето ни дрехи обаче са светли и рядко има някоя избледняла. 

# 473
  • Русе
Изпрах на тийнейджърката любимото зимно яке на 30 градуса на програма "outdoor" и центрофуга 1 000 оборота. Изсуших го на слънце на терасата. Гледам, че пълнежът вътре се е събрал на 4 топки в цялото яке, на другите места няма нищо. Не знам от каква материя е пълнежа.Какво да правя. Мога да го изпера отново, но какво да променя в програмите. Да го изсуша ли в сушилнята. Нямам топки за сушилня, но ако трябва ще купя. Дайте някакъв съвет, че ако разбере, какво се е случила с любимото й яке, не ми се мисли.

# 474
Изпрах на тийнейджърката любимото зимно яке на 30 градуса на програма "outdoor" и центрофуга 1 000 оборота. Изсуших го на слънце на терасата. Гледам, че пълнежът вътре се е събрал на 4 топки в цялото яке, на другите места няма нищо. Не знам от каква материя е пълнежа.Какво да правя. Мога да го изпера отново, но какво да променя в програмите. Да го изсуша ли в сушилнята. Нямам топки за сушилня, но ако трябва ще купя. Дайте някакъв съвет, че ако разбере, какво се е случила с любимото й яке, не ми се мисли.
Разтръскай го хубаво якето, размачкай  пълнежа с ръце. Сложи го в сушилнята да се повърти. Изобщо не трябваше да го слагаш на простор.

# 475
Започвай да търсиш друго яке Wink Ако е пух, може донякъде да се пооправи с ново пране и сушилня, но няма да се разпредели както е бил. Ако е изкуствен пълнеж, няма какво да направиш.

# 476
  • Русе
Разтръсках якето, удрях топките пълнеж, мачках ги, но нямаше ефект. Както е сухо ли да го пусна в сушилнята?

# 477
Щом е нямало ефект, вероятно е изкуствен пълнеж. Нишките му се сплитат на топка, необратимо е. Не пречи да опиташ все пак.

# 478
Да не е било с вата, която да се  скъсала и да се е събрала на топки.

# 479
Ако е пух, си се оправя, те при пране така стават винаги. Има си особености обаче да не го переш с какъв да е препарат и да не слагаш омекотител.
Ако е вата и се е степала - game over,  така ще си остане.

Общи условия

Активация на акаунт