Перилни препарати и омекотители - 77

• 45 774
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
При мен мен никога(без конкретна причина,когато знам защо) не са се появявали такива проблеми.Изкуствени дрехи не нося.Случвало ми се е да се разрошат и завалят естествени материи и го отдавам на качеството на изработка.Използвам само прахове за бяло и цветно без омекотител.

# 571
Сега пак ги огледах. Вярно, че само памучните са се белнали.

# 572
А какво ще кажете за универсалните прахове?

Аз винаги деля дрехите на светли, цветни и понякога само черни,но винаги използвам прах за цветно.
Наскоро си взех течен от ДМ за черно пране,които ползвам понякога.
Не мога да събера дори и половин пералня само с бели дрехи,а светлите се страхувам да не избелеят с него.

# 573
За черното пране съм си взела едни кърпички от ДМ пъхам ги м/у прането. Кърпичката е черна,след пране излиза бяла.Нямам представа,какво е точно но всичките ми работни черни дрехи са със супер наситен цвят.Нямам избелели ръбове или шевове.

# 574
Стана ми интересно, може ли ги снимате?

# 575
  • Mediterraneo

Аз винаги деля дрехите на светли, цветни и понякога само черни,но винаги използвам прах за цветно.
Не мога да събера дори и половин пералня само с бели дрехи,а светлите се страхувам да не избелеят с него.

За мен няма универсален прах. Но ние носим много бели дрехи, поне 2 перални седмично пера с бяло, с хавлии и чаршафи още толкова. Няма как да пусна бяло пране с "универсален" или с препарат за цветно, не мога да се пречупя и на обратното- да пера цветни дрехи с Ариел за бяло, примерно. Та си имам препарати за трите вида пране- бяло, черно и смесено цветно.

# 576

Ами универсални са си - стават почти за всичко. Вече ако държиш бели неща да са си много бели, за тях по-добре препарат за бяло и то на прах а не течен. Иначе не че ще ти останат мръсни с универсалния. Може да си попроменят цвета не само от "пуснала" боя от по-цветни неща, а и от търкането в тях в пералнята, все се пренасят някакви влакънца които не са бели, за това няма спасение освен да си ги делиш само бяло. За спортни по-специфични такива с разни мембрани и прочие - също по-добре да не е универсалният. За черни не съм убедена дали вършат по-различна работа от просто препарат за цветно. За вълна, пух и коприна съответно също не бих прала с универсалния.
За цветните - по-важно ми е да ги пера и простирам обърнати наопаки и на подходяща температура, отколкото дали на препарата пише за цветно или универсален. Особено памучните.
Аз си разделям прането - бели нямам, но най-светлите заедно. Черни и доста тъмни и те в едно. В червено и оранжево имам доста, та в тая гама и те се перат в едно, но там умишлено някакви поредни дни ходя облечена в тая гама за да ги изпера после заедно. Някакви смесени цветни които не са червени и си ги знам че не пускат отиват заедно. Чаршафи и кърпи не са ми бели, но тях си ги отделям за да си знам че е една пералня само памучни неща които носят на по-висока температура.

# 577
Стана ми интересно, може ли ги снимате?
От този тип са, но са някаква тяхна марка мисля

# 578
Vayallete, универсални са, но само за устойчиви цветове като покривки за маси, домакински кърпи, цветни чаршафи.
Това нещо страшно съсипва цветни, памучни дрехи. Демек е нискокачествен прах за бяло. Купувала съм такъв прах. Нито бялото е  бяло с него, а цветното е поизбеляло. Предпочитам да имам две кутии- за бяло и за цветно.

Веее, това са кърпички, напоени с боя. Опитах един панталон да оправя с тях. Два броя даже сложих в пералнята, но ефект нямаше.  Може би за памучни тениски ще стават повече. Още ми се подмотава кутията с останалите.

# 579
Да ,работните ми дрехи са основно памучни материи и добре се отразяват кърпичките.

# 580
  • Русе
Като говорите за бяло, цветно и черно пране, се сетих с носталгия, че когато децата бяха малки най- често пусках пералня с розово пране.

# 581
А ползваше ли прах за розови дрехи?Grinning

# 582
А ползваше ли прах за розови дрехи?Grinning
Ти се майтапиш, но като нищо някой заимствал идеята и "изобретил" прах за "вашите малки принцеси". Innocent

# 583
  • Mediterraneo
Ооо, с две момичета вкъщи и аз съм пускала розови перални Simple Smile Отдавна не е така, черното взе превес много бързо.

# 584
За черното пране съм си взела едни кърпички от ДМ пъхам ги м/у прането. Кърпичката е черна,след пране излиза бяла.Нямам представа,какво е точно но всичките ми работни черни дрехи са със супер наситен цвят.Нямам избелели ръбове или шевове.
А дали поизбелял ръб ще се оправи с тях? Не вярвам, но все пак да питам.

Общи условия

Активация на акаунт