Перилни препарати и омекотители - 77

• 45 738
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
Със сигурност е коментирано, но не намирам и да ви питам: кое е по-добре да се ползва - течен омекотител или перли?
Ако се търси аромат- определено перлите остават по силен аромат, дори и след сушилня. На хавлии сините перли на Ленор се запазват доста дълго.

# 616
Здравейте! Може ли съвет как да оправя дрехи, които стояха дълго в къща с влага и съответно сега миришат на влага и мухъл. Омекотителят на върши работа.
Предварително благодаря!

# 617
Според мен нямат оправяне - миризмата на мухъл е почти неизтребима от тъкани.

# 618
И според мен няма оправяне, но опитай след едно-две пранета, без омекотител, да ги държиш навън дни наред- да се ветреят.  На сянка, естествено, за да не избелеят. Така се справих с миризма на чанта за лаптоп, изкуствена кожа, която миришеше неприятно.

# 619
Евентуално изпиране на високи температури и дезинфектант.

# 620
Няма начин да няма начин - пране, ако позволяват на 60 градуса и изсъхване на въздух. Бих добавила и дезинфектант към праха за пране.

# 621
Много благодаря, изобщо не се бях сетила за дезинфектант! Ще пробвам!

# 622
  • София
Лидълският препарат за вълна добър ли е?

# 623
Този, за който питах преди няколко страници, наистина омекотява и мирише прекрасно (ненатрапчиво, но дълготрайно - до следващото пране чак). Този:

Освен това не ми остава лигаво по чекмеджето - основната причина, заради която дълго време изобщо не ползвах омекотител. Тоя случайно го бях взела заради една почивка, на която трябваше да пера хавлии и на чужда пералня и 100 омекотителя са малко...та много ми хареса.

# 624
Здравейте! Може ли съвет как да оправя дрехи, които стояха дълго в къща с влага и съответно сега миришат на влага и мухъл. Омекотителят на върши работа.
Предварително благодаря!
Пране на дълга програма и минимум 60С.
Качествен прахообразен е задължителен. Не бих ползвала омекотител по много причини, но в случая основната ще е — да не замаскира миризмата на плесен.

Скрит текст:
Преди години беше наложена думата “мухъл” — това е народното наименование. Научното е плесен. Основен наложител, за срамотите, беше доц. Кабасанова.
При мухъл и плесен връзката е като при гръклян и гръцмул.

# 625
Здравейте,имам следния казус-нова пералня,ползвам само прахове(Ариел,Персил,праха на ДМ),не ми се иска да наливам омекотител,за да няма отлагания,прането мирише само,докато е на простора,след изсъхване няма и помен от аромата на праха.На мен ми се иска да е по-дълготрайно...

# 626
Купи си един Савекс и не можеш го отмириса Joy
Шегата настрана, явно много добре ги изплаква от праха, което не е никак лошо нещо всъщност. На фона на повечето съвременни перални дето в стремажа си ако може да ги направят с по 2 шепи вода да перат, според мен не винаги изплакват добре.

Последна редакция: пт, 06 юни 2025, 11:59 от natka

# 627
И аз пера само със споменатите прахове. След дълги хвалби от една приятелка си купих течен Савекс, който ползвам инци-днентно и само за конкретни дрехи. Наистина след изсъхване има остатъчен аромат. Не е силен и неприятен. Поне за мен. Нямам оплаквания от изпирането.

# 628
  • някъде там
Ходих днес в магазин за турски стоки, има и други разбира се но....
Та понеже си купувам ариел от амазон, викам чакай да помириша течния, който е със същия вид почти, но немския, ароматае уникален. Тук този миришеше на някаква неприятна химия... Уж производителя един ама...

# 629
По- скоро е някакво фалшименто.

Общи условия

Активация на акаунт