Перилни препарати и омекотители - 77

• 45 750
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
А какво ще кажете за универсалните прахове?

Аз винаги деля дрехите на светли, цветни и понякога само черни,но винаги използвам прах за цветно.
Наскоро си взех течен от ДМ за черно пране,които ползвам понякога.
Не мога да събера дори и половин пералня само с бели дрехи,а светлите се страхувам да не избелеят с него.

За мен няма универсален прах. Но ние носим много бели дрехи, поне 2 перални седмично пера с бяло, с хавлии и чаршафи още толкова. Няма как да пусна бяло пране с "универсален" или с препарат за цветно, не мога да се пречупя и на обратното- да пера цветни дрехи с Ариел за бяло, примерно. Та си имам препарати за трите вида пране- бяло, черно и смесено цветно.
Кой Ариел е за бяло?
Spring mountain ли?
Мислех, че е универсален и за бяло и цветно?

# 601
Вкъщи е универсален, откакто въобще пера..

# 602
  • оттам, откъдето започва България

Кой Ариел е за бяло?
Spring mountain ли?
Мислех, че е универсален и за бяло и цветно?

Ето този, на който има горе вляво и картинка бяло/черно.     https://taxta-magazini.com/ariel-%D0%BF%D1%80%D0%B … 0%B3   

За цветно има надпис COLOR и горе вляво е с картинка с цветове в розово/лилаво.    https://pesteliv.com/product/4903/ariel-color-prah- … raneta.html 

# 603
Да, благодаря!
Някъде го пишат, че става и за бяло и за цветно в онлайн сайтовете.
Вчера купих нов за цветно пране Ариел и i dos не го разпознава по баркод, че е течен препарат?
Аз питах по-горе за големите от 90 пране бутилки, защо не е пълна много?

# 604
Фалшификатът на мен ми прилича на персил.
Продава се по малките борсички под гордото турски прах. Лелите се избиват за него.

Освен това се предполага, че работят с концерните директно - Хенкел и P&G, може и да съм наивна, разсъждавам си..
Не работят директно с производител, а само през посредници на едро

# 605
Знае ли се кои са тези посредници?

# 606
Със сигурност е коментирано, но не намирам и да ви питам: кое е по-добре да се ползва - течен омекотител или перли?
По-добре за кое? Ако искам турбо-ароматизирано пране, слагам и от двете едновременно. А в повечето случаи не слагам нито едното.

# 607
Търся прането да бъде ароматизирано, но не турбо- и омекотено.

# 608
Моето мнение е, че омекотителите нямат основание да се наричат така. Нищо не омекотяват, дали със или без, все еднакво излиза прането.
За аромат, перлите май са една идея по-силни, но може и да си внушавам.

# 609
Благодаря, и аз така мисля, че нищо не омекотява прането.
За аромата не знам кое е по-силно и трайно.

# 610
За траен аромат не съм открила нищо. Миришат само докато ги прибирам в гардероба. После като ги вадя за ползване, повечето дрехи вече миришат само на чисто, но не и на омекотителя или перлите. Мисля, че зависи от тъканта дали задържа аромати. Вънлнените одеала и дрехи миришат много дълго, памучните само до гардероба.

# 611
Благодаря, и аз така мисля, че нищо не омекотява прането.
За аромата не знам кое е по-силно и трайно.
За мен има голяма разлика. С омекотител, материите стават по-меки, много по-лесно се гладят, ухаят приятно и не се наелектризират. Използвам Ленор този, аромата му е дълготраен и много приятен..

# 612
Баща ми ползва сега коколино сензитив, приятен аромат има.

# 613
Откакто суша всичко в сушилни, не съм ползвала омекотител, но определено преди това намирах разлика, особено при ризи и спално бельо - материите бяха много по-меки и по-лесно се гладеха.

# 614
  • Бургас
На мен ми донесоха един Ариел и бял Ямос омекотител от Турция. Не е купуван от случаен магазин и пазар, но не ми мирише изобщо на Ариел и на омекотителя след като извадя дрехите от пералнята....

Искам си истински Ариел....

Общи условия

Активация на акаунт