Боледуване на децата ни - тема 85

• 17 636
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
  • shumen
Брин,дано не се зарази и малката от кака си.
Елла,дано не се разболее скоро твоята.
Аз в градината съм го задържала с месеци,но пуснех ли го носеше поредния вирус до седмица-две.В училище е още по-зле.Нямат контрол никакъв.Ходят си болни.

# 106
Аз честно да ви кажа стигнах до извода, че когато нещо се разпространява и върлува с такава сила, спасение няма, дори и детето да е вкъщи. Сега подозирам, че се зарази от братовчед си, с когото играха предната вечер, но ходеше и на градина, така че от къде точно ще го лепне няма значение. Мисля, че кара грип за първи път. При каката има като че ли влошаване леко, температурата се повишава в дните, а не спада. В началото беше по-слаба, днес сутринта мери 38.8. Кашля доста, сухо, ларингитно. Не знам дали не е добре и тя да направи снимка. Мъжът като че ли изплува, темературата разрежда при него.

# 107
  • shumen
Бръм,аз затова зимата избягвам да го събирам с деца.Ако трябва направи и на каката снимка,за да сте спокойни.

# 108
И моят мъж събота беше по-добре от вчера.. вчера вдигна по-висока Т.
Бръм, и при моето дете има нотки на ларингит - гласът му е пресипнал, позакашля се тук там влажно. Имах останали 4 ампули йалоклийн и вчера направих двете, днес ще направя другите две. Снощи и десибел дадох.
И ние до сега грип не сме карали. И честно казано ако не беше шефката ми на  работа болна мин.седмица, сигурно нямаше да се сетя тест да направя.

Чувам го сега как кашля и подсмърча чак от спалнята…. Беше прав личния - сополите и кашлицата няма да се разминат.

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 07:46 от toni1189

# 109
Всички са болни от петък. В четвъртък бяхме с малкия в комшиите, той кашляше леко (в тях се разкашля). Техните деца не са болни.
Като ходят на градина и училище, за мен няма смисъл да не ги събирам, така или иначе имат контакти. Каквото е в училище, такова е и в градината, и сред приятелите им. Разбира се, не ги събирам с болни, не ги и пускам при други деца когато са болни.

# 110
Всички са болни от петък. В четвъртък бяхме с малкия в комшиите, той кашляше леко (в тях се разкашля). Техните деца не са болни.
Като ходят на градина и училище, за мен няма смисъл да не ги събирам, така или иначе имат контакти. Каквото е в училище, такова е и в градината, и сред приятелите им. Разбира се, не ги събирам с болни, не ги и пускам при други деца когато са болни.

Така е. На мен нали госпожата ми звънна, че е с Т в четвъртък - еми няма болни деца след него. Така че…

# 111
Пак си е до имунитет. Като чете човек темата ще каже, че край, всички го хващат грипа. Аз в 9 клас имах грип си спомням. После все сред хора, дори детето като беше на 6 и имаше грип не се заразих, а нон стоп лежеше в мен. Обаче след второто, по време на корона се задържах вкъщи и както казваха, имунитета си спадна от маските и изолацията. И по миналата и миналата бях с грип, миналата имах и усложнение. Децата и те бяха с грип, голямото пи АБ. Иначе съм го виждала в училище как като всички деца забърсва с ръце всички парапети по стълбите, всички врати, имат и на всеки коридор по две врати...трябва силен имунитет, няма как да го пазя.

# 112
Да се разпиша и аз. Отиваме към Спешен център на Окръжна болница за среща с хирург... Синът ми се събуди с троен размер на пишока. Боли го. Иначе си е в настроение.
Настроила съм се за прием и операция. Долу изглежда много зле. Като тройна наденичка.

# 113
Да се разпиша и аз. Отиваме към Спешен център на Окръжна болница за среща с хирург... Синът ми се събуди с троен размер на пишока. Боли го. Иначе си е в настроение.
Настроила съм се за прием и операция. Долу изглежда много зле. Като тройна наденичка.

Олеле… от какво така?? Пиши после…..

Бръм, за пореден път съм съгласна с абсолютно всичко, което пишеш!

# 114
  • Sofia
Забелвали ли сте?
Може и да овладеят инфекцията и да не се стигне до операция. Но щом веднъж е станало, има риск да се повтори, ако не вземете мерки.
Стискам палци всичко да е наред!

# 115
Кой е този термометър?:

Braun Thermoscan 7

# 116
Момичета, тоя сироп му хареса. Ако му давам наполовина доза - 5 мл за един месец, дали ще му стане нещо от по високата доза вит Ц?

На 5 мл дозата идва:
Вит Ц - 300 мг
Цинк - 5 мг
Вит Д - 5 иг

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 13:32 от toni1189

# 117
Здравейте!
Грип А повтаря ли? Имали ли сте подобен случай?
Семейството ми уви сме неваксинирани.
04.01 положителни тестове за грип А
Лечението ни стартира в първите часове от симптомите
Повлияхме се
Контролен тест на 8-годишния ми син на ден 5 бе отрицателен
От снощи той отново е с температура и тъй като най-близката му приятелка е с гнойна ангина, а той със силно червено гърло решавам, че е това
Бърз тест за стрептокок и тестове за ковид, грип А, грип Б
И за наше огромно учудване - позитивен за грип А, 14 дни по-късно след първия тест.

# 118
Има 2 щама на А и 2 щама на Б. Възможно е да сте боледували от първия А и сега да е наред втория А. Лош късмет..

# 119
Не знам дали нямаше нещо с витамин Ц, че дългият прием ли беше, високите дози ли, товареха бъбреците май. Или можеше да доведе до образуване на песъчинки. Нищо не казах Grinning, но го написах, в случай, че някой се сети и напише по-подробно

Общи условия

Активация на акаунт