Боледуване на децата ни - тема 85

• 17 618
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
Брин, малкият като беше първия ден с Т искаше да му изгасим, дразнеше го дори нощна лампа.
Ние какво преживяхме днес, още не мога да се събера.

# 91
Момичета, случвало ли ви се е при започване на антибиотични капки да се появи нощна кашлица?
Аз започнах да сш капя Моксифлоксан, защото хремата ми беше кофти и букварно за половин ден имаше коренна промяна. Малката си подсмърча вече седмица и чат-пат кашля и реших, че каквото е при мен, то е и при нея и капнах и на нея и сега спи и кашля. Цяла седмица спеше спокойно.

# 92
  • Sofia
Ние какво преживяхме днес, още не мога да се събера.
brumm, детето нали беше на антибиотик и ти писа, че действа.
Мислих си, че нещата отшумяват при вас.

# 93
Момичета, случвало ли ви се е при започване на антибиотични капки да се появи нощна кашлица?
Аз започнах да сш капя Моксифлоксан, защото хремата ми беше кофти и букварно за половин ден имаше коренна промяна. Малката си подсмърча вече седмица и чат-пат кашля и реших, че каквото е при мен, то е и при нея и капнах и на нея и сега спи и кашля. Цяла седмица спеше спокойно.

Не бих дала антибиотични капки без антибиограма. Преди повече от месец и двамата бяхме със зверски секрети с детето ми. При него се оказа хомофилиус инфлуенца, при мен стрептокок пнеумони, ако правилно помня. Бяхме с различни капки и бързо се подобрихме и двамата. Ако детето има различна бактерия от Вас, тези капки излишнл натоварват и може да не влияят на неговата бактерия. Сега ако пуснете секрет, може и резултатът да не е точен заради капките.

# 94

Даа… с цилоксан и моксито ми се е случвало…

Бръм, какво стана?

# 95
  • shumen
Бръм,какво стана?
Ваня,може и от капките да е.Моя така от Цилоксан се даваше нощно време.А иначе как е малечка?Оправи ли се?Другите дано не е заразила.

# 96
Почна да повръща, тази сутрин имаше и кръв. Хукнахме към спешното, огледаха със сонда и казаха че идва от носа или носоглътката. Отказахме хоспитализация след като оповръща детско, пробрахме се и спа, омърлушен, отпаднал, на конец бях да влезем в детско. Попнах свещичи вомитусхил през час, даже докато спеше беше по-лесно. Стана и почнахме да редуваме физ.разтвор и глюкоза по лъжичка. След 3 часа се посъвзе и почна да яде солети, макарони...обаче направо ми побеля косата (добре че съм руса). Много се уплаших, но да го похваля, че се държа мъжки.

# 97
  • shumen
Бръм,ужас.Ако от носа е отишла към гърлото кръв е повръщал нея.Аз чуя ли повръщане ми се изправя косата.Не го натоварвай да яде много сега,че да не повръща пак.Добре,че се е държал мъжки.Моя,ако беше щеше света да опищи.

# 98
Дани, тя се пооправи, но се дави от някакви сополки, които са нещо като обичайно градинско положение и винаги значат бактерия. Честно казано ги игнорирах, но вчера и днес покашляше с една идея повече от тях и реших, че един моксифлоксацин ще и дойде добре, реално трпе почти всичко. Другште са здрави, само мен зарази. Точно като при нея гърло, кашлица, но аз без температура и на третия ден като нея сополи. Моите сополи сутрин бяха жълти имах и жълти храчки. Чаках, чаках, ама не става, та реших да си капя капки и ако няма подобрение да купувам антибиотика, който ми изписа личната ако видя зор... Ще видя утри как ще е, уж щях да я засилвам на градина, но ако кашля много няма да стане.

# 99
  • shumen
Ваня,ако можеш не бързай да я пускаш на градина според мен.Ако кашля и има още хрема да не я повтори.Аз така по миналата година избързах и го пуснах на училище и на 2 ден го повтори и стигнахме до болница с усложнение пневмония.От  тогава имам едно наум.

# 100
Мислеха, че е се е стекла към стомаха, обаче в изпражненията нямаше. Та, някъде или от устата или от гърлото вероятно, не знам. В ушно ходихме да огледат, уж не откриха нищо, може би от напъването при повръщане са се напукали капилярите. Сложиха саморазградим тампон в носа да спрат кървенето (даже не знаех, че съществува такова нещо). В детско само чакаха да влезем, доста се двоумих дали ще се справим в домашни условия.
Утре ще се карам с личната му лекарка  щото смятам чак март и след това да го пусна на градина. Тя напоследък ми лази по нервите, особено като ми отказа веднъж бележка за училище на дъщерята, която трябваше да отиде на преглед при нея в учебно време. Да съм пуснела бешежка по семейни причини. Е да, ама в училището не искат бешежката да се носи в деня, а няколко дена преди това.

# 101
  • shumen
Бръм,бележките са вече електронни.Аз,ако ми откаже веднага ще я сменя.Нашата никога не ми е отказвала досега.

# 102
  • Sofia
brumm, много неприятно.
Моят големият и до ден днешен кара всяка болест с повръщане.
Наличието на кръв наистина изглежда притеснително. Добре, че със стомаха всичко е наред.

Ние каката от петък сме я карантинирали в нейната стая и се надявам да не зарази малката. При всички положения аз пак отлагам връщането й в яслата. Първо си мислех да я пусна на 20-ти, после реших да я задържа целия януари, а сега последно смятам да не я пускам преди средата на февруари. Направо настръхвам от грипния сезон. Какъв е смисълът да я пусна, да изкара максимум седмица, да се разболее и пак ще си е вкъщи, но болна.

И нашия ЛЛ дава много трудно бележки за училище.

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 00:46 от Brin de muguet

# 103

Това дават като таблица за нашия термометър, не знам доколко е вярно. Забравих днес да я измеря. Но понеже работя в клинични проучвания, болници по цял свят зареждат същия модел термометри и то в огромни количества. Това е единственият термометър, който съм виждала да купуват впрочем. Явно има нещо, което не знам за него 🙄 като цяло съм доволна, просто ми е странно да е 37 и нещо, но пък това е от години, не е от сега. И аз не съм се сещала да питам личната..
От утре тръгва наново на градина, много ме е страх какво ще излезе, ама съм й казала до догодина да не ми носи нищо вкъщи. 😀 Амин, дай Боже!

Брин, в същите размисли съм и аз, но пък и до лятото да я държим, пак не е опция... 😢 Молим се на чудо и това е май...

Бръм, голям ужас сте преживели, дано се възстанови по-бързо детенце 🙏

# 104
Кой е този термометър?:

Общи условия

Активация на акаунт