Боледуване на децата ни - тема 85

• 17 546
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
  • shumen
Ваня,да,аз съм в грешка.Инкубационият период на варицела е 21 дни,а не 14.И моя Т вдигна на 2 или 3 ден,а на познати детето я кара без Т.
Bloodflowerz,бронхит или RSV вирус.
Тони,как сте?
Аз днес съм по добре.Вчера като усетих,че не съм добре веднага започнах Тамифлу и снощи един парацетамол и се изпотих през нощта и малко ми светна.

# 76
Ей такъв тест купих последно:
https://galen.bg/advent-layf-kombiniran-test-6-v-1za-grip-tip-a- … -pnevmoniya?_gl=1*1c2daot*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=Cj0KCQiA4rK8BhD7ARIsAFe5LXJwcHrFqIVbnmiPnZWtWWDHQY3FJer_LZqIX9eqOGjSFdsJlZKspHAaAn0lEALw_wcB
Вече се чудя дали пък са толкова точни, като откриват 6 заболявания едновременно. Rsv, грипове, ковид, 6-тата болест и още едно.

# 77
Нищо не каза лекарката какво е точно.. не сме му правили тест. Ще видим как ще се повлияе от антибиотика, след 2 дни сме на контролен преглед. Той не е имал и температура, ако 37.2 може да се нарече температура Grinning Сега му направих чайче от дюли и малко успокои.

# 78
Здравейте! Колко време е нужно панадол да облекчи болка в уши или в различно като при температура

# 79
  • Sofia
Панадол ми се вижда слабичък за болки в ушите. Аз бих капнала Отипакс - те имат и аналгетично действие.
Детето прегледано ли е от УНГ?

# 80
За болки в уши спешно бих потърсила УНГ, едни приятели така лежаха в болница, късно се разбра, че детето има много гной в ухото.

# 81
Болките почнаха преди час, записала съм час за утре за УНГ.

# 82
И аз не спирам да следя темата, малката е с бронхит, каката ларингит и конюнктивит. Добре започваме годината.

При нас не изписаха аб за бронхита, пуснахме кръвни и си излезе вирусно.

# 83
  • Sofia
При нас каката продължава да си поддържа температура.
Петък : 37,5
Събота : 38-38,5
Неделя : 38-38,5
Даваме Нурофен, пада Т и после след няколко часа пак я вдига.

Не сме правили тест за грип, защото навсякъде казват, че започвал рязко с много висока температура и болки в мускулите. Но пък тя е ваксинирана и започвам да се чудя дали при ваксинираните не започва по-плавно.

При нея има гърлобол (всъщност с това започна в четвъртък) и болки в очните ябълки.
Явно вместо на училище, ще ходи на педиатър.

# 84
Здравейте! Колко време е нужно панадол да облекчи болка в уши или в различно като при температура

Аз за болки в ухото - Нурофен, Хексалгин перорално и Отипакс по 2 капки в ухо.
Наблюдавайте детето. От възпалени уши се вдига рязко зверска висока Т. От опит Ви го казвам.

Панадол за уши лично аз никога не бих дала. Много е слабичък. Действието му е бавно.
Пожелавам Ви бързо възстановяване.

Brin de munuet възможно е да го кара леко грипа, щом е ваксинирана. Аз бих направила тест. Успех и бързо въстановяване.

# 85
Brin de muguet, може да е грип наистина. Вземете комбиниран тест, ако е грип, можеше танифлу.

# 86
При моето дете грипът почна с Т 37.4, цял ден сополи и кашлица и болки в гърлото, тест за грип отрицателен и на втория ден вече си вдигна 39, сълзене от очите, сопол на вода и тест положителен за грип А. И аз се изненадах и мислех, че е някакъв вирус, но не би. Тамифлуто явно почва да действа, щото почна да търчи и да ни командори на третия прием.

# 87
  • Sofia
Brin de muguet, може да е грип наистина. Вземете комбиниран тест, ако е грип, можеше танифлу.
То и грип да е, вече сме изпуснали срока за Тамифлу.

# 88
Явно като всяко нещо е индивидуално. За втори път има болезнено ухо/уши. Миналия път бе към 21:00 и не ми даде да дам болкоуспокояващо, заспа и повече не се повтори (предприехме лечение, разбира се.) Нямаше и температура. Този път към 17:00 го заболя и дадох панадол, след около час повърна и заспа до 20:00. Сега търчи, пее и танцува, а аз се чудя ще легнем ли преди 12:00. Температура имахме лека а 37,6. Сега май няма. Но като се има предвид, че съм дала панадол как да преценя има ли температура?

# 89
  • shumen
BlossomStar,с уши шега не бива.Много болят.Панадол е слаб.Аз бих дала Нурофен и Отипакс капки.Щом е повърнало детето може и вирус да е.
Брин,може и да е грип,но щом е ваксинирана да го кара по-леко.
Чухалеси,радвам се,че е по добре детето.
Hexe,дано мине без АБ бронхита.
При мен също бързо подейства Тамифлу.Вчера пих 2 пъти и днес и съм по добре.

Общи условия

Активация на акаунт