Боледуване на децата ни - тема 85

• 17 665
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
Малкия от Събота се започна.
Първо хрема и кашлица.
От днес и температура вдигна.
Комбинирания му тест за ковид и грип е отрицателен.
Утре сутринта сме на преглед.

# 121
Просто се събуди сутринта и каза, че го боли. Свалям му боксерките и той като наденица. Не беше забелен изцяло. От едната страна беше залепен.
Минахме. Не се наложи хирургична интервенция. Докторът го дръпна до края и технахна някакви гадости. Tired Face Все едно не го мием всеки ден там долу.
Намаза го с ледокаин и му изписа същото за болката и ни изпрати вкъщи. Пишка вече 2 пъти след това и не го боли. Активен и весел, но ходи като робот. Изпитва дискомфорт. 😬 Купих му и калиев перманганат за ванички, въпреки, че първо каза да правя, а после каза нищо да не му правя. Ама аз купих за всеки случай.. Ако се наложи.

В спешното хирургът ни взе 60 лв. Laughing Предполагам, защото му се обадих преди да отидем. В сряда сме на преглед в частният кабинет на хирурга.
Иначе е най-добрият и хвален детски хирург в Стара Загора. Та му имам доверие.
Сутринта бах в шах какво да правим. В Окръжна при този ли да го водим или да ходим директно в Уромедикс в Пловдив, че в Стара Загора уролозите са ужас.

# 122
Детето с повторния тест - мисля си, по-скоро възможно ли е все още да има остатъци от предното боледуване на грипа?
Свекър ми дори на деня, когато почина, беше позитивен за Ковид. А беше болен от месец.

# 123
Нещо не вярвам на комбинираните тестове. През 2021 ноември си направих и излезе грип. Грипът тогава дори още нямаше регистриран случай в България. Наши познати, с които веднъж по изключение се събрахме на закрито, заради студа, ни се обадиха да кажат, че са положителни за ковид с PSR тест. Направихме само за коронавирус и излезе положителен, в последствие загубихме обоняние и специфичните симптоми. Оттогава не купувам комбинирани тестове.

# 124
Благодаря на всички за споделеното мнение за грипа. Явно лош късмет сме изкарали като ни повтаря.
И не - не е да носи остатък от предния грип, защото както споменах на ден 5 от симптомите тогава му направих отново тест - беше си категорично отрицателен.
Бързо оздравяване на всички!

# 125
Здравейте! Какъв е точно реда за задържане на дете (3годишно) вкъщи? С бележка от ЛЛ ли се случва и до колко време може да продължи?

# 126
Бръм, дъщерята на моя приятелка така започна да повръща кръв след продължително боледуване, доктора в спешното и беше казал, че е от хранопровода заради нурофена. Но като са с температура какво да правим....
Каката и ухото я заболя....
Емилия, ние водим малката при проф. Бранков. Също мисля, че можете да му се доверите.

# 127
Момичета,уж се разбра какво е на дъщеря ми...Направихме ППК, утайка и Црп всичко е в норма.Лекаря разче снимката написа:
 Бронхит.Перибронхит.Обс.Пневмония интерстициалис декстра.
Според лекуващия лекар е бронхит усложнен.Изписа Клацид на 12ч/10 мл.Аз обаче съм притеснена още.

# 128
Aneliana и пневмонии сме лекували вкъщи. Спокойно.

# 129
  • Sofia
еmiliq.nikolova88, почти бях сигурна, че няма да се стигне до операция. Радвам се, че всичко е минало добре.

Здравейте! Какъв е точно реда за задържане на дете (3годишно) вкъщи? С бележка от ЛЛ ли се случва и до колко време може да продължи?
Зависи какво ДЗ посещава.
Моята е в ясла. В яслата децата имат право на 30 раб. дни по семейни причини за една уч. година (от 15-ти септември до 31-ви май).

Сега началото на януари беше вкъщи по семейни причини. После хремяса и й се възпали окото (незнайно защо при нея хремавият нос и възпалените очи вървят винаги заедно) - педиатърката й даде бележка. Като изтече бележката, пак ще я задържа вкъщи по семейни причини. След това ще я пусна и ще се моля да се задържи по-дълго на ясла.

Вече за предучилищна (4-годишните и нагоре) имат право само на 10 раб. дни за една уч. година.

# 130
В детска градина е, но сега ми я върнаха болна, а аз ще раждам края на февруари и се замислих дали да не я задържа и след като бебето се роди.

# 131
Щом сега е болна си взимайте бележки ,че е болна щом ще раждате немисля че личната ще ви откаже ,особено с новородено пък и в грипна епидемия.Пък и тя на 3 години не е задължителна още градината,такаче и от там едвали ще Ви направят проблем ,все пак и те всеки ден виждат как боледуват децата ,пък бебето и Вие след раждане всяка жена знае че трябва да се пазите ,колкото  и да са възрастни госпожите и те са майки ,баби мисля че и те ще влязат в полужение.

# 132
  • shumen
Емилия,ужас.Добре,че сте се разминали с операцията.
Танче,на ден едно може и да не покаже вярно теста.
Анелиана,спокойно.И пневмония се лекува вкъщи и с АБ.
Римонна,отсъствия се извиняват с бележки от педиатър.Щом си бременна задръж детенце вкъщи по дълго.
Бръм,как сте?

# 133
Да и аз меря с този. Винаги е 37 и нещо. В интернет го дават за уши 37,5, а под мишници 36,5. В болниците обаче за по-малки деца предпочитат в дупето да мерят, а за уши пак са на Браун, но друг модел.
Вит Ц в големи количества натоварва бъбреците. Аз съм приемала, но на децата не смея да давам в пъти повече.

# 134
Aneliana и пневмонии сме лекували вкъщи. Спокойно.
Да знам🤗В края на 2023 и така ни лекуваха,просто все още съм паникьосана🫢
Знам,че ще мине...

Общи условия

Активация на акаунт