Боледуване на децата ни - тема 85

• 17 682
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
Питах една фармацевтка, каза че мога да дам една опаковка. За деца на неговата възраст дневната доза била 450 мг максимум.

# 136
Емилия,ужас.Добре,че сте се разминали с операцията.
Танче,на ден едно може и да не покаже вярно теста.
Анелиана,спокойно.И пневмония се лекува вкъщи и с АБ.
Римонна,отсъствия се извиняват с бележки от педиатър.Щом си бременна задръж детенце вкъщи по дълго.
Бръм,как сте?
По принцип от Събота не се чувства добре.

# 137
Aneliana и пневмонии сме лекували вкъщи. Спокойно.
Да знам🤗В края на 2023 и така ни лекуваха,просто все още съм паникьосана🫢
Знам,че ще мине...
Извини ме, ако съм пропуснала, но какви симптоми имаше детето за да направите снимка? Моето малкото е с бронхит, но само на слушалка....

# 138
Витамин Д натоварва бъбреците ..заради предозиране назначено от педиатър синът ми имаше проблем ..после се чудеше как да замазва положението...

# 139
Aneliana и пневмонии сме лекували вкъщи. Спокойно.
Да знам🤗В края на 2023 и така ни лекуваха,просто все още съм паникьосана🫢
Знам,че ще мине...
Извини ме, ако съм пропуснала, но какви симптоми имаше детето за да направите снимка? Моето малкото е с бронхит, но само на слушалка....
[/quote
Постоянна кашлица,и бледо лице и звука на кашлицата,защото три пъти ми е правила пневмония и ми беше ясно,че не са добре нещата.ПКК в норма, като на здрав човек

# 140
  • Sofia
И при нас беше така. ПКК в норма или с мнооого малки отклонения (пускахме няколко пъти). А кашлица в продължение на месец.
И направихме снимка, защото тая пуста кашлица не минаваше. Никакви други симптоми. На слушалка нищо, на снимката - пневмония.

И на мен още ми държи влага, и затова не смея сега да я пусна на ясла.
Че и обмислям дали да не я ваксинирам с Превенар преди да я върна в яслата.

# 141
Витамин Д натоварва бъбреците ..заради предозиране назначено от педиатър синът ми имаше проблем ..после се чудеше как да замазва положението...

Видамин д или витамин ц?

# 142
  • Sofia
Не знам дали вит Д натоварва бъбреците, но знам че при прекомерен прием може да ги увреди заради натрупването на калций в тях.

На детето изследвано ли е нивото на вит. Д преди приема?

# 143
В тази добавка, която ще давам вит Д е 5иг + още толкова от омнибиотик имун Д. Дори ми се струва, че е малко. Една капка е 10иг (400уи).

# 144
  • shumen
Тони,Витамин С натоварва бъбреците.В по-големи количества води до камъни в бъбреците.
Анелианна,и моя е правил пневмония само с кашлица.

# 145
Ох направо настръхвам като чета, малката доста кашля, като че ли стана влажна кашлицата. И носа повече сигурно от инхалациите. Иначе играе, храни се, няма температура, има настроение. Никога не би ми хрумнало, че може да са се усложнили нещата. Сигурна ще я заведа пак да я видят. През ноща не кашля изобщо. Най-много сутрин. Дали да настоявам за снимка след този бронхит...

# 146
И аз се чудя дали не е направил пневмония.. кашлицата му е много неприятна. А Клацид досега не е пил, вече втори ден е на него и не виждам подобрение. В сряда ще видим какво ще каже лекарката като го преслуша, но нещо почвам да се притеснявам. А температура няма, жизнен е, хапва си. Но като се изкашля е много лоша кашлица от дробовете..

# 147
При сериозна и тежка кашлица ни е помагал Пулмикорт, инхалации. И бих пуснала гърлен секрет и носен, особено ако има упорити секрети.

# 148
Благодаря.
Относно вирусната пневмония. Точно една приятелка ми писа, че дъщеря и с пневмония. На слушалка нищо. Беше на инхалации и АБ 1 седмица. Кашлицата намаля до това да се изкашля 4-6 пъти на ден. Днес и правиха снимка-пневмония.

# 149
И детето е с ужасна кашлица, цяла нощ се разцепи от кашляне, дадох Синекод капки, ефект нула. Трети ден ма Тамифлу днес го прегледаха, чисти гърди уж, изписа Проспан сироп и антибиотични капки за очи в носа. Но просто като го слушам лошо ми става и като чета за тия "скрити" пневмонии. Всеки съм си мислела, че ако човек е с пневмония поне някаква Т вдига, а май не е така баш?!

Общи условия

Активация на акаунт