Боледуване на децата ни - тема 85

• 18 594
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
Ами вторник вечер дадох Нурофен, имаше 38.5 някъде като легна и не беше вдигала около 20 часа. Но вече на петия ден. Преди това нямаше такива дълги интервали.

# 541
И моят син е така. Много странен вирус, вече си мисля, че може и да е грип. От неделя ту има, ту няма температура. Не мога изобщо да го преценя оправя ли се или се влошава. Кашлицата е гадна, не минава и с пулмикорт, вече започва трети ден на инхалации и не виждам никакво подобрение. Вчера цял ден не беше вдигал температура и вечерта - 38… направо ми иде да се гръмна вече с тези болести. Сега това от вируса ли е или е за антибиотик. Само в неделя имаше по-висока темп. Другите дни ако вдига, беше 37.4-37.6. Личната изписа антибиотик, ако до петък няма подобрение, но не знам дали да чакам до утре, не ми се иска да го влача по лаборатории.

# 542
И моят син е така. Много странен вирус, вече си мисля, че може и да е грип. От неделя ту има, ту няма температура. Не мога изобщо да го преценя оправя ли се или се влошава. Кашлицата е гадна, не минава и с пулмикорт, вече започва трети ден на инхалации и не виждам никакво подобрение. Вчера цял ден не беше вдигал температура и вечерта - 38… направо ми иде да се гръмна вече с тези болести. Сега това от вируса ли е или е за антибиотик. Само в неделя имаше по-висока темп. Другите дни ако вдига, беше 37.4-37.6. Личната изписа антибиотик, ако до петък няма подобрение, но не знам дали да чакам до утре, не ми се иска да го влача по лаборатории.
Моят даже е на антибиотик и пак така се появява и изчезва,  та си чудя да не е пък вирусът такъв.  Два дни имаше до 38, един ден нямаше, на четвъртия ден следобед 37,5 на петия ден пак , започнат антибиотик, на шестия нямаше, на седмия вчера сутринта нямаше и следобед в 14 часа заби на 37.9, оставих я до 22 и дадох аналгин свали я бързо до 36.1, тази сутрин в 8 часа 36.3, сега 36.8 и съм на тръни за следобед ...

# 543
Моят вчера сутринта имаше 36.9, после цял ден 36.4 и вечерта изведнъж, каза че му се спи и като го измерих…38. Не знам какво е това чудо, налага се да съм на работа и така съм още по-притеснена, като не мога да го проверявам. Пиша му и говорим постоянно, но не е същото. Ако и антибиотика не помогне вече не знам. При вас има ли кашлица?

# 544
Моят вчера сутринта имаше 36.9, после цял ден 36.4 и вечерта изведнъж, каза че му се спи и като го измерих…38. Не знам какво е това чудо, налага се да съм на работа и така съм още по-притеснена, като не мога да го проверявам. Пиша му и говорим постоянно, но не е същото. Ако и антибиотика не помогне вече не знам. При вас има ли кашлица?
Появи се суха кашлица в неделя с повторното вдигане на температура, чак трахеята го болеше като се дере, тръгна и плътна хрема, сега още духа носа и кашля по-влажно.

# 545
И моят от неделя кашля ту сухо, ту влажно. На мен ми е най-странно че няма хрема от цялата работа, и гърло не го боля, директно започна да кашля и после вдигна температура 38.7.

# 546
Аз успях да не се разболея вкъщи, макар и в 9ти месец бременна, щях да се видя в чудо какво да пия.
Тази сутрин забелязах по едната сливица, че имам едно бяло петънце и при преглъщане ме дразни. Преди такива като налепи са ми се появявали пак по сливиците, но след преболедуване. Сега възможно ли е да съм изкарала нещо, но явно безсимптомно?

# 547
Питам, защото предиатъра ми каза следното: направи един тест бърз от аптеката за стрептококи и ако е отрицателен, може да капеш АБ капки АКО ИСКАШ. Ако е положителен, трябва да пие АБ през устата. Да АМА този тест е за стрептоки А - скарлатина, пише в упътването, че при наличие на Стрептококи пневмоние дава отрицателен, тоест не отчита този вид стрептокок ( а микробиологията изолира него в носа или  в носа има едно в гърлото друг вид някакъв? ). Тя е със сополи от петък и от тогава намаляха. И така, направих го аз и излезна бледа черта, много бледа и сега драмата е: Да вярвам ли на теста, да капя АБ капки ли без сополи, или да пускам МБ от гърлото и да я водя да и изпишат да пие антибиотик ( да кажа, че пи за тази бактерия Зинат, защото я болеше ухо, изчисти се, един месец беше без сопол кашлица и т.н, пуснах я на градина и след една седмица нови сополи и отново тази бактерия - явно си ходят с нея, каза ми че всички били със сополите) Какво да правя? Да ще изпие втори АБ и после като я пусна и другите не се лекуват какво?
Аз искам да попитам следното.
Този тест за стрептококи от коя аптека може да се купи.
Предполагам, че навсякъде го има в по-големите аптеки, че и в по-малките. Но ако не го намерите, може да бъде поръчан и онлайн, но той си е за скарлатина.

# 548
Аз успях да не се разболея вкъщи, макар и в 9ти месец бременна, щях да се видя в чудо какво да пия.
Тази сутрин забелязах по едната сливица, че имам едно бяло петънце и при преглъщане ме дразни. Преди такива като налепи са ми се появявали пак по сливиците, но след преболедуване. Сега възможно ли е да съм изкарала нещо, но явно безсимптомно?
Може да е дендритна тапа, каналчетата се се чистят и не е признак на инфекция. Появява се след прием на млечни и ядки. Гаргара с топла вода сол и сода за хляб помага да се отдели.

# 549
Здравейте, при нас червените бузи май се оказаха Пета болест (Парвовирус). Моля някой да сподели как е протекло, ако детенцето му е карало. Вчера освен бузите се появи и обрив по цялото тяло, пратих снимки на педиатърката, каза, че почти на 100% е това. Не сме ходили на преглед. При него нямаше никакви симптоми, освен бузите и обрива. Утре обаче трябва да пътуваме и съм на тръни да не го е хванал и малкия (1.8 години). Освен това се чудя ако малкия го е лепнал, дали не е заразен. Ще ходим при родителите и само остава да ги заразим, иначе знам, че след като избие вече детето не е заразно. Ох, писна ми вече, от декември не е ходил на градина големият, това му е 3 път да е разбутан, като декември даже беше на АБ.

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 11:20 от PureFlower

# 550
На моето дете също се появиха декември месец ,нямаше бактерия ,нямаше гъбички и ние със сол и вода гаргара правихме и Голанил спрей пръскахме.Тоя голанил е бебешки за деца над 1 година или над 6 месеца ,ако искате проверете само някакви билки са сигурно става и за бременни ,но пак питайте или прочетете че съм хвърлила вече опаковката. Бяха само бели като топчета по гърлото без температура или болка в гърлото.

# 551
  • shumen
Това със повторното вдигане на Т да не е усложнение.Моя точно така по цял ден спеше и се беше оказал с пневмония тогава.
PureFlower,дано не се е заразил и малкият.
Мими,дано не донесе нещо за тия 4 часа каката.
Благодаря Ви за пожеланията към баща ми момичета.Досега се разправяхме по лекари.Със счупен крак е горе към бедрото.Оставихме го ще му слагат пирони каза доктора и ще го оправят.

# 552
Моят син я изкара като беше на около 2г някъде. Тогава ни изписаха единствено калциев глюконат и по спомен някакви витамини. Той я изкара леко, обрива мина за около седмица напълно. Не е имал температура или други неразположения.
Здравейте, при нас червените бузи май се оказаха Пета болест (Парвовирус). Моля някой да сподели как е протекло, ако детенцето му е карало. Вчера освен бузите се появи и обрив по цялото тяло, пратих снимки на педиатърката, каза, че почти на 100% е това. Не сме ходили на преглед. При него нямаше никакви симптоми, освен бузите и обрива. Утре обаче трябва да пътуваме и съм на тръни да не го е хванал и малкия (1.8 години). Освен това се чудя ако малкия го е лепнал, дали не е заразен. Ще ходим при родителите и само остава да ги заразим, иначе знам, че след като избие вече детето не е заразно. Ох, писна ми вече, от декември не е ходил на градина големият, това му е 3 път да е разбутан, като декември даже беше на АБ.

# 553
Моето момче от вчера е с кашлица. Следобед вдигна 38.5. Направих тест за грип - отрицателен. През нощта кашляше доста и пак вдигаше температура. Днес направих втори тест - бледа черта на грип B. Започваме тамифлу днес...Явно наистина понякога първият тест не го хваща. Имайте го предвид. Бързо оздравяване на всички.

# 554
Осъмнах по кабинетите днес..не можа да стане от леглото синът ми от болки в левия крак ...и то по скоро горе в тазобедрената става ..след прегледи и изследвания се оказа реактивен артрит ..т.е последици от грипа който изкара по празниците ...сега трябва да пие 7 дни ибупрофен ..отделно ушите са му задръстени от там и не чува ..утре трябва да му ги почистят ...

Общи условия

Активация на акаунт